Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

΄΄ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ΄΄ μείωση στο ΒΟΕΑ του Μ.Τ.Α. Μεγάλες αδικίες!!!

Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας

  • Μειώνονται << ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΆ >> τα ΒΟΕΑ του ΜΤΑ  υπολογιζόμενα πλέον από τα 12,29 ευρώ στα 11 ευρώ/ μερίδιο .
  • Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Μ.Τ.Α. μας γνωστοποιούσε κατόπιν εντολής του ΥΦΕΘΑ ότι είχε ΠΑΓΏΣΕΙ τα ΒΟΕΑ για τα έτη 2012-2013 υπολογιζόμενα στα 12,29. Τελικά θα πληρώσει με 11 ευρώ/μερίδιο !!!!!!!!!!!!
  • Οι μεγάλοι αδικημένοι:
  1. Παιδιά που συμπληρώνουν για ΒΟΕΑ μετά την νέα ρύθμιση και 
  2. Οικογένειες με δύο (2) παιδιά που χάνουν έως 15.000- 16.000 ευρώ (ανώτερο) σε σχέση με τα ΒΟΕΑ του 2011 λόγω δραματικής μείωσης του Μερίσματος του γονέα στα τελευταία δύο (2) χρόνια και της ατυχίας των παιδιών τους να συμπληρώνουν τα 25 χρόνια τους μέσα στην κρίση. 
  • Ο υπολογισμός του ΒΟΕΑ: Μερίδια γονέα χ 11ευρώ χ 60 σταθερός αριθμός = ΒΟΕΑ τέκνου

Πρόσφατα, έγγραφο....
με ημερομηνία 24/1/2013 από το ΓΕΑ αναφέρει ότι :
Το ΒΟΕΑ θα μειωθεί στα 11 ευρώ το μερίδιο με ανταποδοτικότητα 1,09-1,54. (απο 1,22 έως 1,72 ) και επιπλέον ότι  προωθείται  νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην μειωθεί το ύψος του ΒΟΕΑ. 

Θυμίζουμε ότι μετά από τα ερωτήματα του aeroporiapostratos το Μ.Τ.Α. μας είχε απαντήσει  και   μας έλεγε ότι ΠΑΓΩΣΕ το ΒΟΕΑ για τα δύο χρόνια 2012 - ΄13  και ο υπολογισμός θα ήταν αμετάβλητος στα 12,29 ευρώ/μερίδιο. 

Επειδή µε τη νέα µείωση της τιµής µεριδίου κατά 30% (διαµόρφωση
8,60 €)  υπήρχε κίνδυνος τα καταβαλλόµενα ΒΟΕΑ σε πολλούς
ασφαλισµένους να είναι µικρότερα των συνολικών εισφορών,  το ∆Σ/ΜΤΑ
αποφάσισε την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ,  την αποδέσµευση
υπολογισµού του ΒΟΕΑ από την τιµή µεριδίου του µερίσµατος και το πάγωµα
των ΒΟΕΑ για τα έτη 2012 και 2013 στα ισχύοντα ποσά (τιµή µεριδίου 12,29 €
µε υπολογισµό των κρατήσεων στο αυτό ποσό). Η ΚΥΑ έχει υπογραφεί από
τον κ. ΥΦΕΘΑ και εκκρεµεί για συνυπογραφή  στο Υπ. Οικονοµικών. Εάν η
ΚΥΑ δεν υπογραφεί, από 1-1-13 τα ΒΟΕΑ θα µειωθούν κατά 30%.Δυστυχώς η ΚΥΑ από ότι φαίνεται  δεν υπογράφηκε από το Υπ. Οικονομικών, και έτσι πάρθηκε απόφαση τα ΒΟΕΑ να πληρώνονται στα 11 ευρώ αντί 8,60 για να μετριασθεί το κακό!!!!!!!

Τελικώς όμως παρά τον <<μετριασμό της αδικίας>> παιδιά που συμπληρώνουν τα 25 χρόνια τους μετά την νέα ρύθμιση χάνουν (αναλόγως των μεριδίων του γονέα) από  1.000 έως 2.700 ευρώ με τιμές 11 ευρώ και
 σε σχέση με τα παιδιά που πληρώθηκαν ΒΟΕΑ  στις αρχές του  2011 χάνουν από 2.500 έως 8.000 ευρώ μέσα σε (2) χρόνια λόγω της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ του Μερίσματος .

Δηλαδή όπως το είχαμε γράψει  σε παλαιότερη ανάρτηση μας υπάρχουν πλέον οικογένειες που βρέθηκαν πάνω στις μεγάλες μειώσεις του Μερίσματος και χάνουν ΤΕΛΙΚΑ και από τα δύο (2) τους παιδιά   έως 15.000 - 16.000 ευρώ μέσα σε δύο (2) χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨