Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

O Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α μας δείχνει δρόμους για νίκες (Επιστολή Αποστράτου)


Γράφει ο
Ευθύμιος Γκιτέρσος Απόστρατος Π.Α

Αθήνα, 2/4/2019

O «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ» με το διακριτικό τίτλο «ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], γέννημα του νεομνημονιακού προτάγματος -του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016), συμπλήρωσε ήδη δυο (2) χρόνια ενεργούς δράσης.

Είναι όμως σαν να έρχεται από.............. το βάθος του μαχόμενου χρόνου, μαζί με όλες και όλους τους ανθρώπους που αδικήθηκαν και πόνεσαν πολύ.

Με αφετηρία τον πόνο και την απελπισία που τις επέφερε η πολιτεία νομοθετώντας απάνθρωπα, αλλά και τη μεγάλη τους πίστη στο δίκαιο του αγώνα τους και την αγάπη για τις οικογένειές τους συσπειρώθηκαν, λίγες στην αρχή, για να δώσουν την απέλπιδα αυτή μάχη.

Ύψωσαν περήφανα την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους δημόσια, κόντρα, κυρίως, σε ανάλγητους, ιδιοτελείς μηχανισμούς της εξουσίας και του κέρδους. Στάθηκαν πειστικά απέναντι σε επιφυλακτικούς, δύσπιστους ή κακόβουλους με υποταγμένη συνείδηση συνανθρώπους μας.

Και να, δυο χρόνια μετά, σαν κάτι να ραγίζει, σαν να μπαίνουν ακτίνες από το φως της νίκης τους! Της μικρής, αλλά τόσο εμβληματικής αυτής νίκης ενάντια στα άτεγκτα μνημόνια.

Μπορεί ακόμα να μην τα κέρδισαν όλα, πορεύονται όμως με αξιοπρέπεια, χωρίς ψευδαισθήσεις, στη λεωφόρο του αγώνα προς τη νίκη.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης, καθημερινής, μαζικής, αγωνιστικής αυτής πορείας, ακούραστες, έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την αναγκαία αλληλεγγύη όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικά συλλογικοτήτων, τον σεβασμό των δυσπιστούντων και τον πρέποντα, ποικιλόμορφο φόβο της εξουσίας.

Τα «όπλα» που, κυρίως, χρησιμοποιήθηκαν ήταν η πλατιά, δημόσια, πειστική ενημέρωση για το δίκαιο των αιτημάτων τους, που είναι και αιτήματα συνολικά του μαχόμενου κινήματος π.χ. κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Η συνεχής επικοινωνία με το σύνολο του ελληνικού λαού, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, οργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε όλη την επικράτεια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συμμετοχή σε διεκδικητικές συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Οργάνωση μαχητικών, μαζικών διεκδικητικών πορειών και απρόοπτων περιστατικών σε επιλεγμένους στόχους. Διεκδικητική ενημέρωση πολιτικών κομμάτων και άλλων εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου και της πολιτείας. Αυστηρή προσκόλληση στο καταστατικό, ποικιλότροπη ενδυνάμωση του συλλόγου, κ.ά..

Δυναμικό, ηθικό χαρακτηριστικό της όλης κοινωνικής κινητικότητας του συλλόγου ήταν και η συνειδητή αποφυγή δημιουργίας οποιασδήποτε σχέσης με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Γράφοντας, επιγραμματικά, όμως τα παραπάνω για τον τίμιο αγώνα του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, απευθύνομαι και σε μας τους απόστρατους. Πιστεύω βαθιά πως πολλά έχουμε να διδαχθούμε από τον νικηφόρο τρόπο που πορεύεται ο σύλλογος ΑΞ.Ι.Α. Άλλωστε και οι απόστρατοι ήταν από την πρώτη στιγμή δυναμικά και υλικά στο πλευρό τους.

Αξίζει η δικαίωση των στόχων του συλλόγου!

------------

Αποστέλλεται κείμενο που αφορά το σύλλογο ΑΞ.Ι.Α και τις διεκδικήσεις του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τις συντάξεις χηρείας.

Παρακαλώ, κατά την κρίση σας, για την ανάρτησή του στο έγκυρο ενημερωτικό ιστολόγιό σας

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση
Ευθ. Γκιτέρσος
Απόστρατος Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨