Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τα Σώματα Ασφαλείας και πάλι στην Ειδική 3μελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ



Κατάθεση αίτησης στην Ειδική Τριμελή Επιτροπή για την παράνομη παράλειψη της Διοίκησης να συμμορφωθεί με την υπ’ αριθ. 1127/2016 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 500/7/44
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον της Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ κοινή Αίτηση των Ομοσπονδιών Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Διοίκηση έχει πλήρως και προσηκόντως συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού και ειδικότερα με την υπ' αρ.1127/2016 της Ολομέλειάς του. Η συμμόρφωση αφορά τόσο στο παρελθόν χρονικό διάστημα 2012 έως και 2016, όσο και από 2017 και επέκεινα, με την κατισχύη του ν.4472/2017...........

Σε περίπτωση που η αρμόδια Επιτροπή διαπιστώσει πλημμελή συμμόρφωση, θα χορηγήσει εύλογη προθεσμία προς τούτο και, εάν και αυτή παρέλθει άπρακτη, θα επιβάλλει πρόστιμο, όπως ήδη έχει πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν (βλ.10/2014, 18/2015 πρακτικά του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ).

«Έχουμε πλέον πολλά νομικά όπλα στη φαρέτρα μας, προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αξιοπρεπή διαβίωση και στοιχειώδη ηθική και υλική εξασφάλιση των Ελλήνων Αστυνομικών και σκοπεύουμε να τα εξαντλήσουμε όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες Αστυνομικοί θυσιάζουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα στον καθημερινό αγώνα της προστασίας των πολιτών και της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας, αναμένοντας την ελάχιστη αναγνώριση και ανταπόδοση των υπηρεσιών τους. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε».

Από τη μεριά του ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ που για ακόμη μία φορά είχε την νομική ευθύνη και αυτού του ένδικου μέσου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «H ήδη κατατεθείσα Αίτηση Συμμόρφωσης είναι το πρώτο μεταξύ άλλων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, που έχουμε την εντολή να ασκήσουμε, προκειμένου να διασφαλιστεί για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας η υπαγορευμένη από το Σύνταγμα αρχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης τους, με την ταυτόχρονη αναγνώριση της ιδιαίτερης επικινδυνότητας του λειτουργήματός τους. Οι αρχές αυτές είναι απαράβατες και νομολογιακά πλέον αναγνωρισμένες με παγιωμένη νομολογία του ΣτΕ. Τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον, ο κοινός νομοθέτης και η εκτελεστική εξουσία δεν μπορούν να θεσπίζουν διατάξεις που να αντιβαίνουν ή να μην σέβονται πλήρως τις αρχές αυτές».

Το δικόγραφο της Αίτησης Συμμόρφωσης συνυπογράφεται και από τον Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ρήγα ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ, γεγονός που καταδεικνύει την συστράτευση όλων των Αστυνομικών -Αξιωματικών και Υπαξιωματικών- στην προάσπιση των κοινών συνταγματικών δεδομένων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος          ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨