Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Δαβάκης & Δρίτσας στη Βουλή για μειώσεις Στρατιωτικών & δύο (2) προτάσεις!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, υπήρξαν τοποθετήσεις δύο βουλευτών (συμπολίτευσης- αξιωματικής αντιπολίτευσης) που αφορούν το χώρο των στρατιωτικών, όπου μάλιστα υπήρξε και ταύτιση απόψεων........

Δείτε το βίντεο και την ανακοίνωση της Π.Ο.Σ

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  
Site      :  www.hellasmil.gr 
e-mail  :  info@hellasmil.gr
Τηλ. 6972717990
Αριθμ. Πρωτ. 40/2014
          Αθήνα, 14 Οκτ. 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 48

Κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, παρακολουθήσαμε τοποθετήσεις δύο βουλευτών που θεωρούμε ότι αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής για το χώρο των στρατιωτικών.
Ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Δαβάκης, πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο διαθέσιμο χρόνο του, ανέδειξε με τεκμηριωμένα στοιχεία, οικονομικά θέματα που απασχολούν σοβαρά τόσο τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).  Αναφέρθηκε στα τεράστια ποσοστά μειώσεων μισθών και συντάξεων (μέχρι 52% για ε.ε. και μέχρι 68% για ε.α. στελέχη), στη μερική αποκατάσταση (περίπου 50%) των βασικών μισθών και αναδρομικών από την κυβέρνηση, στον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων, στην αναγκαιότητα συνυπηρέτησης των συζύγων και στην καθιέρωση του παραμεθόριου επιδόματος.  Ταυτόχρονα τόνισε ότι αναμένει την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την πλήρη αποκατάσταση στα επίπεδα του 2012.
Έκανε όμως και δύο σημαντικές προτάσεις που βρήκαν ανταπόκριση από την αξιωματική αντιπολίτευση.  Συγκεκριμένα πρότεινε:
Να υιοθετηθούν από τη Βουλή των Ελλήνων τα παιδιά των δύο ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας βολές όλμων 81mm, την 7η Οκτ. 2014.
Να απαλειφθεί ο όρος «ένστολοι» και να χρησιμοποιείται η έκφραση  «εν ενεργεία ή εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ».
Λίγο αργότερα ανήλθε στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος συμφώνησε ανεπιφύλακτα με τις προτάσεις του κ. Δαβάκη, λέγοντας: «Να πω ευθύς αμέσως ότι συμφωνούμε και με τις δύο προτάσεις που πριν από λίγο κατέθεσε στο Σώμα ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δαβάκης, τόσο σε σχέση με την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων του τραγικού συμβάντος στη Μαγνησία, όσο και για τον χαρακτηρισμό «ένστολοι»…..».
Ο κ. Δαβάκης έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα στελέχη των ΕΔ και ιδιαίτερα το διάστημα που είχε διατελέσει ΥΦΕΘΑ, συνεργαζόμενος με φορείς στρατιωτικών και συνεχίζει να δείχνει το ίδιο αυτό ενδιαφέρον και σήμερα.  Ο κ. Δρίτσας, συντονιστής του τομέα Εθνικής Άμυνας, με τη σειρά του επέδειξε ευαισθησία και δεν δίστασε να συμφωνήσει με τις παραπάνω προτάσεις.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών αναμένει από τη Βουλή να  αποδεχθεί και τις δύο προτάσεις, εκδηλώνοντας ανάλογες ενέργειες. Ταυτόχρονα η ΠΟΣ βλέπει μια ακτίδα αισιόδοξου μηνύματος, στην μέχρι τώρα συστηματικά επιχειρούμενη προσπάθεια απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και ευελπιστεί ότι την πρωτοβουλία του κ. Δαβάκη και τη σύμφωνη θέση της αντιπολίτευσης, μέσω του κ. Δρίτσα, θα ακολουθήσει σύσσωμος ο πολιτικός, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος.
Τέτοιου είδους τοποθετήσεις στην Βουλή των Ελλήνων, μας εκπλήττουν ευχάριστα και μας επιτρέπουν να ελπίζουμε στην αποκατάσταση της τρωθείσας εμπιστοσύνης μας.

                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              
     Νικολόπουλος Βασίλειος                                 Παπαδόπουλος Βασίλειος
             Ταξίαρχος  εα                                                                        Ταξίαρχος  εα

ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨