Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Άνθρακες ο "θησαυρός" των αναδρομικών στους Αποστράτους.Προβληματισμός!!! Παραδείγματα -αναλύσεις


Αυτές είναι οι περιβόητες <<αυξήσεις>> που θα πάρουν οι Απόστρατοι των Ε.Δ. & Σ.Α. Άνθρακες <<ο θησαυρός>> των εξαγγελιών!!!  

Συνταγματάρχης ε.α.: 11 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%.
Υποστράτηγος ε.α:       7 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%.
Αντιστράτηγος ε.α:    46 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%.


Και δαρμένοι και ........ Μας έμεινε μόνον το «μάτι» του κόσμου......

Του Απόστολου Παπαπαρίση 
Η παρούσα ανάρτηση αφορά μόνον στους Αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ και όχι στους εν ενεργεία Συναδέλφους (προς το παρόν). Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν ότι ακόμα και εάν αποκατασταθεί η σύνταξη των Αποστράτων στο 100% η μηνιαία καθαρή «αύξηση» θα κυμαίνεται από 30 έως 140 ευρώ βασιζόμενος στα αποτελέσματα του υπολογιστικού φύλλου Excel που επεξεργαστήκαμε από κοινού με τον συνάδελφο Σμχο ε.α. κ. Δημήτριο Σουφλή. Υπόψη ότι ο ν.4093/2012 δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός στο σύνολο του και δεν θα απαλειφθεί η σχετική μείωση που αναφέρεται στις συντάξεις μας ως «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)», όπως νομίζουν πολλοί συνάδελφοι αλλά αντιθέτως θα αυξηθεί όπως και όλες οι λοιπές μειώσεις - κρατήσεις. 

Στο πρώτο παράδειγμα η «ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12)» από 160,18 ευρώ, θα γίνει με 50% αποκατάσταση 168,67 ευρώ και με 100% αποκατάσταση219,95 ευρώ. Ακολουθεί πλήρης ανάλυση........



Σήμερα θα σας παρουσιάσω 3 παραδείγματα κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Το ΝΕΟ υπολογιστικό φύλλο θα σας σταλεί με e-mail προκειμένου ο καθένας μας να το «προσωποποιήσει» όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, για συζήτηση και ψήφιση, που θα περιλαμβάνει και τη μείωση της Έκτακτης Εισφοράς κατά 30%. 

Το πρώτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με αίτηση του, είναι κάτω των 60 ετών, πλην όμως έχει 35 συντάξιμα έτη [6% και άνω πάνω από 1.700 ευρώ μικτά + 20% πάνω από 1.200 ευρώ].

Όπως βλέπουμε αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 159 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 51 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 318 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 58 ευρώ, μόλις 7 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 7 Χ 23 = 161 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. 

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Αντιστρατήγου, που αποστρατεύθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας [20% πάνω από 1.200 ευρώ].

Εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 191 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 55 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 383 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 101 ευρώ, δηλαδή 46 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 46 Χ 23 = 1.058 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ. 

Το τρίτο παράδειγμα αφορά μισθολογικό βαθμό Συνταγματάρχου, που αποστρατεύθηκε με με αίτηση του, είναι κάτω των 55 ετών, πλην όμως δεν έχει 35 συντάξιμα έτη [40% πάνω από 1.000 ευρώ].



Ομοίως εδώ βλέπουμε ότι αν αποκατασταθεί η βασική σύνταξη κατά 50% (μικτή «αύξηση» κατά 93 ευρώ) το καθαρό μηνιαίο ποσό θα «αυξηθεί» κατά 21 ευρώ. Επειδή όμως όλες οι μειώσεις - κρατήσεις αυξάνονται με την αποκατάσταση κατά 100% (μικτή «αύξηση» κατά 189 ευρώ) το καθαρό ποσό θα «αυξηθεί» κατά 32 ευρώ, δηλαδή 11 ευρώ περισσότερο από την αποκατάσταση του 50%. Δικαστικώς λοιπόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται να διεκδικήσει 11 Χ 23 = 253 ευρώ + τόκους για την περίοδο από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 και αφού το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 18 Νοε 2014 αποφανθεί ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με το πνεύμα της κύριας απόφασης του ΣτΕ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 

(1) Όσοι μας έλεγαν ότι οι συντάξεις μας θα γύριζαν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 ή ήταν ανίδεοι ή μας παραμύθιαζαν. 

(2) Οι αναφερόμενες ως «αυξήσεις» είναι κατά πολύ μικρότερες από τις μειώσεις που έχουμε υποστεί στα μερίσματα μας τα τελευταία δύο χρόνια. 

(3) Αν δεν αλλάξουν επικοινωνιακή και όχι μόνον τακτική οι Ενώσεις Αποστράτων θα έχουμε υποστεί οι Απόστρατοι τεράστια ήττα. Και δαρμένοι και ........ Ότι έγινε δηλαδή και με το κοινωνικό επίδομα. Μας έμεινε μόνον το «μάτι» του κόσμου. 

(4) Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι μισθολογικές προαγωγές θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και πιθανόν να τις συναντήσουμε και πάλι στο μέλλον.

Αποστόλης Παπαπαρίσης

3 σχόλια:

  1. πως ειναι δυνατον να κανεις προσφυγεςστοστεγια20ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έκοψε 500€ και θα επιστρέψει 15€. Δηλαδή 3%. Και περιμένουν Δεξιοί και Ελιές ότι θα ξαναψηφιστούν. ΟΥΤΕ στον ύπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ανώνυμο 7.02

    Έχεις δίκιο, πως κάνουμε προσφυγή στο ΣΤΕ, για 20 ευρώ?
    Γιά την συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να μας απαντήσουν ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ.
    Πριν κάνουν την προσφυγή τα υπολογίσανε?
    Μήπως έπρεπε η προσφυγή να εστιαζότανε στην μη εφαρμογή για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους των περικοπών του Ν.4093,4051,4024 επειδή η σύνταξή μας είναι ασανσέρ με των ενεργεία?
    Γιατί ένας καθηγητής,δάσκαλος η ενας δημόσιος υπάλληλος δεν επηρεάζεται η σύνταξή του από την εφαρμογή άλλων μισθολογίων στο δημόσιο.Δηλαδή η σύνταξή τους δεν εξαρτάται από τους εν ενεργεία.


    ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨