Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Νέα ενημέρωση (29/3) από τον Σ.Α.Σ. για την ¨Φορολόγηση των Αναδρομικών¨


"ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ" 
Τελευταία ενημέρωση 29/3/2019 (από τον Σ.Α.Σ.)  

Καλησπέρα,
Μετά την ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 από την Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε στην πράξη ο τρόπος φορολόγησης των λεγόμενων αναδρομικών.

Επειδή το προηγούμενο ενημερωτικό μας σημείωμα περιείχε λάθος πληροφορίες ή εκτιμήσεις και για το οποίο ζητούμε συγγνώμη, τροποποιείται με το έγκυρο παρόν.........

Με εκτίμηση
Σμχος (ε.α.) Κων. Τσιγγάρης
Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ


Την 20 Μαρτίου 2019 τριμελής αντιπροσωπεία του Σ.Α.Σ, αποτελούμενη από τους συναδέλφους κ.κ Ιωάννη Αβραμίδη, Γεώργιο Παπαδόπουλο και Ευθύμιο Γκιτέρσο επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ (πρώην ΓΛΚ). Σκοπός της επίσκεψης ήταν το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών του ν.4575/2018. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον υπεύθυνο Τμηματάρχη κ. Βυσσαρίωνα Δερβένη.

Διαβεβαιώθηκε ρητά στην επιτροπή, ότι το όποιο εφάπαξ ποσό των αναδρομικών (το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ) που χορηγήθηκε την 21/12/2018 στους συνταξιούχους στρατιωτικούς συναδέλφους, είναι αυτοτελώς φορολογούμενο μέχρι εξαντλήσεως της φορολογικής υποχρέωσης.
Αυτό σημαίνει ότι:
α) Ως χρόνος κτήσης του ποσού θεωρείται το φορολογικό έτος 2018 (ΚΥΑ, Αριθ. 170285/0092/2018, άρθρο 3 ΦΕΚ 5503 Β'/07-12-2018).
β) Το εφάπαξ ποσό των αναδρομικών και συγκεκριμένα οι ακαθάριστες αποδοχές, έχουν υπαχθεί σε όλες τις «μνημονιακές» κρατήσεις.
γ) Στο αναλογούν εφάπαξ ποσό των αναδρομικών, στη περίπτωση κατά την οποία τα συνολικά εισοδήματα του δικαιούχου από όλες τις πηγές υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ, θα επιβληθεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
δ) Επί του αναλογούντος εφάπαξ ποσού αναδρομικών διενεργήθηκε παρακράτηση για υγειονομική περίθαλψη από 4% έως 6%, και μετά την αφαίρεση όλων των ασφαλιστικών εισφορών παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20%.

Τα ποσά έχουν ήδη αποσταλεί στην ΑΑΔΕ για καταχώρηση και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στον Πίνακα 6 του φορολογικού εντύπου Ε1 στον κωδικό 619-620 -το καθαρό καταβληθέν ποσό- και στον κωδικό 613-614 ο φόρος που παρακρατήθηκε. Δηλαδή, δεν απαιτείται να γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια από τη μεριά του φορολογούμενου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Σ.Α.Σ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και της χαμένης αξιοπρέπειας των αποστράτων. Σε καμιά περίπτωση δεν απεμπολούμε τα δίκαιά μας. Ότι έχει επιτευχθεί ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες. Συνεχίζουμε χωρίς ψευδαισθήσεις μέχρι να επανέλθουν οι συντάξεις μας και οι μισθοί σε αξιοπρεπή σύγχρονα επίπεδα διαβίωσης, μέχρι να συμμορφωθεί πλήρως το κράτος και στις δίκαιες αποφάσεις των δικαστηρίων.

Το ΔΣ του Σ.Α.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨