Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ


Ένα παράξενο ¨πένθιμο φορτίο ¨400 τόνων ανθρώπινων λειψάνων.
 _Ένας αιώνας από τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού (1914-2014). 


Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

« Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά…». Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων τιμά την ιερότητα των οστών των προγόνων του. Άλλωστε από τα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων προκύπτει ότι η μεγαλύτερη τιμωρία ενός νεκρού ήταν να παραμείνει άταφος. Η μεγαλοπρέπεια των τάφων που ανακαλύφθηκαν μαρτυρούν το σεβασμό προς τους νεκρούς. Πρόσφατο παράδειγμα η ανακάλυψη του.........
παγκοσμίου ενδιαφέροντος αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη. . 

Σήμερα η ποινική δικονομία τιμωρεί αυστηρά την προσβολή μνήμης νεκρού καθώς και ο ιερότερος όρκος ενός πολίτη είναι : ¨στα κόκκαλα των γονιών μου¨. Παρά ταύτα αρκετές φορές από θύτες χρησιμοποιήθηκαν τα υπολείμματα (οστά. σάρκες) των θυμάτων και αποτέλεσαν πηγή πλουτισμού, το άκρον άωτον της βαρβαρότητας. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ναζί χρησιμοποίησαν το λίπος των δολοφονημένων Εβραίων στα κρεματόρια και το μετέτρεπαν σε σαπούνι. Η πράξη αυτή αυτοδικαίως καταδικάστηκε ως αποτρόπαιο έγκλημα από το σύνολο του ελεύθερου κόσμου, αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Εβραίων και οι απόγονοι των θυτών ζήτησαν συγνώμη, ¨ολοκληρωμένη δικαίωση¨. 

Μια παρόμοια πράξη που ενενήντα και πλέον χρόνια μετά δεν έχει ακόμα καταδικαστεί είναι αυτή των Κεμαλιστών του 1924. Πράγματι οι βάρβαροι κεμαλιστές διατηρούν το μοναδικό ¨προνόμιο¨ και να είναι οι μόνοι που κατάφεραν να αξιοποιήσουν οικονομικά τα υπολείμματα των θυμάτων τους πουλώντας τα οστά τους για « βιομηχανική χρήση» στους δυτικούς τους φίλους. Αλήθεια πως θα αισθανόσαστε εάν κάποιος σας έλεγε ότι το κουμπί του παλτού σας είναι από τα οστά του παππού σας; Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων New York Times και της γαλλικής Midi 

« Το Δεκέμβριο του 1924 η Μασσαλία είναι σε αναταραχή από μια ασύλληπτη ιστορία που οφείλεται στην άφιξη στο λιμάνι ενός πλοίου που φέρει βρετανική σημαία ,ονομάζεται ¨ΖΑΝ¨ και μεταφέρει ένα μυστήριο φορτίο 400 τόνων ανθρώπινων οστών για να χρησιμοποιηθούν στις εκεί βιοτεχνίες. Λέγεται ότι τα οστά φορτώθηκαν στα Μουδανιά στη θάλασσα του Μαρμαρά και είναι ότι απόμεινε από τα θύματα από τις σφαγές στη Μικρά Ασία ( Ελλήνων και Αρμενίων)».

Το θέμα αυτό έγινε γνωστό και στην Ελλάδα αφού το πλοίο ¨ΖΑΝ¨ έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 13 Δεκεμβρίου του 1924 σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Μακεδονία. Το ¨πένθιμο φορτίο¨ του πλοίου κρατήθηκε μυστικό αφού στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν πολλοί επιζώντες της Γενοκτονίας , που είχαν χάσει προσφιλή τους πρόσωπα. Εν τούτοις οι εργάτες του λιμανιού εμπόδισαν τον απόπλου του πλοίου , επενέβη τότε ο άγγλος Πρόξενος και το πλοίο απέπλευσε. ( Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στα Μ.Μ.Ε με πηγή το βιβλίο ¨Μικρασιατική Τραγωδία¨).

Συμπληρώθηκε ένας και πλέον αιώνας από τότε που άρχισε η εξόντωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Έγινε σε δυο περιόδους, πρώτη περίοδος 1914- 1918 και δεύτερη περίοδος από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς κατά τη διάρκεια του Ελληνοτουρκικού πολέμου 1919-1922. Με τη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1948 ορίστηκαν τα κριτήρια μιας βίαιης πράξης (εθνοκάθαρση, έγκλημα πολέμου, καταστροφή , μαζική σφαγή) για να χαρακτηριστεί Γενοκτονία. Το κομιτάτο ¨Ένωση και Πρόοδος¨ του νεοτουρκικού κινήματος της τριανδρίας Εμβέρ ,Ταλλάτ και Τζεμάλ (τους διαδέχθηκε ο Κεμάλ), που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία εφάρμοσαν τρόπους που υπακούουν στα κριτήρια της Σύμβασης ώστε η εξόντωση των Ελλήνων να χαρακτηριστεί Γενοκτονία . Εν τούτοις σήμερα το Ελληνικό κοινοβούλιο προς χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας έχει αποδεχτεί ΜΟΝΟ, η 6 Σεπτεμβρίου να τιμάται ως ημέρα μνήμης των σφαγιασθέντων Ελλήνων της Ανατολίας.

Το κείμενο αφιερώνεται σε αυτούς τους προγόνους μας οι οποίο όχι μόνο έχασαν τη ζωή τους με βίαιο και μαρτυρικό θάνατο αλλά βεβηλώθηκε και η μνήμη τους από τους Κεμαλιστές που ξεπερνούν τους Ναζί.- .

Υ.Γ . Η μνήμη των Ελλήνων Μικρασιατών, φέτος θα τιμηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή με μνημόσυνο στον Άγιο Νικόλαο Νικαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨