Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΗ;;;; Οι εκλογές προ των πυλών.


Οι εκλογές είναι προ των πυλών........ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ......



Γράφει ο
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ. ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ
ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ε.α.


Το πόσο έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις μας, πιστεύω το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Το ότι παίρναμε κάποτε 13η και 14η σύνταξη και 13ο και 14ο μέρισμα, κοντεύουμε να το ξεχάσουμε….

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά και τα προηγούμενα ένας ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ χτύπησε όλους μας, προκαλώντας πρωτοφανείς απώλειες στις ήδη μειωμένες κατά 50% συντάξεις μας.

Από τις αρχές του 2015 μέχρι...........
σήμερα ψηφίστηκαν και ενεργοποιήθηκαν διατάξεις που αύξησαν τους άμεσους και έμμεσους φόρους, καθώς και επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων σε εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και καθημερινές συναλλαγές. ΜΕΤΡΑ που έπληξαν όλους μας, ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ καταγράφω πιο κάτω, φοβούμενος ότι θα ξεχάσω και κάποια:

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Αυξήθηκε από το 13% στο 24% ο συντελεστής Φ.Π.Α. σε:
α) Όλα τα έτοιμα γεύματα και σ’ αυτά που σερβίρονται: (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καντίνες κλπ.)
β) Όλα τα σκευάσματα και κονσερβοποιημένα είδη διατροφής
γ) Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, εισιτήρια κινηματογράφων κλπ.
δ) Υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κατοικιών, αυτοκινήτων, μοτό κλπ.
ε) Υπηρεσιών νοσηλείας από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια.
στ) Υπηρεσίες επιδιόρθωσης ενδυμάτων και υφασμάτων.
ζ) Υπηρεσίες επισκευής ποδηλάτων, υποδημάτων, δερμάτινων ειδών, κλπ.
η) Πωλήσεις φυτών και ανθέων: δηλαδή σχεδόν τα πάντα.

Καταργήθηκε η έκπτωση 2% που χορηγείτο σε κάθε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Μειώθηκαν τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος χωρίς προστατευόμενα τέκνα ή με 1-2 τέκνα από τα 9.545 στα 8.836 ευρώ.

Ο συντελεστής φορολόγησης των συντάξεων που υπερβαίνουν ετησίως τα 20.000 ευρώ αυξήθηκαν:
α) από 22% σε 29% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 20.000 έως τα 25.000 ευρώ.
β) από τα 32% σε 37% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 30.001 έως τα 40.000 ευρώ.
γ) από 32% σε 45% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 40.001 έως τα 42.000 ευρώ.

Καταργήθηκε η έκπτωση 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος των μισθών και των συντάξεων.

Καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου 10% του ποσού των δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη!!!

Αυξήθηκαν από 11-33% σε 15-45% οι συντελεστές φόρου στην κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από ακίνητα.

Επήλθαν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. 
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται στους έχοντες συνολικά ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, αθροιστικά από όλες τις πηγές, υπολογίζεται πλέον με νέα κλίμακα συντελεστών από 2,2% έως 10%, ενώ υπολογιζόταν από 1,4% έως 8%.

Επιβλήθηκε τέλος 10% στους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5 λεπτά το λίτρο από τα 0,23 στα 0,28 ευρώ το λίτρο. 

Αυξήθηκαν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης κατά 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη (από τα 0,67 στα 0,70 ευρώ το λίτρο), κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (από τα 0,33 στα 0,41) και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης (από 0,33 στα 0,43).

Αυξήθηκε ο αναλογικός φόρος στα τσιγάρα από 20% στο 26% της λιανικής πώλησης.
Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 2-4 ευρώ το κιλό στον καφέ. (εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο)

Επιβλήθηκε φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή δημινιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.
Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. (10 λεπτά ανά ml υγρού).

Αυξήθηκε ο φόρος επί των ασφαλίστρων. Ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων αυξήθηκε από το 20% στο 25% για τον κλάδο πυρός και από το 10% στο 15% για τον κλάδο αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένης και της αστικής ευθύνης.

Μειώθηκε για τους οφειλέτες του Δημοσίου, το ακατάσχετο όριο μισθών-συντάξεων και μερισμάτων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ και αυξήθηκε το ποσοστό κατάσχεσης από το 25% στο 50% έως 100%.
Μειώθηκε το ακατάσχετο όριο των καταθέσεων των φυσικών προσώπων-οφειλετών του Δημοσίου από 1.500 σε 1.250 ευρώ.
Αυξήθηκε από το 6,5% στο 13% ο συντελεστής Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία.
Αυξήθηκε κατά 30% ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 2.500 κ.εκ.
Επέβαλαν φόρο 0,09 λεπτά μέχρι και στην πλαστική σακούλα των Super Market με πρόσχημα το περιβαλλοντολογικό.

Μετά από όλα αυτά τα μέτρα αφαίμαξης των ήδη πολύ μειωμένων συντάξεών μας, μη μου πει κάποιος ότι όλοι αυτοί που ψηφίζουμε για να μας κυβερνούν, δεν μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!! Όταν ζητούσαν τη ψήφο μας, μας είπαν ότι θα πάρουν αυτά τα μέτρα που θυμίζουν ΤΥΦΩΝΑ!!!

Εμείς οι απόστρατοι, όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, εμείς φυλάξαμε Θερμοπύλες ο καθένας από το μετερίζι του, με μια απλή αντιμισθία, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Οι εκλογές είναι προ των πυλών και αν ξεχάσουμε όλα αυτά που μας επέφεραν όλοι αυτοί που «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ» τόσο πολύ για εμάς και συνεχίσουμε να τους δίνουμε την εντολή με τη ψήφο μας, προκειμένου να συνεχίσουν το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και μη μου πει κάποιος ότι δεν θα γίνει έτσι, γιατί θα πρέπει να ζει σε άλλον πλανήτη.

Μήπως για τις επόμενες εκλογές πρέπει να κοπιάσουμε λίγο περισσότερο κατά την αναζήτηση εκπροσώπων μας;;
Μήπως δεν πρέπει να αρκεστούμε σε αυτούς με το χρήμα και τα μέσα, που τους επιτρέπουν να μπαίνουν στο σπίτι του καθενός μας, μέσω μια ανίερης συμμαχίας και της διαπλοκής τους με τον δημοσιογραφικό κόσμο, διαμορφώνοντας χαρακτήρες, απόψεις και τρόπους ζωής, που με τη σειρά τους, μας οδηγούν στις επιλογές μας μέσα στο «παραβάν». Η δημοκρατία, που θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει, προσφέρει – τουλάχιστον ακόμη- τη δυνατότητα να επιλέξουμε τους πολιτικούς ηγέτες και εκπροσώπους μας.

Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη και όχι αυτό που μας πλασάρουν ότι έχουμε ανάγκη, όχι μόνο για εμάς αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας;

Όποια ιδεολογία και αν πρεσβεύουμε, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε στους εκλεκτούς μας το ΗΘΟΣ και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, που συχνά είναι διακριτά με μια ματιά;
ΤΕΛΟΣ

Ειλικρινά θα επιθυμούσα μέσω τις Η.τ.Α. μια απάντηση, από οποιονδήποτε απόστρατο, εκτός των κομματικών εγκάθετων, με την οποία θα μου αποδείκνυε ότι έκανα λάθος σκέψεις.

--------------
Κύριοι εύχομαι καλό Πάσχα,
Σας παρακαλώ να αναρτήσετε το άρθρο μου αυτό πιστεύοντας ότι έχει ενδιαφέρον λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών.
Ευχαριστώ,
Σπυρίδων Δ. Βεσκούκης
ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ε.α.

5 σχόλια:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα. Σε λίγες μέρες θα πρέπει να ψηφίσουμε για τους ντόπιους "κοτζαμπάσιδες" ενώ για την "άρχουσα κάστα" όπως θέλουν να είναι, από Σεπτέμβριο. Δυσκολεύομαι όμως να βρώ εντός του κοινοβουλίου κάποιον που να μας εκφράζει πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που ξερω ειναι οτι απο το 2015 εως και σημερα δεν μου εχει μειωθει η συνταξη ουτε ενα ευρω.Ολες οι μειωσεις στις συνταξεις μας εγιναν πριν το 2015.Αν θελεις να εισαι αξιοπιστος και αντεικιμενικος σε αυτα που γραφεις επρεπε να γραψεις για τη σφαγη των συνταξεων μας πριν το 2015.Και τους φορους που εγιναν την περιοδο που δεν αναφερεσαι.Μαλλον εισαι κομματικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον ανώνυμο που δεν του έχει μειωθεί τίποτα...!!! Καλύτερα να μιλά για τον εαυτό του μιας και είναι ξεκάθαρο που ανήκεις. Από τον τελευταίο επανυπολογισμό είμαι - 15 Ε κάτω, δηλαδή -180 Ε το έτος που θα έδινα σε κάποιο λογαριασμό. Μην αρχίσεις το ποιος μου πήρε τα περισσότερα. Μια χαρά τα λέει ο άλλος και οι 300 εκεί μέσα είναι για τον καιάδα, μαζί και οι αυλοκόλακες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μπορεί να ανήκεις κάπου εγώ ανήκω μόνο στην οικογένεια μου. Αυτό που έγραψα είναι η μοναδική αλήθεια. Σου έκοψαν χιλιάδες ευρώ κόψιμο δώρων μειώσεις στις συντάξεις τεράστια μείωση στο Μ. Τ και μας λες για τα 15 ευρώ. Και ο προηγούμενος μας έκανε λίστα από το 2015 και μετά για πριν κουβέντα

      Διαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε έχεις δίκιο για τους πριν, μας ξεζούμισαν, οι επόμενοι όμως μας παραμύθιασαν σε συνδυασμό με τις γυμναστικές επιδείξεις κολοτούμπας και ψεύδους έσπασαν κάθε "κοντέρ" πολιτικής εξαπάτησης, καταπάτησης του συντάγματος και χωρίς σεβασμό σε δικαστικές αποφάσεις.
    Μας διατηρούν ως "ζόμπι" και δεν το έχεις καταλάβει, μιας και το είπαν κάποια στιγμή "αφού θα πεθάνουν".... Άσε να στεναχωριέμαι για τα 15 ε από ότι φαίνεται εσύ δεν τα έχεις ανάγκη. Αν ο παραπάνω φίλος όπως λές ξέχασε τα πρίν το 15 εσύ ξεχνάς τα μετά. Τι έγινε στην χώρα των λωτοφάγων είμαστε? Όπως είπα ότι είναι όλοι για τον καιάδα δεν χρειάζεται να είμαστε αυλοκόλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨