Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη στο Μ.Τ.Σ. της ένωσης απόστρατων αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Επίδοση Υπομνήματος 10 προτάσεων)

Από αριστερά: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας-Αντιπρόεδρος, ΓΟΥΛΑΣ Χρήστος-Αντιπρόεδρος, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος-Γ.Γραμματέας, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος-Πρόεδρος, ΤΣΕΛΕΚΙΔΗΣ Νικόλαος-Ταξίαρχος, ΠΑΣΧΑΛΕΡΗΣ Παναγιώτης-Ταμίας, ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γεώργιος-Υπ. Δημ.Σχέσεων

..........δυστυχώς είναι απαραίτητη και νέα μείωση των μερισμάτων, χωρίς να προσδιορίσει το ποσοστό, καθώς όπως ισχυρίσθηκε τα έσοδα από συνδρομές των εν ενεργεία κλπ υπολείπονται κατά πολύ των χορηγήσεων.........

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μετέβη στο ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, όπου είχε πολύωρη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ Νικόλαο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για


τα παρακάτω θέματα:...........1) Για την σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση του Ταμείου.

2) Για την εξέλιξη της Εισαγγελικής έρευνας, για τα πραχθέντα στο ταμείο τα προηγούμενα χρόνια και ότι στο θέμα αυτό έχει ξεκινήσει και έρευνα από το ΣΔΟΕ για απόδοση ευθυνών.

3) Ότι ζητήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, η εξεύρεση πόρων για την βιωσιμότητα του Ταμείου.

4) Ότι εξοφλήθηκαν όλα τα ΒΟΕΑ μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο 2012.

5) Οφείλονται τα Βοηθήματα Θανάτων του Β΄εξαμήνου 2012 και του 2013.

6) Ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2013 θα εξοφληθούν τα Βοηθήματα Θανάτων του Β΄εξαμήνου 2012 καθώς και τα ΒΟΕΑ του Α΄ΕΞΑΜΉΝΟΥ 2013.

7) Σε όλες τις αιτήσεις από 1-9-2010 και εντεύθεν για χορήγηση ΒΟΕΑ, υπάρχει μείωση κατά 25% στο συνολικό αποδοθέν ποσό.

8) Ότι ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε ειδικά για τα ΒΟΕΑ είναι και θα είναι βιώσιμος και σήμερα διαθέτει κεφάλαιο 23.500.000 ευρώ.

9) Ότι δυστυχώς είναι απαραίτητη και νέα μείωση των μερισμάτων, χωρίς να προσδιορίσει το ποσοστό, καθώς όπως ισχυρίσθηκε τα έσοδα από συνδρομές των εν ενεργεία κλπ υπολείπονται κατά πολύ των χορηγήσεων.

Από την ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, επιδόθηκε υπόμνημα 10 βασικών προτάσεων, τις οποίες προτάσεις ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής του ΜΤΣ σχολίασε ως εξαιρετικές και θα μελετηθούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το Υπόμνημα των 10 προτάσεων της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Θεσ/νίκης.ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.Κύριε Πρόεδρε.Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής μας στο Μ.Τ.Σ. και της συνάντησής μας, για την οποία σας ευχαριστούμε, πέραν της καλόπιστης προφορικής ενημέρωσης που έγινε και από τις δύο πλευρές, σας υποβάλλουμε και γραπτώς τις προτάσεις μας, ώστε αφενός να μην υπάρξουν νέες περικοπές στα μερίσματα των δικαιούχων και αφετέρου να υπάρξει βιώσιμη λύση για το μέλλον του Ταμείου.

Κατόπιν αυτών προτείνουμε τα ακόλουθα:1) Να αναλάβουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Μ.Τ.Σ., τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, δηλαδή το Δημόσιο

2) Η καταβολή των συντάξεων στους πρώην υπαλλήλους του Μ.Τ.Σ., να ανατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

3) Η καταβολή των συντάξεων στους πρώην Υπαλλήλους του ΝΙΜΤΣ να ανατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

4) Η καταβολή των συντάξεων σε δικαιούχους της Εθνικής Αντίστασης, να ανατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

5) Να γίνουν πιεστικές προτάσεις από το Μ.Τ.Σ. στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, για την εξεύρεση πόρων.

6) Να διακοπεί η καταβολή μερίσματος σε θυγατέρες άγαμες άνω των 25 ετών.

7) Να δημιουργηθεί βαθμός μερίσματος Ταξιάρχου και το Ταμείο να αποδίδει μέρισμα στον βαθμό που αποδίδεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την βασική σύνταξη.

8) Να αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα του Μ.Τ.Σ. με πιο άμεση ενημέρωση και άμεση απάντηση στα τιθέμενα ερωτήματα των επισκεπτών της ιστοσελίδας.

9) Να αποκατασταθεί άμεσα η τηλεφωνική επικοινωνία καθώς σήμερα αυτή είναι εντελώς αδύνατη και μάλιστα υπάρχει και ανακοίνωση από το Μ.Τ.Σ. να μην επικοινωνούν τηλεφωνικά οι μερισματούχοι καθώς δεν θα απαντούν στα τηλέφωνα και αυτό είναι αντικοινωνικό, αντισυναδελφικό και πέραν κάθε λογικής.

10)Να γίνει έγγραφη εκτενής ενημέρωση προς όλες τις Ενώσεις Αποστράτων και εν ενεργεία για την σημερινή οικονομική κατάσταση του Ταμείου, αλλά και για την εξέλιξη της Εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη σχετικά με την διαχείριση του Ταμείου.Κύριε Πρόεδρε.

Η Ένωσή μας, που εκπροσωπεί πέραν των χιλίων (1.000) μελών, θα καταθέσει άμεσα ανάλογες προτάσεις, στα συναρμόδια Υπουργεία.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Τηλ. 6975905000 Τηλ. 6975905020


Πηγή: bloko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨