Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Απαντήσεις απ΄το ΓΛΚ.Τι θα γίνει με τις συντάξεις. Συνάντηση ΠΟΣ με Γενικό Διευθυντή ΓΛΚ.

Απαντήσεις απ΄το ΓΛΚ
  • Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017?????
  • Δείτε για τις αιτήσεις αποστρατείας μέχρι 30/6/2016. Πότε θα εκδοθούν οι αναμενόμενες συνταξιοδοτικές????
  • Τι θα γίνει με τους νέους συνταξιούχους του Ν.4387/2016???
  • Για την εργασία των αποστράτων ως καθηγητών σε Στρατιωτικές Σχολές

Στις 24 Νοε. 2016 ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή κ. Ντάνο Σπυρίδωνα και στελέχη του ΓΛΚ, για θέματα που αφορούν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για το ασφαλιστικό (Ν. 4387/2016).

Καταρχήν ..........ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ευχαρίστησε τα Στελέχη του ΓΛΚ για την άψογη συνεργασία τους με την Ομοσπονδία και για την αμεσότητα ανταπόκρισης σε σειρά θεμάτων, με τελευταίο το θέμα των κρατήσεων για την υγειονομική περίθαλψη και την καταβολή των αναδρομικών των τριών μηνών (Ιουλ.-Αυγ.-Σεπ. 2016), κατά τους επόμενους μήνες (δεν έχει προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος).

Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τα παρακάτω θέματα:

Οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν την 22α Δεκεμβρίου με μέριμνα του ΕΦΚΑ, πλέον.
Έχει αρχίσει η επεξεργασία των συντάξεων όσων δικαιούνται σύνταξη, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΓΛΚ (Υπ’ αριθ.110974/0092 της 17 Οκτ. 2016), ήτοι για αιτήσεις αποστρατείας ή αποστρατείες μέχρι 30/6/2016, που θα υπολογισθούν με την παλιά νομοθεσία (πριν το Ν.4387/2016). 
Λεπτομέρειες της εγκυκλίου στο παρακάτω link: http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=743:-30-2016&catid=29:omospondia&Itemid=61

Εκτιμάται ότι σε 1-2 μήνες θα έχουν εκδοθεί οι αναμενόμενες συνταξιοδοτικές πράξεις των παραπάνω αποστράτων και θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων.
Αναμένεται εγκύκλιος που θα καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού του πλαφόν που προβλέπεται από το άρθρο 13 του Ν.4387/2016 («Μέχρι 31/12/2018 αναστέλλεται η καταβολή κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης των προσώπων που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το μέρος που υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ»).

Για τους νέους συνταξιούχους, που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού Ν.4387/2016, αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπ. Εργασίας, που θα διευκρινίζει τεχνικά θέματα (πχ προσωπική διαφορά κλπ).

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση εκτενώς επί του Ν. 4387/2016 και τέθηκε εκ νέου το θέμα της εργασίας των αποστράτων ως καθηγητών σε Στρατιωτικές Σχολές, για το οποίο εκκρεμεί σχετική ρύθμιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος              Ταραντίλης Δημήτριος

Ταξίαρχος εα                          Συνταγματάρχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨