Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΠΟΜΕΝΣ: Λύση στις μετεγγραφές φοιτητών για οικογένειες στρατιωτικών


Να τεθεί τέλος στο πρόβλημα των στρατιωτικών οικογενειών που αναγκάζονται να νοικιάσουν πολλά σπίτια, όταν τα τέκνα τους περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδιώκει η ΠΟΜΕΝΣ. Για τον λόγο αυτό έστειλε αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του αναπτύξει την πρότασή της, ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος................

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) επιθυμεί την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων τα όποια αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή παιδιών στρατιωτικών στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ – ΤΕΙ).

Είναι γνωστό ότι οι μειωμένες αποδοχές των συναδέλφων δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο σε αυτούς αλλά και στις οικογένειες τους και ορισμένες φορές καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση των τέκνων τους σε σχόλες μακριά από τον τόπο που υπηρετούν.

Έχει παρατηρηθεί δε το φαινόμενο, πολλά παιδιά συναδέλφων ενώ έχουν εισαχθεί σε σχολές επιθυμίας τους να υποχρεώνονται είτε να μη φοιτήσουν καθόλου σε αυτές, είτε να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων να συντηρούν περισσότερα του ενός νοικοκυριά .

Η Ομοσπονδία μας, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τις οικογένειες των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, προτείνει την μεταγραφή των τέκνων των στρατιωτικών στο πλησιέστερο αντίστοιχο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την Μονάδα που υπηρετούν οι στρατιωτικοί γονείς τους. Περαιτέρω διευκρινίσεις και ανάλυση της παραπάνω πρότασής μας θα δοθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας.

Ευελπιστούμε ότι με την πραγμάτωση της συνάντησης μας, θα χτίσουμε και θα εδραιώσουμε μία εποικοδομητική συνεργασία, βασισμένη στην ειλικρίνεια και την κατανόηση.

Με Τιμή
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο                                                           Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Επγός (ΥΔΚ)                                   Λγος (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨