Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Όλγας – Νάντιας Βαλαβάνη, Β’ Αθηνών, Θοδωρή Δρίτσα, Α΄ Πειραιά και Νησιών  και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας στις 18/2/2013 συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ολγα – Νάντια Βαλαβάνη (Εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το νομοσχέδιο – απόσπασμα από την Εισήγηση της): «Θα μου επιτρέψετε, όμως, να μιλήσω για κάποια θέματα που αφορούν το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εδώ έχει πέσει, πραγματικά, ένα φοβερό «τσεκούρι».
Δεν ξέρω πώς αυτοί οι άνθρωποι στέκονται ή πώς θα στέκονται απέναντι στα καθήκοντά τους, όταν πέρα από αυτά που έχουν κοπεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, προβλέπεται ότι 78 εκατομμύρια θα κοπούν ακόμα από το ενιαίο μισθολόγιο το 2013. Και εισάγεται ένα νέο μισθολόγιο το 2014, για το οποίο δεν ξέρουν τι ακριβώς θα είναι μάλλον ούτε οι ίδιοι, που κόβει άλλα 88 εκατομμύρια από τους τότε μισθούς τους. Υπάρχει και η μοναδική περίπτωση των συνταξιούχων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Αποστράτων,που τους τσεκουρώνουν διπλά. Κόβονται οι συντάξεις τους με βάση τις γενικές περικοπές όλου του πληθυσμού, αλλά κάθε φορά που υπάρχει μείωση της μισθοδοσίας των εν ενεργεία, κόβονται και από εκεί, επειδή είναι συνδεδεμένες μαζί τους. Αυτοί χάνουν ακόμα περισσότερο, πάνω από 200 εκατομμύρια το 2013 και το 2014....Θα ήθελα, λοιπόν, κλείνοντας αυτή την αναφορά, να καταθέσω στα Πρακτικά δυο γράμματα από το σύνολο των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας προς την Ελληνική Βουλή. Κι ένα γράμμα από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας των Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΣΥΣΜΕΔ, και μια μελέτη υποδειγματική, οικονομική μελέτη σαράντα δυο σελίδων με πλήρεις πίνακες, που προέρχεται από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση την οποία αποδεικνύεται –και αυτό ισχύει και για τα Σώματα Ασφαλείας, γιατί ξέρετε ότι είναι ενιαίο το μισθολόγιο- ότι το 65% των στρατιωτικών οικογενειών και των οικογενειών των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή  σε διαδικασία 
φτωχοποίησης. Τα καταθέτω στα Πρακτικά.»

-ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ : «Κύριε Υπουργέ, δεν μπορώ να καταλάβω αν η φράση «περικοπές ειδικών μισθολογίων», η φράση «νέο μισθολόγιο για ένστολους» και η φράση «μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου»,  είναι το ίδιο. Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω αν οι λέξεις «περικοπές», «νέο»  και  «μείωση» είναι το ίδιο ή διαφορετικό. 
Δεν θα επαναλάβω τους αριθμούς. Θα καταθέσω ότι την ίδια άποψη εκτός από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν αυτά τα στοιχεία και που είναι συμβατά με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, τη δίνουν σε συνδυασμό και οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και Αξιωματικοί και απλά στελέχη του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.Καταθέτω στα Πρακτικά την κοινή σημερινή τους ανακοίνωση, που αναλυτικά δίνει όλα αυτά τα στοιχεία.
-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : «Και όλα αυτά ενώ έχετε κόψει από τους ίδιους αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις την τελευταία τετραετία το 50% των μισθών τους, συμπαρασύροντας μαζί λόγω της σύνδεσης του  μισθολογίου τους και τους συνταξιούχους, αναγκάζοντας κάποιους από αυτούς να εργάζονται κατά την άδειά τους ακόμη και ως σερβιτόροι, για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, αρνούμενοι να γίνουν και αυτοί επίορκοι, όπως πολύ συχνά συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με συναδέλφους τους. Και πριν προλάβουν καλά-καλά να εφαρμοστούν οι περικοπές του 2013, έρχονται νέες που ισοπεδώνουν στην κυριολεξία τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Αυτοί, λοιπόν, που κυβερνούν και δήθεν κόπτονται να πατάξουν την ανομία και το έγκλημα είναι αυτοί που απαξιώνουν αυτούς που ο θεσμικός τους ρόλος είναι η προστασία του πολίτη και όχι η κατατρομοκράτησή του, η προστασία του πολιτεύματος και όχι η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών μέσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής
Το πλήρες κείμενο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨