Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Γράφει ο 
Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτης
τ. Δ/νων Σύμβουλος  Εν. Απ. Αξ/κών Αεροπορίας


Μέχρι πριν λίγα χρόνια τη διεθνή τρομοκρατία διηύθυνε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα η Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάϊντα, η οποία εμφανίστηκε το 1989. Ιδρυτής της ήτο ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας Οσάμα Μπίν Λάντεν και μέλη της, αρχικά μεν Αφγανοί μουτζαχεντίν,( φανατικοί Ισλαμισταί που διεξάγουν ιερό θρησκευτικό πόλεμο), αργότερα δε μουσουλμάνοι από διάφορες Αραβικές Χώρες. Την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, μετά την σύλληψη και εκτέλεση του Μπιν Λάντεν το 2011, ανέλαβε ο υπαρχηγός της.......
Αιγύπτιος Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι. Τα πλέον ισχυρά τρομοκρατικά χτυπήματα της διαβόητης αυτής οργάνωσης ήταν το σατανικής εμπνεύσεως κτύπημα των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και οι επιθέσεις της 11ης Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη και της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο.

Από ένα παρακλάδι της Αλ- Κάϊντα στο Ιράκ, που αποτελείτο από σουνίτες τζιχαντιστές (συνώνυμοι των μουτζαχιντίν) δημιουργήθηκε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, στόχος της οποίας ήτο η δημιουργία ενός ενιαίου ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, στο οποίο θα εφαρμοζόταν η πιο ακραία μορφή της σαρίας( ισλαμικού νόμου). Το 2012 η οργάνωση, εκμεταλλευόμενη την εμφύλιο σύρραξη στη Συρία, εξαπλώνεται και στο Συριακό έδαφος και ονομάζεται Islamic State of Iraq and al- Sham (I.S.I.S.), ήτοι Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της αλ Σάμ.( Η ονομασία αλ Σάμ παραπέμπει σε μια απροσδιόριστη περιοχή στη Συρία ή γύρω απ’ αυτή. Η απροσδιόριστη αυτή περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ιστορικά γνωστή και ως «Λεβάντε», η οποία εκτείνεται στη Συρία, στο Λίβανο, στο Ισραήλ στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη).

Το 2014 η οργάνωση καταλαμβάνει τη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται σε μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο και ανακοινώνει την ίδρυση του Χαλιφάτου με αρχηγό τον Abou Bark al-Baghdadi, o οποίος αυτοανακηρύσσεται Χαλίφης και διάδοχος του Μωάμεθ. Ο Al-Baghdadi γεννήθηκε στο Ιράκ το 1970 και πολέμησε εναντίον των Αμερικανών μετά την εισβολή τους στη χώρα του το 2003. Το 2005 συνελήφθη από τους Αμερικανούς εισβολείς και κλείστηκε στις φυλακές επί πέντε χρόνια. Το Χαλιφάτο σήμερα εκτείνεται από την επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ , μέχρι το Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με τους χάρτες που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα σάϊτ, στόχος των Τζιχαντιστών Ισλαμιστών είναι η δημιουργία ενός τεράστιου θρησκευτικού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει όλη τη Βόρειο Αφρική, όλα τα Αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής, την Τουρκία, την Αρμενία, τη Γεωργία και όλα τα γειτονικά μουσουλμανικά κράτη, όλα τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, όλη τη Δυτικά Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και του Πακιστάν και τέλος την Ισπανία, όπου οι τρομοκράτες έχουν σοβαρά ερείσματα. Μάλιστα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού δικτύου στρατολογήσεως Τζιχαντιστών είναι ένας ανάπηρος Ισπανός ονόματι Ραφαέλ Μάγια Αμάγια. Ο Αμάγια , ο οποίος γεννήθηκε στις Βρυξέλλες έγινε μουσουλμάνος και άλλαξε το όνομά του από Ραφαέλ σε Μουσταφά. Ο Αμάγια διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Ινδονησία, στη Λιβύη, στο Μαρόκο, στην Τουρκία, στη Συρία και αλλού.

Η στρατηγική δια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλεπήβολος στόχος των σαλαφιστών(εκείνοι που εκφράζουν το ρεύμα της επιστροφής στις ρίζες του ισλαμισμού) περιγράφεται επακριβώς σε ένα βιβλίο του Abou Bark al- Naji , με τίτλο « Η διοίκηση της αγριότητας», που κυκλοφόρησε το 2002 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η στρατηγική αυτή αναλύεται ως εξής:

α. Προκαλώντας ένα τεράστιο κύμα βίας στις μουσουλμανικές χώρες , οι Τζιχαντιστές βρίσκουν την ευκαιρία να αποδυναμώσουν τις τοπικές εξουσίες και να επιβάλλουν το χάος και την αγριότητα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες οι τοπικοί πληθυσμοί χάνουν την εμπιστοσύνη προς τις κυβερνήσεις τους, οπότε αυτοί (οι Τζιχαντιστές) εμφανίζονται ως η μοναδική εναλλακτική λύση, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία και την ασφάλεια στις χώρες αυτές.

β. Ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής των Τζιχαντιστών συνίσταται στη διεθνοποίηση του τρόμου, με ταυτόχρονη άσκηση προπαγάνδας, δια της οποίας οι μουσουλμάνοι εμφανίζονται ως τα αιώνια θύματα των Αμερικανών και των χριστιανικών χωρών γενικότερα.

γ. Τέλος ο τρίτος άξονας της στρατηγικής τους στοχεύει στη μετατροπή της θρησκείας σε πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα, στη στρατιωτική εκπαίδευση των νέων και στη δημιουργία μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας, κατά τα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης, η οποία θα είναι σε θέση, αφ’ ενός μεν να προασπίσει τα όρια του κράτους, αφ’ ετέρου δε να τα επεκτείνει στα υπό των σχεδίων προβλεπόμενα .

Όπως ευστόχως έχει γραφεί, το ισλαμικό κράτος δεν διοικείται από μια ομάδα ψυχασθενών ατόμων σε έκσταση. Είναι μια θρησκευτική οργάνωση φανατικών , οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για όλα. Τα άτομα αυτά έχουν άριστη στρατιωτική εκπαίδευση και συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία τηρούν απαρεγκλίτως. Ο φανατισμός και το μίσος των μουτζαχιντίν εναντίον « των απίστων» προκύπτει απροκάλυπτα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ισλαμικού Χαλιφάτου Abou Mouhammad al – Adni ,οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο έγκυρο σάϊτ SLATE, μετά το μακελειό του Παρισιού και οι οποίες έχουν ως εξής: «Θα κατακτήσουμε τη δική σας Ρώμη, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα κάνουμε τις γυναίκες σας σκλάβες. Κι αν δεν τα καταφέρομε αυτή τη φορά, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα τα καταφέρουν και θα πουλήσουν τα παιδιά σας στην αγορά σκλάβων…»

Και το ερώτημα που εγείρεται αβιάστως είναι το εξής. Ποιος χρηματοδοτεί το τρομοκρατικό αυτό μόρφωμα, το οποίο, εν ονόματι ενός αναχρονιστικού θρησκευτικού δόγματος, αιματοκυλεί την ανθρωπότητα; Ποιος προμηθεύει τους φανατικούς αυτούς Ισλαμιστές, οι οποίοι ονειρεύονται τη δημιουργία της μεγαλύτερης σε έκταση αυτοκρατορίας στην ιστορία της ανθρωπότητος , με σύγχρονα όπλα και συντηρεί την τεράστια αυτή στρατιωτική δύναμη;

Βασικός χρηματοδότης της Οργάνωσης, τουλάχιστον κατά την αρχική φάση, ήταν η Σαουδική Αραβία. Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων εξοικονομείται από την εξαγωγή πετρελαίου, το οποίο προέρχεται από τις πετρελαιοπηγές των περιοχών που ελέγχουν,- πελάτης κατά τα φαινόμενα είναι και η Τουρκία- από τη λεηλασία των Τραπεζών στη Συρία, την Ιορδανία και το Ιράκ, ή από άλλες εγκληματικές ενέργειες και τέλος από χορηγίες πλουσίων Σαουδαράβων.

Όσον αφορά τα υπερσύγχρονα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν, ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από τις στρατιωτικές βάσεις που κατέλαβαν στο Ιράκ και στη Συρία. Σύγχρονο όμως πολεμικό υλικό έχει εισρεύσει στο Χαλιφάτο μέσω Τουρκίας. Διότι ας μη ξεχνούμε ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο μάχεται εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ- Άσαντ, ο οποίος είναι επίσης εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν. Την ετερόκλητη αυτή συμμαχία και τον εφοδιασμό των Τζιχαντιστών από την Τουρκία έχει καταγγείλει με δηλώσεις του ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τις οποίες « η κυβέρνηση Ερντογάν έστελνε μέχρι πρόσφατα φορτηγά γεμάτα όπλα στους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που πολεμούσαν στη Συρία».

Αναμφιβόλως η νέα αυτή μορφή τρομοκρατίας εναντίον των «απίστων», που εν προκειμένω δεν είναι μόνο οι μέχρι σήμερα γνωστοί, ήτοι οι Εβραίοι και οι προστάτες τους Αμερικανοί, αλλά όλοι συλλήβδην οι Χριστιανοί και οι ομόθρησκοί τους Σιίτες, είναι η χειρότερη κάθε προηγούμενης, διότι αφ’ ενός μεν διέπεται από ένα άκρατο φανατισμό, ο οποίος τροφοδοτείται από τις γραφές του «κορανίου» , σύμφωνα με τις οποίες οι θυσιαζόμενοι για την πίστη τους Μουσουλμάνοι πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στον παράδεισο και αφ’ ετέρου στρέφεται εναντίον όλης σχεδόν της ανθρωπότητος.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο Χριστιανικός κόσμος καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Προφανώς ουδείς πιστεύει, ότι με τη συντριβή του Ισλαμικού Χαλιφάτου θα εκλείψει παντελώς η τρομοκρατία. Αναμφιβόλως όμως το καλύτερο είναι εχθρός του καλού. Και επειδή η παθητικότητα αποτελεί προδιαγεγραμμένη συνταγή αποτυχίας, η διάλυση του συγκεκριμένου προγεφυρώματος του ακραίου Ισλαμισμού αποτελεί μονόδρομο για τον ελεύθερο κόσμο. Πέραν των οιωνδήποτε ιδεολογικών ή άλλων διαφορών, ο χριστιανικός κόσμος υποχρεούται να βάλλει φρένο στην ισλαμική λαίλαπα, η οποία, εν ονόματι των αναχρονιστικών και απάνθρωπων επιταγών του «κορανίου», δεν ορρωδεί να ενσπείρει τον τρόμο και να δολοφονεί αθώους πολίτες. Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να ξεχάσουν την αποτυχημένη επιχείρηση του Ιράκ- οι περιστάσεις δεν είναι οι ίδιες- και συνεργαζόμενες με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, αλλά και γιατί όχι και με τη Ρωσία να σταματήσουν αμέσως το αιματοκύλισμα των φανατικών Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οι καιροί ου μενετοί !!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨