Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι συντάξεις των Στρατιωτικών «σφάχτηκαν» 52% λόγω Μνημονίων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΛΚ)


Σοκ και δέος προκαλούν στις τάξεις 120.000 αποστράτων οι μειώσεις συντάξεων, καθώς από... τη «βόμβα» των δίπλων περικοπών εξαφανίστηκαν μέσα σε δυο μήνες μέχρι και 471 ευρώ από τις βασικές τους αποδοχές.

Το αποτέλεσμα φαίνεται στους επίσημους πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος:

 Οι απόστρατοι έχασαν ως και 15% από τις συντάξεις τους λόγω των περικοπών που έγιναν στα ειδικά μισθολόγια, και επιπλέον
 είχαν μειώσεις από 5%-20% στο άθροισμα της κύριας σύνταξης και των μερισμάτων που παίρνουν από τα μετοχικά τους ταμεία.


Απώλειες 52%

Με το συνδυασμό των δυο αυτών περικοπών, οι βασικές συντάξεις των αποστράτων κουρεύτηκαν (ανάλογα με το βαθμό) από 9% ως 21%! Ενώ αν συγκρίνει κανείς τα ποσά που πήραν στο χέρι χθες με τα ποσά που έπαιρναν μέχρι το 2009 (πριν ο ΓΑΠ και η παρέα των κηπουρών βάλουν την Ελλάδα στο Μνημόνιο) θα διαπιστώσει ότι οι πραγματικές μειώσεις που έχουν υποστεί με την κατάργηση των Δώρων φτάνουν μέχρι 52%! Το τέρας του Μνημονίου δηλαδή έφαγε πάνω από τη μισή τους σύνταξη!

Η σύγκριση

Έτσι, και σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες του ΓΛΚ:

1. Απόστρατος με το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ:

 Πριν από τις περικοπές έπαιρνε ως τον Δεκέμβριο του 2009 βασική σύνταξη (ακαθάριστα) 4.129 ευρώ, και του έμεναν καθαρά μετά το φόρο και την κράτηση ασθένειας 3.042 ευρώ.
 Σήμερα η βασική σύνταξη του έχει πέσει στα 3.165 ευρώ (μικτά) και στο χέρι χθες που πληρώθηκε πήρε 1.726 ευρώ!

2. Απόστρατος με το βαθμό του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:

 Πριν από τις περικοπές έπαιρνε 3.174,18 ευρώ (μικτά) και καθαρά 2.434 ευρώ.
 Σήμερα μετά τις περικοπές και τις απανωτές μειώσεις, η σύνταξή (μικτά) έπεσε στα 2.505 ευρώ και στο χέρι εισπράττει 1.548 ευρώ.

3. Απόστρατος με βαθμό Αντιστρατήγου:

 Έπαιρνε 1 982 ευρώ στο χέρι ως το 2009.
 Παίρνει 1.374 ευρώ με την πληρωμή της σύνταξης Φεβρουαρίου του 2013.

4. Απόστρατος με το βαθμό του Συνταγματάρχη:

 Έπαιρνε 1.712 ευρώ καθαρά τον Δεκέμβριο του 2009.
 Πήρε 1.242 ευρώ με την πληρωμή της σύνταξης Φεβρουαρίου 2013.

Συνολικά

Αν συνυπολογιστεί και η επίπτωση από την κατάργηση των Δώρων, τότε οι περικοπές είναι τέτοιες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

 Για παράδειγμα, η σύνταξη του Α/ΓΕΕΘΑ, του 2009, μαζί με τα Δώρα (υπολογισμένα σε μηνιαία βάση) έφτανε στα 3.567 ευρώ (καθαρά). Σήμερα, είναι 1.726 ευρώ. που σημαίνει ότι κατάργηση των Δώρων είναι αυτή που έφτασε μαζί με όλες τις περικοπές να εξαφανίσει το 52% της σύνταξης του 2009.
 Στον Υποστράτηγο η μείωση της σύνταξης με συνυπολογισμό της κατάργησης των Δώρων φτάνει στο 46%.
 Στον Αντιστράτηγο και το Ταξίαρχο το 41%.
 Στο Συνταγματάρχη το 38%.
 Στον Αντισυνταγματάρχη το 32%.
 Στο Λοχαγό το 29%.

Έχει συνέχεια

Οι μειώσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά έρχονται και νέες, αυτή τη φορά στα εφάπαξ και μάλιστα σε ορισμένα Ταμεία θα γίνουν πριν από το 2014 που αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού για το εφάπαξ για όλους τους ασφαλισμένους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ:


Ε.Τ. 01/02/2013 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
staratalogia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨