Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Διαφορετική Αποζημίωση σε Εκτέλεση 24ωρης Υπηρεσίας στα Στελέχη του ΓΕΣ και Μη Καταβολή Αποζημίωσης στα Στελέχη της ΠΑ και του ΠΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.) 
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 361/2012 διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του αυτού δικαστηρίου 
Hλεκτρονική διεύθυνση: www.espeth.gr και espeth.blogspot.gr 
e-mail : espeth2012@gmail.com 

ΠΡΟΣ :                                                                             Αρ. Πρωτ. 95
ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ                                              Λάρισα, 2 Μαρ 2015 

ΚΟΙΝ:

ΘΕΜΑ: Διαφορετική Αποζημίωση σε Εκτέλεση 24ωρης Υπηρεσίας στα Στελέχη του ΓΕΣ και Μη Καταβολή Αποζημίωσης στα Στελέχη της ΠΑ και του ΠΝ


Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παράπονα που μας εκφράζουν πολλά μέλη μας - στελέχη των ΕΔ για τη διαφορετική αντιμετώπιση από τα ΓΕ στην καταβολή αποζημίωσης, όταν εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως, κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

Συγκεκριμένα στο Στρατό Ξηράς με απόφαση του ΑνΣΣ, από το 2001 έως και σήμερα, καταβάλλεται αποζημίωση......... με 1 Ημέρα Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) για τους ανώτερους Αξκούς και ½ ΗΕΕ για τους λοιπούς στρατιωτικούς (κατώτεροι Αξκοί – Υπξκοί), όταν εκτελούν υπηρεσία διανυκτερεύσεως εκτός έδρας, κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Η διαφοροποίηση καθορίστηκε με γνώμονα τις υποχρεώσεις και ευθύνες των στελεχών που απορρέουν από την ιεράρχηση των βαθμών και καθηκόντων.

Αντίθετα στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό δεν προβλέπεται αντίστοιχη αποζημίωση.

Σε Επιτελεία, Μονάδες, Στρατιωτικά Νοσοκομεία του Στρατού Ξηράς όπου υπηρετεί προσωπικό της Αεροπορίας και του Ναυτικού καταβάλλεται η παραπάνω αποζημίωση όταν οι ίδιοι εκτελούν 24ωρη υπηρεσία μαζί με τα στελέχη του ΣΞ.

Επιπλέον λόγω της χορήγησης αυτής της αποζημίωσης με μορφή ΗΕΕ και με βάση το διοικητικό Βαθμό, πολλά στελέχη που φέρουν το βαθμό του Λγου διαμαρτύρονται που λαμβάνουν αποζημίωση με 14,68€ αντί 29,35€ που λαμβάνουν οι Ανχες-Τχες, όταν εκτελούν την ίδια 24ωρη υπηρεσία και ως εκ τούτου απορρέουν οι ίδιες υποχρεώσεις και ευθύνες κατ την εκτέλεση της.

Αντίθετα με τα στελέχη των ΕΔ το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Αγροφυλακής που αμείβεται με το ίδιο ειδικό μισθολόγιο λαμβάνει:

§ Βάσει της υπ’ αριθ. 164721/ 4033/12-1-1982 (ΦΕΚ 43 Α) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή επικυρώθηκε με το νόμο 1249/1982 και τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 2/70289/0022/2003 (ΦΕΚ 1915 Α΄) ΚΥΑ, ημερήσια αποζημίωση, για εργασία πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα, το ύψος της οποίας είναι 46,00€ και αναπροσαρμόζεται κάθε φορά με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών.

§ Βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της αριθμ. 8002/32/122−α/6.9.2007 (Β΄ 1803) κοινής υπουργικής απόφασης και της παραγράφου 3 του άρθρου 2 της αριθμ. 2/2381/0022/5.5.2009 (Β΄ 928) όμοιας, επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας όταν εκτελεί νυχτερινή υπηρεσία. από 22:00 έως 06:00 όπου για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης και μέχρι 64 ώρες το μήνα κατ’ ανώτατο όριο ανέρχεται στο ποσό των δυο ευρώ και εβδομήντα εφτά λεπτών (2,77€).

Κατόπιν των παραπάνω και για λόγους ισότητας προτείνεται να καταβληθούν και στο προσωπικό των ΕΔ οι παραπάνω αποζημιώσεις που δίνονται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εργασία πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα και για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης από 22.00-06.00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται για την κατά την κρίση της ενέργειες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται στο πλαίσιο διαμεσολάβησης του, όπως εξετάσει την αδικία στον τρόπο και ύψος καταβολής αποζημίωσης της εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας στο προσωπικό των ΕΔ.

Ευελπιστούμε για λόγους ισότιμης μεταχείρισης όλου του προσωπικού, που θίγεται από την αποζημίωση ή μη της 24ωρης υπηρεσίας, στη μελέτη και υιοθέτηση των προαναφερομένων.

Είμαστε δε στη διάθεσή σας να αναπτύξουμε την αναφερόμενη στο έγγραφο επιχειρηματολογία καθώς και για οποιαδήποτε λεπτομέρεια ως προς τον τρόπο καταβολής-δικαιολόγησης αυτής της αποζημίωσης από το ΓΕΣ ή πληροφορία που πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Νατσιούλας                     Δημήτριος Κούτσικος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. Αν. ΥΠΕΘΑ
κ. ΥΦΕΘΑ
κ. Α/ΓΓΕΘΑ, κ. Α/ΓΕΣ, κ.Α/ΓΕΝ, κ. Α/ΓΕΑ
ΠΟΕΣ, Συνήγορος του Πολίτη,
Περιφερειακές Ενώσεις, ΜΜΕ

ΠΗΓΗ:http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/154-diaforetiki-apozimiosi-se-ektelesi-24oris-ypiresias-sta-stelexi-tou-ges-kai-mi-katavoli-apozimiosis-sta-stelexi-tis-pa-kai-tou-pn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨