Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές ΕΑΑΑ Αθήνα: Προβλήματα με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων!!!

Μεγάλες αντιδράσεις από τους Υποψήφιους για παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας (έγγραφο)


Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

Σε ένα απέραντο άντρο παρανομίας εξελίσσεται τελευταία η ΕΑΑΑ. Μετά τη γενική αποδοκιμασία του σημερινού Δ.Σ. από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ενώσεως, αλλά και το προσωπικό «κάζο» που υπέστη ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, για τις θέσεις του, κατά την ομιλία του στο Βίτσι, το ηγετικό δίδυμο της ΕΑΑΑ και κάποια απ’ τα πρωτοπαλίκαρά του «λάκισαν» κατά τη λαϊκή έκφραση, ήτοι δεν τόλμησαν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα, παρά τους κομπασμούς του κ. Ιατρίδη από τις στήλες της εφημερίδος, ότι « θα συνεχίσω αταλάντευτος την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης».

Πέραν αυτού όμως .........
βάσει της ρητής διάταξης του άρθρου 3 παρ. 2 της εν ισχύι Κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ) « Περί της εκλογικής διαδικασίας της ΕΑΑΑ», « την ευθύνη για την τήρηση των προθεσμιών που τίθενται για την υλοποίηση των σταδίων της εκλογικής διαδικασίας…έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης». Συνεπώς ο κ. Ιατρίδης και η ευάριθμη (ολιγομελής) πλέον συντροφία που του απέμεινε, ανεξάρτητα αν είναι υποψήφιοι ή όχι είναι υπόλογοι έναντι του νόμου να φέρουν εις πέρας τις προκηρυχθείσες εκλογές της 15ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 5 παρ.4 της υπ’ αριθ.ΦΕΚ 1142/2.9.2002 ΚΥΑ, το Δ.Σ. είχε την υποχρέωση ,10 ημέρες μετά το πέρας υποβολής υποψηφιοτήτων, ήτοι μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2015, να προβεί στον έλεγχο της νομιμότητος των υποψηφίων και να ανακοινώσει το αποτέλεσμα στους ίδιους, ώστε οι τυχόν μη ανακηρυχθέντες να υποβάλουν ένσταση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Κατά το άνω 10ήμερο το Δ.Σ. όφειλε επίσης να έχει ανακηρύξει τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Παραδόξως παρά την εκπνοή της προθεσμίας τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει γίνει. Και μη νομίσουν μερικοί ότι πρόκειται για κάποια δύσκολη εργασία. Η υφιστάμενη νομοθεσία θέτει ορισμένες προϋποθέσεις, προκειμένου ένα μέλος να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, ήτοι .
1ον Να είναι τακτικό μέλος και οικονομικά τακτοποιημένο. 

2ον Για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου να έχει το βαθμό του υποπτεράρχου ή αντιπτεράρχου. 

Και 3ον τα μέλη των ορφανικών οικογενειών δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και δ/ντος συμβούλου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι όλα τα μέλη είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, διότι η υπέρ της ΕΑΑΑ εισφορά τους παρακρατείται υποχρεωτικά από το μέρισμα, που έγκειτο η δυσκολία και έπρεπε ο κ. Ιατρίδης να απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους; Είναι σοβαρό να ερωτάται το Ν.Σ. αν ένα μέλος μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, επειδή συμμετέχει και στο Δ.Σ. ενός ιδιωτικού συλλόγου , ή επειδή φέρεται να είπε « ότι θα διαλύσει την Ένωση», ή ακόμη « επειδή τσακώθηκε με κάποιο πρόεδρο και εκείνος με δόλιες, σατανικές και παράνομες μεθοδεύσεις τον αντικατέστησε από μέλος του Δ.Σ.»; Αν κάποιοι συνάδελφοι θεωρούν ότι αυτά μπορεί να γίνονται από αξιωματικούς που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στην κλαδική ιεραρχία είμαστε για κλάματα.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων , σήμερα το πρωί όλοι οι παρευρεθέντες στα γραφεία της ΕΑΑΑ υποψήφιοι επιδώσαμε το συνημμένο έγγραφο στον κ. Ιατρίδη, με το οποίο καλούμε τόσο τον ίδιο, όσο και τα λίγα μέλη του Δ.Σ. που τον ακολουθούν, να εναρμονισθούν με τη νομιμότητα. Το έγγραφο το οποίο έχει αριθμό πρωτ. ΕΑΑΑ/821/10.9.2015, υπογράφεται από τους εξής υποψηφίους συναδέλφους.

1. Υπτχος ε.α Σαραφίδης Νικόλαος                   7. Ασμχος ε.α. Κρανιάς Ιωάννης

2.Απτχος ε.α. Καββούρης Σπύρος                     8. Σγός ε.α. Μαμαλούκας Δημήτριος

3. Επγός ε.α. Κασσαβέτης Γεώργιος                 9. Σγός ε.α. Καρβουνιάρης Ευστάθιος

4. Σμχος ε.α. Φαλτάιτς Δημήτριος                   10. Επγός ε.α. Μανιώτης Δημήτριος

5. Σμχος ε.α. Σπαντιδάκης Γεώργιος               11. Σμχος ε.α. Σβάρνας Ηλίας

6.Ασμχος ε.α. Αναγνωστάκης Κων/νος



Αποτέλεσμα της ως άνω ενέργειας ήταν στις 17:00 ώρα ο κ. Ιατρίδης να συγκαλέσει εκτάκτως το Δ.Σ. αύριο 11.9.2015.Με ποια θέματα ημερησίας διατάξεως; 

Ουδείς γνωρίζει. 

Για μας όμως που γνωρίζουμε τον κ. Ιατρίδη ένα θεωρείται βέβαιο. Ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τη νομιμότητα. Και το ερώτημα κάθε μέλους της Ενώσεως είναι το εξής. Ενώ ο κ. Ιατρίδης και η παρέα του απεφάσισε , την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, να αποσυρθεί προς τι όλη αυτή η κωλυσιεργία; Ο λόγος είναι απλός. Στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η σκέψη της ματαιώσεως των εκλογών και η de facto παράταση της παραμονής του στο τιμόνι της Ενώσεως μια και περίπτωση επανεκλογής του δεν υπήρχε.



1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ Η ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ.

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ?????????????????


    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΕΑΑΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ.


    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨