Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;

Απάντηση του Υπουργού Εθν.Αμυνας σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με την καταβολή του δικαιούμενου εφάπαξ στα ε.α στελέχη!!!

ΣΗΜ. Κύριε Υπουργέ μην παίζετε με τον πόνο των ε.α στελεχών!!!

Εφαρμόστε άμεσα τον νόμο 398/74 καί καταβάλλετε το εφάπαξ στους δικαιούμενους εντός 3 μηνών από την αποστρατεία τους όπως ορίζεται!!!Πείτε μας την ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί ο χρόνος αναμονής έχει πάει στους 19 μήνες +; Μήπως η αλήθεια είναι ότι απλά τα ταμεία Αλληλοβοηθείας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα χρήματα διότι κάποιοι δεν έκαναν σωστή και νόμιμη διαχείριση;Επιτέλους να σταματήσει ο Λαϊκισμός!!!!Τα ε,α στελέχη που περιμένουν 1,5 χρονο + να λάβουν τα λεφτά που δικαιούνται ζητάνε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απαντήσεις !!!
-------------------------
Απάντηση του κ.Χουλιαράκη σε αναφορά του βουλευτου της Εν.Κεντρωων κ.Φωκά για την κράτηση του 2%.Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γιατί δεν απαντάει;Γιατί δέν κάνει copy-paste για ακόμα μια φορά οτι οι εισφορές των ΕΜΘ πρώην ΕΜΘ ηταν "κοινωνικοί πόροι "!!!Ας μας το πεί για ακόμα μιά φορά,αλλά να μας το δικαιολογήσει και όχι να προβάλλει ανύπαρκτα άρθρα και νόμους που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα!!


ΠΡΟΣ:Αν.Υπουργό Οικονομικών κ.Χουλιαράκη Γεώργιο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ........
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας , σας θέτει εκ νέου το πρόβλημα των αποστράτων ΕΜΘ το οποίο απαιτεί εκ μέρους σας άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του. Την 18 Σεπτεμβρίου 2015 διαπιστώσαμε με μεγάλη μας χαρά στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων ότι κατατέθηκε ΣΝ του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα ΄΄Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις΄΄ και οτι με το κατατεθέν σχέδιο νόμου «Αποδίδεται στους οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβάλλει για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΕΑΜ, ενώ παράλληλα είχαν καταβάλλει για την ίδια αιτία ασφαλιστικές εισφορές και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία» .

 Επειδή από ότι αντιλαμβανόμαστε η νομοθετική ρύθμιση αυτή δεν έφτασε στη φάση της ψήφισης στην ολομέλεια του σώματος λόγω των πολιτικών εξελίξεων ,κλείσιμο της Βουλής και εκλογές και επειδή από αβλεψία καταβλήθηκαν εισφορές μας για τον χρόνο που υπηρετήσαμε σαν ΟΠΥ, από το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ στο ΜΤΣ,ΜΤΑ και ΜΤΝ παρόλο που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται σαν χρόνος μετοχικής σχέσης χωρίς καμία επιπρόσθετη καταβολή ,μιας και για τον συγκεκριμένο χρόνο είχαν καταβληθεί κανονικά οι αναλογούσες εισφορές ,και επιπροσθέτως τα Μετοχικά Ταμεία δεν παρέχουν επικουρική σύνταξη, θα θέλαμε κύριε Υπουργέ να ενημερωθείτε από τις υπηρεσίες σας σχετικά και σας παρακαλούμε όπως προβείτε στην παρακάτω νομοθετική ρύθμιση «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» ώστε επιτέλους να διορθωθεί η αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος των Εθελοντών

δείτε όλες τις επιστολές εδώ: http://psaemth.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨