Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδοση Υπομνήματος στον Αβραμόπουλο από τους Προέδρους Ε.Α.Α.Σ & Ε.Α.Α.Α./Λάρισας



Αξιέπαινη και πολύ καλή εργασία των συναδέλφων Προέδρων των Παραρτημάτων από την Λάρισα!!! 
Απλά υπενθυμίζουμε όμως ότι όλα τα προτεινόμενα του υπομνήματος  είναι γνωστά στον Δημήτρη, του τα είχε <<γνωρίσει>> ο συντοπίτης του και προκαθήμενος του Παναγιωτόπουλος όταν τον είχε διαδεχθεί στην υπουργική καρέκλα. Στην ίδια καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ξανά καθόταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ο κ. Αβραμόπουλος. Άρα από παλιά κοινωνός των προβλημάτων μας.........δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι .....και πάλι  <<αγοράζουν>> χρόνο. 
Για αυτό <<στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα >> 
λένε πλέον οι <<Δεδομένοι>> !!!

Επ' ευκαιρία της έλευσης στην πόλη της Λάρισας (SEEBRIG, 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, ΑΤΑ και 110 ΠΜ) την 11η Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κι αυτή) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος Δμήτριος, συναντήθηκε με τους προέδρους των ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολο Παπαπαρίση και ΕΑΑΑ Λάρισας Κων-νο Λιούτα, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου Μιχαήλ. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα του υπομνήματος που επιδόθηκε στον κ. Υπουργό και στον κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Εκτός από την επιβεβαίωση για την μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων για το 2014 ο κ. Υπουργός έδωσε προσοχή στο θέμα των ηλικιακών περικοπών για το οποίο ζήτησε επιπλέον ενημέρωση την οποία θα υποβάλουμε εντός των ημερών μέσω του κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Ως συνήθως κρατάμε μικρό καλάθι και θα περιμένουμε τυχόν εξέλιξη επί των θεμάτων του υπομνήματος. που φαίνεται παρακάτω.......

Υπόμνημα προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας {11-09-2013}

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίας σας στην πόλη μας, σας παραδίδουμε το παρόν υπόμνημα που εμπεριέχει θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας παραθέτουμε ορισμένα εξ αυτών:

α. Οι υπερβολικές, άδικες και δυσανάλογες με άλλες κοινωνικές ομάδες, περικοπές στις συντάξεις, που σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται και για οικογενειακό εισόδημα, οδήγησαν πολλούς αποστράτους στην απόγνωση. Απαιτείται η αποκατάσταση μέρους των αδικιών με προτεραιότητα:

(1) Την άρση των επιπλέον περικοπών που εφευρέθηκαν με το Ν.3847/2010 για τους κάτω των 60 ετών και με το Ν. 4024/2011 για τους κάτω των 55 ετών, που αφορούν αποστράτους που για οικογενειακούς, προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους, απεχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία με αίτηση τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ ότι «…θα άρει τις άδικες και ρατσιστικές περικοπές…).

(2) Την άρση της μίας εκ των δύο περικοπών του Ν.4093/2012, και ειδικότερα την περικοπή 5 ή 10 ή 15% στο ακαθάριστο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000.

β. Στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης των μη περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις Στρατιωτικών, απόφαση που έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός.

γ. Να τροποποιηθεί το άρθρο 84 «Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ» του Ν.3883/2010 και τυχόν παραχωρήσεις εκτάσεων ΤΕΘΑ προς την τοπική αυτοδιοίκηση, να γίνεται απομείωση του χρέους του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών με ισόποσο της αντικειμενικής αξίας της παραχωρούμενης έκτασης.

δ. Να εξετασθεί η δυνατότητα χρήσης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων από τέκνα εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων που έχουν ηλικία πάνω από 25 ετών και δεν είναι προστατευόμενα μέλη.

ε. Να εξετασθεί η δυνατότητα εισόδου (όχι παραθερισμού) στα κέντρα παραθερισμού για λήψη λουτρού και φαγητού, από τέκνα εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων που έχουν ηλικία πάνω από 25 ετών και δεν είναι προστατευόμενα μέλη.

Κύριε Υπουργέ, μπαίνουμε στον πειρασμό να σας θέσουμε και τα εξής θέματα:

α. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν να δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου περιοχών υπάλληλοι του δημοσίου που μπορεί να είναι και μόνιμοι κάτοικοι και όχι οι στρατιωτικοί που τους μεταθέτει η υπηρεσία και έχουν την υποχρέωση καταβολής ενοικίου.

β. Σας προτρέπουμε να ενισχύσετε το Στρατιωτικό εργοστάσιο της Λάρισας το 303 ΠΕΒ προκειμένου η πατρίδα μας να εξοικονομήσει πόρους από την παραγωγή του.

Κύριε Υπουργέ, αξίζει να θυμόμαστε επίσης, ότι:

α. Το σύνολο των στελεχών εισέρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις στην ηλικία των 18 ετών.

β. Στην ηλικία των 50 έως 60 ετών η Ελληνική οικογένεια έχει τα μεγάλα έξοδα (στεγαστικό δάνειο και τουλάχιστον ένα παιδί να σπουδάζει).

γ. Το κάθε στέλεχος εργάσθηκε ατελείωτες ώρες χωρίς αμοιβή (υπηρεσίες, ασκήσεις, φωτιές κλπ).

δ. Συνήθως λόγω των συχνών μεταθέσεων η σύζυγος δεν εργάζεται με αποτέλεσμα η μοναδική σύνταξη να είναι και το μόνο οικογενειακό εισόδημα.

ε. Επιτρέπεται η εργασία μόνο σε αυτοαπασχολούμενους αποστράτους.

Τέλος, σας παραθέτουμε, συνημμένως, το άρθρο που προτείνουμε να τροποποιηθεί «περί παραχώρησης χωρίς αντάλλαγμα ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», με την επισήμανση ότι κανένα άλλο υπουργείο δε «δωρίζει» οικιοθελώς όπως εμείς.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με σεβασμό κι εκτίμηση

Απόστολος Παπαπαρίσης Κωνσταντίνος Λιούτας

Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας Πρόεδρος ΕΑΑΑ Λάρισας

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Παράρτημα Λάρισας
Μανδηλαρά 3, 41222 Λάρισα
ΤΗΛ.-ΦΑΞ 2410-623189
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Παράρτημα Λάρισας
Λαπιθών 6, 41221 Λάρισα
ΤΗΛ. 2410-250650, ΦΑΞ 2410-251913

Νόμος Ν.3883/24 Σεπτεμβρίου 2010/ ΦΕΚ Α 167

Άρθρο 84
Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ
Ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κάθε Ταμείου να παραχωρούνται κατά χρήση στο Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδίως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον τα ακίνητα αυτά δεν είναι αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την παραχώρηση της χρήσης εξυπηρετούνται λόγοι γενικού συμφέροντος. Η παραχώρηση της χρήσης μπορεί να γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Με την κατά το πρώτο εδάφιο απόφαση καθορίζονται τυχόν πρόσθετοι όροι υπό τους οποίους τελεί η παραχώρηση, η οποία μπορεί να ανακληθεί εφόσον αρθούν οι λόγοι που την επέβαλαν. Στη ρύθμιση των προηγούμενων εδαφίων δεν εμπίπτουν τα ακίνητα που ανήκουν στο πεδίο προστασίας του άρθρου 109 του Συντάγματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨