Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Στο ¨περίμενε¨ για ένα χρόνο το Π.Δ. καθορισμού δαπανών Φ.Π. εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης των στελεχών Ε.Δ και Σ.Α (Επιστολή)


S9qUtVLn6eW1AnPAgUdP4wXsIPg_0K_6fBZz2KiQvwgT1XI0bqOiRVOJt1nKeDaEOgeuPMYeIR9Q5H3eH6jTWQRBF0x_xUerRbdIwMfd5wO145EVzuE
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
(Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ.’ αριθμ. 89/27-9-2016 διάταξη Εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Λάρισας, καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του αυτού δικαστηρίου με αριθμό μητρώου 55/2012.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.espeth.gr
e-mail                               : info@espeth.gr
Facebook                         : www.facebook.com/groups/espeth2012
Λάρισα, 16 Ιουνίου 2017

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η 
του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Θ
Υπλγού (ΕΜ) Στέφανου Κουκουράβα

ΠΡΟΣ   : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ – Π.Ο.Ε.Σ
ΚΟΙΝ.   : Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Περιφέρειας Θεσσαλίας
Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας της ΒτΕ
Περιφερειακές Ενώσεις - Ενότητες
ΜΜΕ - Στρατιωτικοί Συντάκτες 
ΘΕΜΑ  : Δημοσιονομική Πολιτική
ΣΧΕΤ.  : α.  Ν.4336/2015
β.  Ν.4430/2016

Κύριε Πρόεδρε,
Με μεγάλη ανησυχία και αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της εφαρμογής, επί του πρακτέου, των διατάξεων του (α) σχετικού, που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων για τις δαπάνες των μετακινούμενων λειτουργών και υπαλλήλων του δημοσίου.

Μετά τη ψήφιση του Ν.4336/2015, τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις για τις ...........
δαπάνες των μετακινούμενων δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και όσων εμπίπτουν στο μισθολόγιο των στρατιωτικών (στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας). Η Πολιτεία όφειλε να προβεί στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ), εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την έναρξη ισχύος του υπόψη νόμου (ήτοι μέχρι την 30 Σεπ 16).

Έκτοτε, όμως, όχι μόνο δε δρομολογήθηκε η απαραίτητη διαδικασία έκδοσης του Π.Δ, αλλά αντιθέτως με το άρθρο 62 του (β) όμοιου, δόθηκε επιπλέον παράταση, έως στις 30 Ιουνίου 2017. Σήμερα, καίτοι παρέλευσης χρονικού διαστήματος πέραν του έτους, ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία δε φέρεται ότι ανελήφθη, υπό των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις αυτές, έτσι ώστε να αρθεί οριστικά το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους οδοιπορικών εξόδων.

Από τα παραπάνω, είναι προφανές και στον πλέον καλόπιστο ενδιαφερόμενο ότι, τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την καταβολή των χρημάτων αυτών, παγιώνοντας την κατάφωρη αδικία που υπόκεινται οι υπηρετούντες στις Ε.Δ και στα Σ.Α, έναντι των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δεδομένου ότι, με το υπό έκδοση Π.Δ θα καθοριστούν το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α και επειδή η προβλεπόμενη προθεσμία λήγει οσονούπω, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι σχετικό επί του περιεχομένου του, προτείνουμε άμεσα τον προγραμματισμό συνάντησης των φορέων της συλλογικής έκφρασης των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και των αντιστοίχων των Σ.Α, με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης και με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων με σκοπό να υπάρξει – προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η διακριτή μεταχείριση εις βάρος μας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη αβλεψία της Πολιτείας, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συνειδητά υποτιμά το πολύτιμο έργο των Ε.Δ, υποβιβάζοντας τους υπηρετούντες σε αυτές ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της συνταύτισης των ενεργειών του κλάδου και της Ομοσπονδίας μας. Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Σ, το οποίο ατυχώς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των συναδέλφων με το συμβιβασμό και την ατολμία, εκτιμούμε ότι πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση επί του συγκεκριμένου θέματος. Το ίδιο αναμένουμε να πράξει και το Προεδρείο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Με κοινή, συντονισμένη προσπάθεια, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και να πετύχουμε μικρές καθημερινές νίκες, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες απασχόλησης και το επίπεδο διαβίωσης των συναδέλφων. «Η ισχύς εν τη ενώσει!»

Βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση, προσβλέπουμε σε πρωτοβουλίες σας  προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αρθεί μια εκκρεμότητα που συντηρεί μια εξόφθαλμη ανισότητα μεταξύ των λειτουργών του Κράτους.

-Ο-
Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ
 
Στέφανος Κουκουράβας
Υπλγός (ΕΜ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨