Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Νέο ασφαλιστικό από το 2015


Δεδομένου ότι η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το βάρος θα πέσει προφανώς στις δαπάνες, δηλαδή στις συντάξεις.

Από το κείμενό του επικαιροποιημένου μνημονίου, που συντάσσει το ΔΝΤ, και παρουσιάζει η Καθημερινή προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να σχεδιάσει και να συμφωνήσει έως τον Οκτώβριο του 2014 με την τρόικα σε νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2015.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «ενώ η μεταρρύθμιση του 2010 ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, οι δαπάνες για συντάξεις παραμένουν από τις μεγαλύτερες στην Ε.Ε.». Για να αντιμετωπιστούν τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα (concerns) η κυβέρνηση δεσμεύεται μεταξύ άλλων σε συνεργασία με την τρόικα:......

1. Να πραγματοποιήσει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών και των εφάπαξ, έως τον Σεπτέμβριο του 2014.
2. Με βάση τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, τον Οκτώβριο θα συμφωνήσει με την τρόικα σε παραμετρικές αλλαγές (σ.σ. όρια ηλικίας και ποσοστά αναπλήρωσης).
3. Αυτές οι αλλαγές θα ψηφιστούν τον Νοέμβριο από τη Βουλή και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι πέραν αυτών που έχει ήδη καταργήσει, θα προχωρήσει στην κατάργηση όσο το δυνατόν περισσότερων ή και όλων των φόρων και τελών που επιβαρύνουν συναλλαγές και χρηματοδοτούν ασφαλιστικά Ταμεία, κύρια και επικουρικά από το 2015. Μεταξύ αυτών αναφέρεται ρητά και το «Αγγελιόσημο» (advertising nuissance taxes) μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται τα Ταμεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Τον Μάιο θα ανανεωθεί και θα συμπληρωθεί η λίστα των φόρων υπέρ τρίτων (είναι προαπαιτούμενο για την υποδόση του Ιουνίου). Μάλιστα, επειδή η τρόικα θεωρεί ότι κάποιοι φορείς θα επιχειρήσουν να αποκρύψουν την ύπαρξη των συγκεκριμένων πόρων, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να τους αναφέρουν ακόμη και ανωνύμως.
Τον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει την κατάργηση των φόρων που εισπράττονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς και τα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί η «τρύπα»: «είτε θα πρέπει να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, είτε να μειωθούν οι δαπάνες», αναφέρεται.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το βάρος θα πέσει προφανώς στις δαπάνες, δηλαδή στις συντάξεις.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨