Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κατατεθέν Σ/Ν ΥΠΕΘΑ - ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ Π.Α.






ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΣΥ Π.Α.
Αθήνα, 14 Απρ 2019 Αρ. πρωτ.: 01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Κατατεθέν Σ/Ν ΥΠΕΘΑ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο κατατεθέν την 12/4/2019 στη ΒτΕ σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο "Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις", προστέθηκε διάταξη που δεν υπήρχε κατά την ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου, εμφανίστηκε αιφνιδίως και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατός ο σχολιασμός της από τους αποφοίτους ΑΣΣΥ.

Η διάταξη αυτή, βάλει ευθέως κατά των Αξιωματικών εκ ΑΣΣΥ καθώς στο άρθρο 32 παράγραφος 1 αναγράφει :................

"Στο τέλος της παραγράφου 26 του άρθρου 18 του ν.4407/16 προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής:

Για τους εν ενεργεία αξκους που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του N. 445/1974 (Α’160) και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του N. 705/1977 (Α’279) οι οποίοι μέχρι τις 31-12-14 συμπλήρωσαν είκοσι πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας , ο χρόνος των υποπαραγράφων β´ και γ´ της παρ. 8 του άρθρου 5 του ν. 2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας µόνιµου αξιοκρατικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την κατάταξή τους. Για τους αξκους που αποκτούν δικαίωμα αναδρομικής βαθμολογικής προαγωγής δε γεννάται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των αντίστοιχων αποδοχών.".

Από τη διάταξη αυτή, που αφορά τα στελέχη που κατατάχθηκαν από τα έτη 1984 έως 1990 (ήτοι 7 σειρές Αξκών εκ ΑΣΣΥ) και προάγονται σύμφωνα με τις εναπομείνασες σε ισχύ διατάξεις του ν.2439/96, απορρέει η προαγωγή στο βαθμό του Ταγματάρχη (και αντιστοίχων) στα 30 έτη υπηρεσίας ακριβώς και στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη (και αντιστοίχων) στα 34 έτη, ανεξαρτήτως ύπαρξης οργανικών θέσεων (13+17 και 13+21, ν.2439/96 άρθρο 5, υποπαράγραφοι 8β & γ).

Tα Γενικά Επιτελεία, προκειμένου να μην καταστεί άκρως προβληματική η ιεραρχική σχέση μεταξύ Αξκών εκ ΑΣΣΥ και Μονιμοποιηθέντων Αξκών Εθελοντών/Εθελοντριών των νόμων 445/74 και 705/77, ρύθμισαν πλήρως το θέμα με το ν.4443/16 ώστε να ισχύει μόνο για τους Αξκούς εκ ΑΣΣΥ.

Αν τελικώς ψηφισθεί η συγκεκριμένη τροποποιητική διάταξη :

- Θα παρακαμφθούν πλήρως οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2439/96 που δίνουν προπορεία προαγωγής στους αποφοίτους ΑΣΣΥ έναντι των Μονιμοποιηθέντων Αξκών Εθελοντών/Εθελοντριών του ίδιου ημερολογιακού έτους κατάταξης - και σε ορισμένες περιπτώσεις προγενέστερου έτους κατάταξης - καταστώντας την ημερομηνία κατάταξης αυτών ως το μοναδικό κριτήριο προαγωγής τους.

- Θα προκληθεί διατάραξη της αρχαιότητας εις βάρος των Αξκών εκ ΑΣΣΥ, δεδομένου ότι, μεγάλος αριθμός Μονιμοποιηθέντων Αξκών Εθελοντών/Εθελοντριών, έχουν προγενέστερη ημερομηνία κατάταξης μερικών μηνών έως και άνω του ενός έτους έναντι Αξκών εκ ΑΣΣΥ συγκεκριμένων σειρών με τους οποίους αποτελούσαν κοινό σύνολο ενιαίας επετηρίδας επί 30ετία, ακολουθώντας τους στις προαγωγές έως και το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων.

- Θα αποτελεί παράδοξο η θεμελίωση δικαιώματος προαγωγής σε βαθμό ανώτερου Αξιωματικού, λόγω ύπαρξης χρόνου στρατιωτικής θητείας, δεδομένου ότι για τους Μονιμοποιηθέντες Αξκούς Εθελοντές/Εθελόντριες, ο χρόνος θητείας ισχύει τόσο στο Συνταξιοδοτικό όσο και στο Εξελικτικό τους (καθορίζει ημερομηνία κατάταξης), εν αντιθέσει με τους Αξκούς εξ ΑΣΣΥ, για τους οποίους τυχόν ύπαρξη χρόνου στρατιωτικής θητείας, αυτός προσμετράται μόνο στον συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας και όχι για την προαγωγή τους στους βαθμούς Ταγματάρχη-Αντισυνταγματάρχη (και αντιστοίχων) στα 30 και 34 έτη αντίστοιχα.
Κατόπιν των ανωτέρω,

δ η λ ώ ν ο υ μ ε

ότι, η επιχειρούμενη αναίτια διατάραξη της αρχαιότητας εις βάρος των Αξιωματικών εκ ΑΣΣΥ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση απόσυρση της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 32 του κατατεθέντος Σ/Ν του ΥΠΕΘΑ. Θα προωθηθεί άμεσα και αρμοδίως αναλυτική σχετική επιστολή με τις κοινές απόψεις και προτάσεις των τριών συλλόγων (ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ).


Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ

Δημήτριος Φαλτάιτς - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣ
Κων/νος Τσιγγάρης - Σμχος (ΤΤΗ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣ
Γεώργιος Ρούσσος - Ταξχος (Ο) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΣΥΔΑ
Ηλίας Γ. Ντούβλης - Σγός (ΥΔΚ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ
Ιωάννης Κρανιάς - Ασμχος (Ρ) ε.α. Πρόεδρος ΣΑΙΡ
Ξενοφών Γκουγκουλής - Ανθσγός (Ρ) ε.α. Γεν.Γραμματέας ΣΑΙΡ


Ακριβές Αντίγραφο

Ηλίας Γ. Ντούβλης
Γεν.Γραμ. ΣΑΣΥΔΑ
Σγός (ΥΔΚ)ε.α.

-----------
Σας αποστέλλεται συνημμένα Κοινό Δελτίο Τύπου θέματος, για την κατά την κρίση σας δημοσίευσή τους.

Με εντολή του Συντονιστικού
Ηλίας Η. Ντούβλης
Σγός (ΥΔΚ)ε.α.
Γεν.Γραμ. ΣΑΣΥΔΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨