Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Συγκινητική ανταπόκριση για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού



Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από επιχειρηματικούς κολοσσούς, ευκατάστατες οικογένειες, καθώς και απλούς πολίτες οι οποίοι δεσμεύονται να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού. Οι δωρεές μέχρι στιγμής ξεπερνούν ήδη τα 750 εκατομμύρια ευρώ

Συγκλονισμένος από την καταστροφή που υπέστη το μνημείο με ιστορία οχτώ αιώνων είναι ο πλανήτης, με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στην επόμενη ημέρα και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ιστορικός ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη είναι η κινητοποίηση από................
επιχειρηματικούς κολοσσούς, ευκατάστατες οικογένειες, καθώς και απλούς πολίτες οι οποίοι δεσμεύονται να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού.

Οι δωρεές, προς το παρόν, για τη χρηματοδότηση της Παναγίας των Παρισίων ξεπερνούν ήδη τα 750 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που επικρατεί αγωνία για την τύχη έργων τέχνης. Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην πυρκαγιά, με τις πρώτες ενδείξεις να αποκαλύπτουν ότι ήταν μάλλον ατύχημα.




Tyler Monroe@tylermonroe7
A surreal moment on Fox, Shepard Smith has to abruptly end an interview with a French elected official who says about the Notre Dame fire that the "politically correct will try to tell you this is an accident"
3,727
9:42 PM - Apr 15, 20192,571 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Την αρχή για τις δωρεές έκανε ο Φρανσουά Αρνί Πινό του ομίλου Kering, που ελέγχει τον οίκο Gucci. O δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ για τις εργασίες ανοικοδόμησης, εκφράζοντας τη θλίψη του για την «τραγωδία, που έπληξε τους Γάλλους και όλους όσους συγκινούνται από πνευματικές αξίες».

Ακολούθησε η οικογένεια Αρνό του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH. Ο επικεφαλής του ομίλου και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπερνάρ Αρνό, θα δωρήσει 200 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει και τις υπηρεσίες του ανθρώπινου δυναμικού του, όπως ειδικών στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο.

Δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε και η οικογένεια Μπετανκούρ του κολοσσού καλλυντικών L’Oreal.

Η εταιρεία συμβούλων Capgemini προσφέρει 1 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευαστική Vinci διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει στις εργασίες ανοικοδόμησης και κάλεσε όλες τις γαλλικές εταιρείες του κλάδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους. H τράπεζα Credit Agricole, μέσω του ιδρύματός της, άλλα 5 εκατομμύρια, ενώ 10 εκατομμύρια δίνει η Societe Generale.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ (Firmalac) θα συνδράμει με δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την «αποκατάσταση του βέλους» και η οικογένεια Μπουίγκ του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ.



Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε την άμεση αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ και την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης δωρητών τις προσεχείς εβδομάδες. Η περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς ανακοίνωσε την άμεση αποδέσμευση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το French Heritage Foundation απηύθυνε έκκληση για δωρεές. Το Βατικανό προσέφερε την τεχνογνωσία του στις εργασίες αποκατάστασης.

Η αλληλεγγύη έχει ήδη ξεπεράσει τα γαλλικά σύνορα. H εταιρεία Appleδεσμεύτηκε να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτού του «συμβόλου ελπίδας», όπως χαρακτήρισε τον ναό ο Τιμ Κουκ, μέσω του Twitter. Η Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχος Λιλί Σαφρά έκανε μια «σημαντική δωρεά», αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Χένρι Κράβις, ο συνιδρυτής του επενδυτικού ταμείου KKR, σκοπεύει να δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια.



Στο έργο αυτό, ωστόσο, δεν συμμετέχουν μόνο μεγιστάνες, καθώς απλοί πολίτες και μικρές ομάδες επίσης δίνουν το «παρών» με μικρές δωρεές. Ήδη, το Ίδρυμα Γαλλικής Κληρονομιάς, που έχει αναλάβει τη συγκέντρωσή τους, έχει στα χέρια του περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ από δωρεές απλών πολιτών.

Tο συνολικό ποσό αναμένεται ότι θα αυξηθεί κι άλλο, μετά την έκκληση που απηύθυνε στα μέλη της η γαλλική ομοσπονδία εργοδοτών.

Στο πλευρό της Γαλλίας θα σταθεί και η Unesco. «Είμαστε ήδη σε επαφή με ειδικούς και έτοιμοι να οργανώσουμε επείγουσα αποστολή για την αποτίμηση της ζημίας, για να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί και για να αρχίσει η επεξεργασία βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων» δήλωσε η γενική γραμματέας Οντρέ Αζουλέ.

πηγη: https://www.in.gr/2019/04/16/world/panagia-ton-parision-sygkinitiki-antapokrisi-gia-tin-anoikodomisi-tou-istorikou-naou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨