Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ η Επιβράβευση του τ. Προέδρου της ΕΑΑΑ Κων.Ιατρίδη



Του Σμηνάρχου ε.α. Σπύρου Βεσκούκη
 spirosvesk@hotmail.com

            Με κάποια καθυστέρηση πληροφορηθήκαμε την επιβράβευση της χειρότερης προεδρικής θητείας στη μακρόχρονη ιστορία της ΕΑΑΑ, με την απονομή του τίτλου του επιτίμου προέδρου στον απελθόντα πρόεδρο Απτχο ε.α. κ. Κων/νο  Ιατρίδη. Η είδηση δεν σκόρπισε μόνο λύπη και απογοήτευση, αλλά οργή και αγανάκτηση στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΑ . Και η αιτία δεν βρίσκεται  στο φθόνο έναντι του τιμηθέντος, αλλά διότι η τιμή δεν είναι συμβατή προς το έργο, το οποίο προσέφερε ο εν λόγω συνάδελφος, προς τα δεινοπαθούντα μέλη της Ενώσεώς μας κατά τη σύντομη θητεία του.

            Διαβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ μείναμε άναυδοι όταν...........
είδαμε ότι ο επίζηλος τίτλος απονεμήθηκε στον κ. Ιατρίδη « για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς τους εν αποστρατεία συναδέλφους του και την προσφορά του στην ανάπτυξη του  αεροπορικού πνεύματος εν γένει». Διερωτώμαι αλήθεια κ. Υπουργέ, δεν βρέθηκε ούτε ένας απ’ τους αεροπόρους συνεργάτες σας να σας ενημερώσει για το πραγματικό έργο του κ. Ιατρίδη στην Ένωσή μας;

             Αλλά και πέραν αυτού δεν είχατε την περιέργεια να ρωτήσετε, πως ένας τόσο « χαρισματικός» πρόεδρος δεν συνέχισε την «επιτυχημένη» θητεία του; Όταν άλλοι, πράγματι επιτυχημένοι πρόεδροι, υπηρέτησαν την Ένωση επί 12 χρόνια, γιατί εκείνος άφησε ορφανό το πολυδιαφημισμένο «σχέδιο δράσης του» στην πρώτη κιόλας τριετία; Αν είχατε κάνει τον κόπο να ενημερωθείτε καλύτερα κ. Υπουργέ θα είχατε αποφύγει να τιμήσετε έναν άνθρωπο, ο οποίος δίχασε βαθύτατα τους συναδέλφους και έφερε την Ένωση ένα βήμα πριν τη διάλυση, έναν Αξιωματικό ο οποίος ποινικοποίησε την ενωσιακή μας δραστηριότητα και εγκαινίασε τη διαγραφή από το Δ.Σ. εκείνων που είχαν το θάρρος να διαφωνούν με τους αυταρχικούς χειρισμούς του.

             Το πραγματικό έργο του κ. Ιατρίδη κ. Υπουργέ, ατυχώς δεν είναι εκείνο το οποίο σας παρουσίασαν οι συνεργάτες σας, αλλά το εξής:

            1. Παρά τη νομική πρόβλεψη ότι τα μέλη της ΕΑΑΑ είναι ισότιμα, το οποίο σημαίνει ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, εκείνος διέκρινε τα μέλη ανάλογα με το βαθμό, την προέλευση και την ειδικότητα. Απόδειξη της παραπάνω ρατσιστικής νοοτροπίας του η περικοπή της επιστολής του προς το Δ.Σ. του ΣΑΣ, στην οποία διαβάζομε τα εξής : « Η νοοτροπία των εξ’ Ανθυπασπιστών προερχομένων Αξιωματικών  κυριαρχούμε στις Ενώσεις γιατί είμαστε πλειοψηφία και ως συνταξιούχοι Αξιωματικοί είμαστε όλοι ίσοι και δεν υπάρχουν βαθμοί, δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην κοινή λογική, αφού παραγνωρίζει τις ευθύνες των Αξιωματικών υψηλής ευθύνης και το επικίνδυνο της αποστολής των ιπταμένων… Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε δικαιώματα ανάλογα με τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε στη σταδιοδρομία μας. Η ισότητα των ανίσων είναι η μεγαλύτερη ανισότητα, δηλώνει ο μέγας Αριστοτέλης». Προφανώς ο κ. Ιατρίδης δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι στην εποχή του Αριστοτέλη υπήρχαν ακόμη δούλοι.

            2. Η προσφορά του κ. Ιατρίδη στη δημιουργία του αεροπορικού πνεύματος συνίσταται κυρίως στις μηνύσεις εναντίον των στενών συνεργατών του στο Δ.Σ., στις συχνές κλήσεις της Αστυνομίας, προκειμένου ο εν υπηρεσία Αστυφύλακας να επιβάλλει την τάξη σε ένα Δ.Σ. ΑΝΩΤΈΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΆΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, με συνέπεια τον εξευτελισμό και των ίδιων των μελών του Δ.Σ. και του υπερήφανου Όπλου στο οποίο υπηρετήσαμε, και τέλος στις μεθοδεύσεις του, με τις οποίες κατάφερε να διαγράψει από το Δ.Σ. εντελώς παράνομα, το παλαιότερο, το  ικανότερο, το πλέον έμπειρο και το πλέον δραστήριο μέλος του Δ.Σ.

            Τελειώνοντας δράττομαι της ευκαιρίας κ. Υπουργέ να σας ενημερώσω ότι η ενέργειά σας βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίφαση προς το δημόσιο αίσθημα. Η ακουλουθηθείσα  απ’ τον αρμόδιο Α/ΓΕΑ διαδικασία πληρούσε μεν τον τύπο, πλην έπασχε εξ’ απόψεως ουσίας. Διότι εκείνοι  που γνώριζαν πραγματικά το έργο του κ. Ιατρίδη στη ΕΑΑΑ ήταν το νόμιμο αιρετό  Δ.Σ. και οι χιλιάδες ξεχασμένοι από σας και την κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε συνάδελφοι και όχι ο μακράν ευρισκόμενος  Α/ΓΕΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες του κ. Ιατρίδη, αλλ’ ούτε καν τη διεύθυνση της Ενώσεως, για την οποία τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του, ώστε  δεν βρήκε το χρόνο να την επισκεφθεί ούτε άπαξ, όπως είχαν κάνει όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του.

            Δυστυχώς η πρεμούρα να τιμηθεί ταχύτατα ο εκλεκτός φίλος μερικών υποτακτικών σας δεν επέτρεψε να ερωτηθεί, έστω και προσχηματικά, το καθ’ ύλην αρμόδιο Δ.Σ. Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα, για όλους εμάς που βιώσαμε το ολέθριο πέρασμα του κ. Ιατρίδη από την Ένωση, αλλά και για το ίδιο το νομικό πρόσωπο της  Ενώσεως, ο τίτλος αυτός είναι ανύπαρκτος. Ενδεχομένως να είναι χρήσιμος για εμπλουτισμό του ούτως ή άλλως φτωχού βιογραφικού του. 

Αυτό όμως αφορά μόνο τον ίδιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨