Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με κ. Αχτσιόγλου και κ. Πετρόπουλο (Δελτίο Τύπου-26.03.2019)


Δελτίο Τύπου Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α {26/3/2019}

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, η προγραμματισθείσα συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., μετά της εργατολόγου κ. Αγγελικής Μητροπούλου, με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α επανέλαβε για πολλοστή φορά τα πάγια αιτήματά του και ζήτησε την άρση των δυσμενών μνημονιακών προϋποθέσεων και συνεπειών του άρθρου 12 του ν.4387/2016 στους δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Ειδικότερα, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης ή/και διατήρησης της σύνταξης, την επαναφορά του δικαιουμένου ποσοστού στο 70% (έναντι του 50%) της σύνταξης του εκλιπόντος, τη μείωση της απαιτούμενης διάρκειας εγγάμου βίου από τα 5 στα 3 έτη και τέλος τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας.

Δυστυχώς, η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου δεσμεύτηκε μόνον προφορικά για την αναστολή -και όχι την κατάργηση- του μέτρου των ηλικιακών κριτηρίων, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα ισχύος της εν λόγω αναστολής. Δήλωσε επίσης ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Απριλίου 2019 και υποσχέθηκε να καλέσει το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του.

Έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια διακατέχουν τα μέλη του ΔΣ, αφού φάνηκε πλέον καθαρά ότι το Υπουργείο Εργασίας ουδέποτε έδωσε τη δέουσα σημασία στο θέμα που απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης χηρείας. Φάνηκε, επίσης, πως οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν από τον κ. Πετρόπουλο (20 Νοεμβρίου 2018) για αναθεώρηση των δυσμενών διατάξεων και εκ νέου νομοθέτηση εντός του Φεβρουαρίου 2019, είτε δεν είχαν δοθεί κατόπιν συνεννοήσεως με την κ. Υπουργό, είτε δόθηκαν με σκοπό να καθησυχάσουν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ώστε να μην προβούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις. Με δεδομένο πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για την επαναφορά του δικαιουμένου ποσοστού τουλάχιστον στο 70%, ούτε για τη μείωση των ετών εγγάμου βίου, ούτε και για τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας, είναι σαφές πως το θέμα ΜΑΣ παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α
Λαμπρινή Σαμαρά – Κύρκου
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨