Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Έρχεται... μαύρισμα για το κοινωνικό μέρισμα


Προεκλογική τραγωδία για την κυβέρνηση - Η κοροϊδία και η ταλαιπωρία των Ελλήνων για τα... ψίχουλα των 500 ευρώ, μπροστά σε όσα έχουν απολέσει, προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις που όλα δείχνουν ότι θα εκφραστούν και στην κάλπη.

Μετά τα όσα ευτράπελα συνέβησαν με το κοινωνικό μέρισμα φαίνεται ότι το επικοινωνιακό τρικ πάνω στο οποίο η κυβέρνηση στήριξε αρκετές προεκλογικές προσδοκίες, ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ και να οδηγήσει σε «πολιτικό Βατερλό» ενόψει εκλογών. Κοινώς, όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές η οργή του κόσμου για την...... προχειρότητα, τις αδικίες και τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων από το επίδομα, θα εκφραστεί στις κάλπες και θα πάρει τη μορφή... μαυρίσματος!

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ακουμπά τον πόνο και τις δυσκολίες των ευπαθών ομάδων, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ενώ λοιπόν οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών γνώριζαν πολύ καλά ότι τα διαθέσιμα χρήματα δεν ξεπερνούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, μέσω δημοσίων δηλώσεων τους παρότρυναν όλους τους πολίτες να κάνουν αιτήσεις με αποτέλεσμα να μπουν στη διαδικασία των αιτήσεων ακόμη και αυτοί που δεν πληρούν τα κριτήρια.

Την ίδια ώρα, λόγω των λανθασμένων χειρισμών και των αδικιών, οι κυβερνώντες κατάφεραν να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.

Έτσι λοιπόν ακούγεται εντόνως από τους πολίτες: «Γιατί να παίρνουν το επίδομα οι ένστολοι που μπορεί να παίρνουν και 1.500 ευρώ το μήνα μισθό, και να μην το παίρνουν οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα που απλά τυγχάνει να φιλοξενούνται από τους γονείς τους επειδή ακριβώς δεν έχουν εισόδημα για να νοικιάσουν σπίτι;».

Η πολιτική πονηριά

Κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, η κυβέρνηση, επέλεξε να δώσει το κοινωνικό μέρισμα με βάση τις δηλώσεις για το 2012 όπου τα εισοδήματα των πολιτών ήταν σε καλύτερη κατάσταση από το 2013 μήπως και περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων.

Μόλις είδε την κατακραυγή και την οργή του κόσμου, αναδιπλώθηκε και τώρα λέει πως θα επανεξετάσει και τα αιτήματα των πολιτών που αφορούν εισοδήματα του 2013.
Κάτι τέτοιο όμως θα τινάξει την μπάνγκα στον αέρα και θα ξεγυμνώσει πολιτικά την κυβέρνηση αφού το ποσό που θα αναγκαστεί να μοιράσει θα είναι εξευτελιστικό και θα αγγίξει τα όρια της ελεημοσύνης.

Διότι με βάση τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων τα νοικοκυριά που δήλωσαν το 2013 εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1.030.643!

Για τη δεύτερη φάση των επανελέγχων που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδήματα του 2013, πρέπει να βρει χρήματα να δώσει σε 321.525 φορολογούμενους που δεν εμφάνισαν καθόλου εισόδημα για αυτή τη χρονιά.

Για παράδειγμα θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο λαλίστατος κύριος Θεοχάρης που δίνει κατευθύνσεις και υποσχέσεις μέσω Facebook που θα βρει χρήματα από το πλεόνασμα για να δώσει σε 2,5 εκατομμύρια οικογένειες με κοινές δηλώσεις που εμφανίζονται να έχουν εισοδήματα κάτω των 9.000 ευρώ!

Επειδή ακριβώς υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν η υπόθεση είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε «Βατερλό» και η οργή του κόσμου να μετατραπεί σε πολιτική διαμαρτυρία που θα πάρει σάρκα και οστά την ώρα της κάλπης.

Ήδη αρκετοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν προειδοποιήσει το Μαξίμου ότι έτσι όπως εξελίχτηκε η υπόθεση, μετετράπη σε «πηγάδι χωρίς πάτο» διότι αυτοί που θα αδικηθούν και θα μείνουν εκτός του επιδόματος είναι περισσότεροι από αυτούς που θα το πάρουν.

Και να φανταστεί κανείς ότι το πεντακοσάρικο της προεκλογικής ελεημοσύνης ήταν υποτίθεται ένα από τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά όπλα της κυβέρνησης ενόψει εκλογών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨