Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση υποψηφίου για το έγγραφο της Ε.Α.Α.Α. προς Ν.Σ.Κ (υποψηφιότητες μελών)


Αγαπητοί Συνάδελφοι 
σας στέλνω την απάντηση στα όσα αναφέρει στο έγγραφό του προς το Ν.Σ.Κ  ο κ. Ιατρίδης. Πρέπει να απαντηθούν όλα τα ψευδοδιλήματα που έθεσε.....

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΑ
ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε σίριαλ τείνει να εξελιχθεί ένα θέμα καθαρώς διαδικαστικό, όπως στην ουσία είναι το θέμα των ανά τριετία εκλογών της ΕΑΑΑ, συνεπεία των μεθοδεύσεων μιας μειοψηφίας μελών του Δ.Σ., η οποία για λόγους προσωπικής εμπάθειας και μισαλλοδοξίας προσπαθεί να ακυρώσει την υποψηφιότητα ορισμένων συναδέλφων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ενώσεως αμφισβητείται η ιδιότητα του μέλους και ζητείται αντίγραφο ποινικού μητρώου, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ « πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων». Για πρώτη φορά το Δ.Σ. της Ενώσεως δηλώνει αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα των υποψηφίων συναδέλφων και προσφεύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.).......
Αν αυτό λέγεται εκλογική διαδικασία ή παραλογισμός μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να μας το εξηγήσει .

Πριν όμως ή προχωρήσουμε στην ουσία του θέματος πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής. 

Πρώτον ότι το Ν.Σ.Κ . έχει αποστολή τη νομική υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης και την εκπροσώπησή της στα δικαστήρια και όχι να λύνει τα προβλήματα του κάθε Ιατρίδη. Συνεπώς αρμοδιότητα αίτησης γνωμοδότησης από το Ν.Σ.Κ. έχουν μόνο οι υπουργοί και οι πρόεδροι των Δημοσίων Οργανισμών και όχι οι πρόεδροι των Ενώσεων. Αλλά και πέραν αυτού οι γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. δεν είναι δεσμευτικές για τους υπουργούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Ν.Σ.Κ. δεν πρόκειται να δώσει καμία απάντηση και επομένως η ενέργεια του κ. Ιατρίδη είναι εντελώς άσκοπη. 

Δεύτερον ότι το έγγραφο του κ. Ιατρίδη είναι παράτυπο. Διότι ενώ βάσει των διατάξεων των άρθρων 10 παρ. 2 και 12 παρ.5 του Π.Δ. 163/1980, όλα τα εξερχόμενα έγγραφα της ΕΑΑΑ υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο, το συγκεκριμένο φέρει την υπογραφή του κ. Ιατρίδη μόνο. Αλλά ας έλθουμε στην ουσία του θέματος, ήτοι στο έγγραφο του Δ.Σ. προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους(Ν.Σ.Κ.).

1. Κατ’ αρχήν δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να διαπιστώσει την νομιμότητα των υποψηφίων, ήτοι ότι είναι τακτικά μέλη της ΕΑΑΑ, είναι οικονομικά τακτοποιημένα, καθ’ ότι η υπέρ της ΕΑΑΑ κράτηση γίνεται υποχρεωτικά από το Μ.Τ.Α. και οι υποψήφιοι για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου έχουν τον προβλεπόμενο βαθμό και δεν είναι μέλη ορφανικών οικογενειών. Πέραν των ως άνω καμιά άλλη προϋπόθεση δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις. Δεν κατανοούμε λοιπόν ποια ήταν τα δυσεπίλυτα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο κ. Ιατρίδης για να ζητήσει τη βοήθεια του κοινού…

2.Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί το Δ.Σ. δεν είναι αρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα των υποψηφίων, επειδή οκτώ μέλη είναι και πάλι υποψήφια. Τίθεται τέτοιος περιορισμός από κάποια νομική διάταξη και δεν το γνωρίζουμε; Άλλωστε η νομιμότητα των ήδη μελών του Δ.Σ. δεν έχει κριθεί , αφού παραμένουν μέλη του Δ.Σ. και της Ενώσεως;

3.Υπάρχει διάταξη που να κωλύει τα εκτός Αθηνών διαμένοντα μέλη να θέτουν υποψηφιότητα για το κεντρικό Δ.Σ. της Ενώσεως; Αλλά κι αν υπήρχε ποιο είναι το καθοριστικό αποδεικτικό στοιχείο της διαμονής. Η κατοικία ή η ΔΟΥ στην οποία υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ιατρίδης;

4.Που το βρήκε γραμμένο ο κ. Ιατρίδης και η μισαλλόδοξη συντροφιά του ότι αν κάποιο μέλος είναι και σε κάποιο άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά του Συλλόγου του; Ποιος του είπε πως ο συνάδελφος τον οποίο ο ίδιος με σατανικές και παράνομες μεθοδεύσεις εκπαραθύρωσε με ένα καθαρώς διοικητικό μέτρο από το Δ.Σ. δεν μπορεί να ξαναθέσει υποψηφιότητα; Κι ακόμη δεν είναι εξωφρενικό να αμφισβητεί την νομιμότητα συναδέλφου να θέσει υποψηφιότητα επειδή φέρεται να είπε « θα διαλύσω την Ένωση»;

5. Τέλος ποιος νομικός εγκέφαλος ορμήνευσε τον πολυπράγμονα πρόεδρο της ΕΑΑΑ ότι το άρθρο 12 του Ν.Δ. 1171/72 καθιερώνει δήθεν ασυμβίβαστο, ήτοι «μέλος του Δ.Σ. να μην έχει αμετάκλητη καταδίκη για ατιμωτικά αδικήματα» και για το λόγο αυτό « πρέπει οι υποψήφιοι να προσκομίσουν αντίγραφο ποινικού μητρώου, ή υπεύθυνη δήλωση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί με αλληλογραφία της ΕΑΑΑ με την αρμόδια υπηρεσία»;

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τόσο οι ίδιοι οι διοικούντες σήμερα την ΕΑΑΑ, όσο και οι δικολάβοι που τους καθοδηγούν βρίσκονται εκτός ελέγχου, για τους εξής απλούστατους λόγους.

α. Το άρθρο 12 του Ν.Δ. 1171/72 δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με δήθεν ασυμβίβαστα υποψηφίων. Η επικεφαλίδα του είναι «Διαγραφή Μελών εκ των Ενώσεων» και αναφέρει ρητώς τις αιτίες για τις οποίες διαγράφεται ένα μέλος από την Ένωση. Συνεπώς αν κάποιος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για κάποιο απ’ τα ρητώς αναφερόμενα αδικήματα δεν θα ήταν καν μέλος της ΕΑΑΑ.

β. Αν πράγματι ο κ. Ιατρίδης μας ζητήσει την προσκόμιση αποσπάσματος ποινικού μητρώου, θέμα μη προβλεπόμενο από το ισχύον νομικό καθεστώς, σημαίνει πως αμφισβητεί την ιδιότητά μας ως μελών της Ενώσεως. Αν όμως αμφισβητείται η ιδιότητα του μέλους για ένα υποψήφιο, γιατί να μη αμφισβητείται και για τα υπόλοιπα μέλη της Ενώσεως.

γ. Αλλά και πέραν όλων αυτών των πρωτόγνωρων και παρανοϊκών τίθεται το εξής απλό ερώτημα. Αν υποθέσουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στον κ. Ιατρίδη «ότι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κάποιο από τα αναφερόμενα αδικήματα». Ο κ. Ιατρίδης , σύμφωνα με το έγγραφό του, αλληλογραφεί με την αρμόδια υπηρεσία για την επαλήθευση της δηλώσεως, γιατί θεωρεί όλους συλλήβδην τους υποψηφίους συναδέλφους αφερέγγυους και η απάντηση της υπηρεσίας για ένα ή περισσότερους υποψηφίους δεν έλθει εγκαίρως ,τι θα κάνει. Θα προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών, με τον έλεγχο μισοτελειωμένο, ή μήπως θα τις αναβάλλει; Περιμένουμε μια απάντηση.

Περαίνοντας θέλω να εκφράσω την άφατη λύπη μου για όσα συνέβησαν την περασμένη τριετία και συμβαίνουν ακόμη και σήμερα στην ΕΑΑΑ. Ακόμη νοιώθω την ανάγκη ,εκ μέρους του κλάδου των ιπταμένων , ο οποίος αδικείται κατάφορα από το πέρασμα του κ. Ιατρίδη από την Ένωση, να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους τους συναδέλφους. Οι ιπτάμενοι, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν έβλεπαν κανένα, ως κατώτερο όν, όσο κατώτερο βαθμό κι αν είχε. Ποτέ δεν πέρασε απ’ το μυαλό μας να διαχωρίσουμε τους συναδέλφους, ως workers, blue collars και white collars, ή με τον κανόνα του Αριστοτέλη « η ισότητα μεταξύ ανίσων είναι η μεγαλύτερη ανισότητα», τον οποίο προσφάτως ανακάλυψε ο Άριος κ. Ιατρίδης. Οι ιπτάμενοι σας βλέπαμε όλους σαν κρίκους της αυτής αλυσίδας, το αρραγές της οποίας ήταν η αναγκαία και ικανή συνθήκη της αποτελεσματικότητας του Όπλου.

Κλείνοντας διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι όσα «κόλπα» κι αν μετέλθει η μειοψηφία που διοικεί σήμερα την ΕΑΑΑ και οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και οι διοικήσεις των παραρτημάτων θα είναι εκείνες, που οι ίδιοι οι συνάδελφοι του κάθε παραρτήματος θα επιλέξουν και οι συνάδελφοι τους οποίους επιχειρεί να αποκλείσει απ’ τις εκλογές θα είναι στο επόμενο Δ.Σ. ΝΙΚΗΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΎΧΟΙ. 

Στο τέλος του χρόνου το πέρασμα των γνωστών πλέον «συναδέλφων» από το Δ.Σ. Της Ενώσεως θα αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση και τίποτε περισσότερο.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς
Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεώρ. Β. Κασσαβέτης
τ. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ



για το ίδιο θέμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨