Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχονται μειώσεις για 188.000 των "ειδικών μισθολογίων"


  • Έρχεται ..κόφτης στα ειδικά μισθολόγια. Σε αναζήτηση ισοδύναμων βρίσκεται ακόμα η κυβέρνηση για να αποφύγει το πάγωμα των αποδοχών σε ένστολους και δικαστικούς.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤheTOC.gr οι δανειστές δεν έχουν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις για ισοδύναμα ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ
  • Το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας έχει στο επίκεντρο τα ειδικά μισθολόγια που φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουν τον κόφτη

του Νίκου Τσίτσα

Με ελιγμούς προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει μειώσεις στις αποδοχές των 188.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, συναντώντας ισχυρές αντιστάσεις από τους δανειστές.

Οι εταίροι επιμένουν στον …εξορθολογισμό των αποδοχών του 30% των δημοσίων υπαλλήλων που αντιπροσωπεύουν οι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, προωθώντας την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων που θα έχει ως.......... αποτέλεσμα την μείωση των αποδοχών και του αντίστοιχου μισθολογικού κόστους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί πάση θυσία να αποφύγει την δημιουργία ενός ακόμα κοινωνικού μετώπου με τους δικαστικούς, τους καθηγητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤheTOC.gr οι δανειστές δεν έχουν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις για ισοδύναμα ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί κατ' αρχήν το πάγωμα των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια για την επόμενη διετία και η κυβέρνηση αναζητά απεγνωσμένα λύση στο ….πρόβλημα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος έχει προαναγγείλει την διαφωνία του με οποιαδήποτε μείωση στις αποδοχές των ενστόλων και παράλληλα έχει ανακοινώσει δημόσια πως έχει βρει ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι αποδοχές των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια για την επόμενη διετία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει ζητήσει μέχρι και παράταση στην εφαρμογή του παγώματος την οποία δεν φαίνεται να υιοθετούν οι δανειστές.

Παράλληλα η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων με ενσωμάτωση των επιδομάτων στον μισθό και μείωση αποδοχών που όμως δεν θα ισχύσει για τους ήδη υπηρετούντες καθώς θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, συναντά τις αντιστάσεις του κουαρτέτου.

Οι δανειστές εισηγούνται ριζικές αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια προκειμένου να ενσωματωθούν στην αρχιτεκτονική του ενιαίου μισθολογίου και διαφωνούν με την αρχή της …προσωπικής διαφοράς.

Ακόμα και με την ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό οι απώλειες θα φτάσουν από 3-5% κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή οι ένστολοι έχουν αποστείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό ότι δεν θα ανεχθούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους που από την αρχή του Μνημονίου έχουν ξεπεράσει το 30%.Το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας έχει στο επίκεντρο τα ειδικά μισθολόγια που φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουν τον κόφτη καθώς οι δανειστές πιέζουν για μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και ριζική αναμόρφωση των αμοιβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με δικαστικές αποφάσεις έχουν κριθεί ως παράτυπες οι περικοπές στους ένστολους που διεκδικούν την επιστροφή των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012 προκαλώντας νέο πονοκέφαλο τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει και της ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος με δηλώσεις του από το Καστελόριζο, ανάβει νέες φωτιές στην κυβέρνηση καθώς μόλις χθες, υποσχέθηκε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων», διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος στον χαιρετισμό του.

ΠΗΓΗ: http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨