Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές ΕΑΑΑ-Διαδικασία Ανάδειξης ΔΣ Παραρτημάτων

Παρακαλούμε θερμά για την ανάρτηση του συνημμένου


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΑΠΗΘΩΝ 6 – 5ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ . : 2410-250650

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2015
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

1. Όπως δημοσιεύεται στην ΗτΑ «Τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2015, Αρ 531» προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΑΑ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και σχετικές διευκρινίσεις αναλύονται στη σελ 3 της Εφημερίδος.

2. Σύμφωνα με την παρ. 5 της προκήρυξης, παράλληλα με τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΑΑΑ, θα διεξαχθούν σφυγμομετρήσεις προκειμένου τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη να εκφράσουν τη βούλησή τους για την ανάδειξη των ΔΣ των παραρτημάτων.

3. Παρόλο που η απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ (τα παραρτήματα εφόσον το επιθυμούν, κατά την κρίση τους και με δική τους ευθύνη, όποτε επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε σφυγμομετρήσεις με ενιαία ψηφοδέλτια που οι υποψήφιοι θα τίθενται με αλφαβητική σειρά, με τον τρόπο που επιθυμούν.....) δίνει στο κάθε Παράρτημα μεγάλη ευχέρεια ευελιξίας, η συντριπτική πλειοψηφία των παραρτημάτων (Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Πάτρας, Λάρισας, Πρέβεζας, Χαλκίδας, Χανίων)  μετά από συνεννόηση των ΔΣ αποφάσισε να ακολουθήσει κοινή και ομοιόμορφη διαδικασία.

4. Προκειμένου τα μέλη να γνωρίζουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της σφυγμομέτρησης στο παράρτημα Λάρισας, διευκρινίζονται τα εξής:.........


α. Η Υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 3/8/2015 και ώρα 10:00 και θα περατωθεί στις 30/9/2015 και ώρα 13:30.

β. Η υποβολή της υποψηφιότητας γίνεται με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου η οποία κατατίθεται στη γραμματεία του παραρτήματος. Η υποβολή μπορεί να γίνει και ταχυδρομικά (ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, Λαπιθών 6, Λάρισα, ΤΚ 41221).

γ. Η σφυγμομέτρηση θα διενεργηθεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα αναγράφονται τα ονόματα με αλφαβητική σειρά και ανάλογα με την επιθυμία τους (πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ)

δ. Τα υποψήφια μέλη του ΔΣ θα πρέπει να είναι πάνω από οκτώ (8) για να διεξαχθεί η σφυγμομέτρηση.

ε. Τα άτυπα ψηφοδέλτια του παραρτήματος θα χωρίζονται σε δύο μέρη: το πρώτο για τη θέση του προέδρου όπου τίθεται ένας (1) σταυρός προτίμησης και το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΔΣ  όπου τίθεται από (1) έως δύο (2) σταυροί προτίμησης.

στ. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη.

ζ. Η καταληκτική ημερομηνία των υποψηφιοτήτων είναι η 30/9/2015.

5. Περισσότερες πληροφορίες θα κοινοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΥΓ. 

1. Επειδή πολλοί συνάδελφοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη διατύπωση, που αφορά στην έκφραση της βούλησης των μελών, για την ανάδειξη των ΔΣ των παραρτημάτων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι και στις προηγούμενες εκλογές η απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΑ αναφερόταν σε εκλογές-σφυγμομετρήσεις. Το αποτέλεσμα της σφυγμομέτρησης, από το 1992 που υιοθετήθηκε από την ΕΑΑΑ αυτή η μέθοδος για την ανάδειξη των ΔΣ των Παραρτημάτων, ήταν απόλυτα σεβαστό από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια της ΕΑΑΑ.

2. Επισημαίνεται ότι η υποβολή υποψηφιότητας είναι σημαντικό στοιχείο για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς η έως τώρα πρακτική της ΕΑΑΑ ήταν να διορίζει ως πρόεδρο και μέλη του ΔΣ στα παραρτήματα , σε περίπτωση μη διενέργειας εκλογών λόγω αδυναμίας κάλυψης του απαιτούμενου αριθμού υποψηφιοτήτων,  όσους είχαν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας.


1 σχόλιο:

  1. Τι σφυγομετρήσεις και παραμύθια. Γκάλοπ θα κάνουμε??
    Είμαστε στα καλά μας.
    Θέλω να μάθω ποιές είναι οι ενέργειες των επικεφαλής των παραρτημάτων να ακυρωθεί ο ΑΝΤΙΣΥΝΥΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ( ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ Η ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟ για πρόεδρο ΕΑΑΑ??
    Άμεσα να γίνει προσφυγή για ακύρωση του εν λόγω νόμου και προκήρυξης εκλογών βάσει νέας νομοθεσίας.
    Δεν μπορεί κύριοι ο κ. Σπηλιωτόπουλος (και κάθε Σπηλιωτόπουλος) να είναι υπουργός και να μην μπορεί να είναι πρόεδρος της ΕΑΑΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ??????????????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨