Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η πατρίδα δεν αντέχει άλλο ΠΑΣΟΚ...

pasok

Του Γιώργου Κράλογλου
στο capital.gr

Μπορεί στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, παριστάνοντας τους «πατριώτες» να εξασφαλίσουν «αναίμακτη» μετάβαση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μην τα φορτώσουμε και αυτά στην «σωτηρία της πατρίδας». Φτάνει πια. Αναγνωρίζουμε μεν στο ΠΑΣΟΚ (ως μοναδικό έργο του) την αποκάλυψη των συνιστωσών της λαϊκής δεξιάς και της αριστερής Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ως εκεί. Δεν αντέχουμε άλλους τέτοιους «πατριώτες».
Ανατρίχιασα (κυριολεκτικά) ακούγοντας και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μου επιβεβαιώνουν απόλυτα το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του .....
κ. Αιμ. Περδικάρη στο Capital.grγια τις προσεγγίσεις του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ» και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανατρίχιασα σκεπτόμενος το ενδεχόμενο να ανασυρθούν από τα τριτοκοσμικά σοσιαλιστικά σεντούκια τα συντροφικά συνθήματα-κοροϊδία του 1980 για την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες... Για τον λαό στην εξουσία... Για την ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο... Για τις βάσεις του θανάτου... Και για την ανάσταση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας...
Ο τόπος ίσως να αντέχει, κοινοβουλευτικά, ακόμη μια περίοδο ΠΑΣΟΚ με κάποια μορφή που να δικαιολογεί την ύπαρξή του αλλά, προς Θεού, δεν αντέχει άλλο μετά από τρεις δεκαετίες την εξαθλίωση της «νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ».
Την νοοτροπία ΠΑΣΟΚ ότι Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει «κουτόφραγκοι χαρτογιακάδες» υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους Ελληνάρες... από τα περιφερειακά Ταμεία γιατί οι Ελληνάρες γέννησαν την Δημοκρατία και έχουν «πατεντάρει» την γέννα...
Την νοοτροπία ότι το κράτος προσφέρει μόνο θέσεις και δεν απαιτεί δουλειά γιατί αν ήταν να δουλεύουμε πηγαίναμε και στο απέναντι χασάπικο που θέλει υπαλλήλους αλλά με οκτάωρο...
Την νοοτροπία ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι καθόλου κακό ως κρατικός υπάλληλος ή και πρόεδρος κρατικής επιχείρησης να κάνεις δωράκια στον εαυτό σου από τις προμήθειες αρκεί να είναι σε λογικά όρια εκατομμυρίων και όχι δισεκατομμυρίων... Εάν περάσεις αυτά τα όρια (όπως δήλωσαν ότι τα ξεπέρασαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ) είσαι δακτυλοδεικτούμενος και από τους συντρόφους γιατί δεν σεβάστηκες τους κανόνες...
Εάν μάλιστα ξεπεράσεις εις τριπλούν τα όρια και προκαλέσεις και τον κοσμάκη και με ένα κωλόσπιτο... (που θα έλεγε ο αείμνηστος Γιαννόπουλος), όπως ο Τσοχατζόπουλος και ο κύκλος του, επίσης κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, τότε μόνο φυλακώνεσαι προσωρινά και αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει τις «δουλείες σου» η δικαιοσύνη.
Γιατί ο πλουτισμός χάλασε τόσο την μόστρα του τριτοκοσμικού σοσιαλισμού όσο και την κανονική μοιρασιά... Η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ, σου επιτρέπει όμως να συνεχίζεις να παριστάνεις τον «πατριώτη» που έσωσε την πατρίδα «θωρακίζοντάς» την...
Την νοοτροπία ότι αφού ανέβηκες στην ταράτσα της Νομικής και πέρασες και από το Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 έχεις το δικαίωμα να γίνεις πολιτικός έστω και αν οι σύντροφοί σου λένε ότι δεν σου έδινε δουλειά ούτε ψιλικατζής γιατί δεν σε εμπιστευότανε...
Την νοοτροπία να νομίζεις ότι ως σύντροφος-πατριώτης του ΠΑΣΟΚ μπορείς να διευθύνεις από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την Παγκόσμια Τράπεζα και να αναμορφώσεις, όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και ας μην σε ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου αν δεν σε είχε προωθήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως έλεγε, από το 1980, ο επίσης κορυφαίος Πασόκος Γιώργος Κατσιφάρας.
Την νοοτροπία ΠΑΣΟΚ ότι ως επικεφαλής συντεχνιών κρατικών υπαλλήλων κάθε κλάδου έχεις το δικαίωμα να αγνοείς τον κλάδο και να υπογράφεις «σύμφωνα μη επιθέσεων» με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας έτσι την είσοδό σου στην Βουλή και από εκεί στα υπουργεία. Και μάλιστα στα ευαίσθητα υπουργεία κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Την νοοτροπία ότι ως γνήσιος Πασόκος ξεχνάς τα ζιβάγκο και τα μούσια και ανεβαίνεις με τζιπάρες στην Κηφισιά, την Εκάλη και την Πολιτεία γιατί είναι θέμα αισθητικής και καθήκον του λαού να «κατακτήσει» και τα προάστια που «νέμεται» η «ολιγαρχία».
Την νοοτροπία ότι το κράτος-πατερούλης είτε ως κεντρική διοίκηση, είτε ως ΔΕΚΟ, είτε ως Δήμος, είτε ως Νομαρχία έχει υποχρέωση να θρέψει τα «βλαστάρια» των κλαδικών έστω και με πλαστά χαρτιά γιατί έκαναν τσάμπα αφισοκολλήσεις, παρίσταναν το λαό στις συγκεντρώσεις και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ περιμένοντας τους διορισμούς στο κράτος. Εκτός τούτου είναι απαράδεκτο σε σύντροφο να δουλεύει στους δουλεμπόρους του ιδιωτικού τομέα... Άλλωστε εκεί υποχρεώνεται να κάνει κάποια δουλειά.
Την νοοτροπία να απαιτείς από το κράτος να πληρώνει την άχρηστη υπηρεσία, τον ασήμαντο Οργανισμό, τις καταχρεωμένες άχρηστες επιχειρήσεις είτε του κράτους είτε των Δήμων γιατί έτσι σου υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.
Η πατρίδα δεν αντέχει άλλη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ είτε με τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τις φορεσιές της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε πιστά (ειδικά μετά το 2005) τον δρόμο που χάραξε το σχέδιο - ΠΑΣΟΚ για την «σωτηρία» της.

george.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨