Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

''Διαίρει και βασίλευε'' το νέο Μισθολόγιο των Στρατιωτικών!!! Μεγάλοι χαμένοι οι Αξιωματικοί εκ ΑΣΣΥ!!!

  • Διαίρει και βασίλευε: για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου
  • Διαίρει και βασίλευε: < πιθανότατα από την λατινική divide et impera ή divide ut regnes
Αυτά που φοβόμασταν έρχονται !!!


Η ΑΠΟΣΎΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στο νέο μισθολόγιο ΕΙΝΑΙ η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  των Αξιωματικών (ΑΣΣΥ) & 
το Διαίρει και βασίλευε των τελευταίων διεκδικήσεων!!!Το νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικών θα αποτελέσει 
την ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ των διεκδικήσεων των Στρατιωτικών ε.ε. & ε.α.
Οι κυβερνώντες με την στήριξη των Ανωτάτων στο ΥΕΘΑ  (τα καλά και συμφέροντα) προωθούν λύση 
 Διαίρει και βασίλευε μεταξύ των στελεχών !!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του OnAlert και με την διαρροή των Βασικών Μισθών (Β.Μ) η ψαλίδα ανοίγει για τον Σμήναρχο ελαφρώς προς τα πάνω αλλά απ΄ τον Ταξίαρχο και πάνω υπέρμετρα. 
Σφαγιάζονται σε μισθούς & συντάξεις πείνας οι βαθμοί μέχρι  τον Αντισμήναρχο και ειδικότερα οι Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) που με τον τελευταίο νόμο είναι ο καταληκτικός τους βαθμός χωρίς να υπολογίζονται τα χρόνια υπηρεσίας!!!
 (Χάνοντας την μέχρι τώρα μισθολογική τους προαγωγή Σμηνάρχου & Σμηνάρχου +2/3 )
  
Δηλαδή ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε.α. ανευ πτητικών (ΑΣΕΙ) με 31 χρόνια πραγματικά υπηρεσίας περί τα 250 έως 300 ευρώ παραπάνω, 
ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ε.α. άνευ πτητικών με 32 ή 33 χρόνια πραγματικά υπηρεσίας 300 έως 400 ευρώ παραπάνω
από τον  ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟ ε.α. ανευ πτητικών (ΑΣΣΥ) με 35 χρόνια πραγματικά υπηρεσίας !!!


Νέο μισθολόγιο στρατιωτικών : ποιοι "σφαγιάζονται" και ποιοι ωφελούνται
από το onalert
“Πίσω από τις νουθεσίες του Α/ΓΕΕΘΑ για εχεμύθεια στα μέλη της επιτροπής  του νέου μισθολογίου κρύβεται το άνοιγμα της ψαλίδας στους υψηλόβαθμους και ο μισθολογικός σφαγιασμός της μεγάλης μάζας των στρατιωτικών”,αποκαλύπτει στο Onalert, στρατιωτική πηγή που έχει γνώση των σχεδίων για το “νέο μισθολόγιο” των στρατιωτικών.........

 
Τις τελευταίες ημέρες με στοχευμενες ″διαρροές ″ προετοιμάζουν το κλίμα για την νέα επερχόμενη επιδρομή στους μισθούς των στρατιωτικών , έτσι η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών υποτίθεται πως  πρότεινε βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία  με παράλληλη αποσύνδεση από τα έτη υπηρεσίας.

Οι βασικοί μισθοί (σύμφωνα με τις διαρροές) διαμορφώνονται όπως παρακάτω:
•  Ταξίαρχος                            1.400,00 ευρώ
•  Συνταγματάρχης                  1.313,00 ευρώ
•  Αντισυνταγματάρχης           1.146,00 ευρώ
•   Ταγματάρχης                     1.033,00 ευρώ
•  Λοχαγός                                972,00 ευρώ

          
Η επιδίωξη φανερή , διαρρέουν τμήμα της κλίμακας τις ιεραρχίας αποκρύπτοντας το σχέδιο για άνοιγμα της ψαλίδας στους βαθμούς Υποστρατήγου-Αντιστράτηγου προκειμένου να ικανοποιηθεί η σημερινή στρατιωτική ηγεσία αλλά και να ρίξουν γέφυρες στους απόστρατους που ελέγχουν τις λεγόμενες θεσμικές ενώσεις. Η αφαίρεση από το μισθολόγιο των ετών υπηρεσίας πλήττει κύρια τους προερχόμενους Αξιωματικούς από Υπαξιωματικούς , τους Εθελοντές Μακράς θητείας και τους ΕΠΟΠ , δηλαδή τη μάζα (το 80% των Ε.Δ) και ουσιαστικά αυτούς που δεν μπορούν να προσφύγουν για να δικαιωθούν δικαστικά. Όσοι μέχρι σήμερα  αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ή κρίνονται δυσμενώς σε μικρότερους βαθμούς αλλά ακόμα και οι αποστρατευόμενοι με αίτηση -έστω και φιλική- στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προσφεύγουν αποσκοπώντας στην οικονομική τους βελτίωση, συνταξιοδοτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨