Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Γιατί ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Γράφει ο Σπύρος Καββούρης
Αντιπτέραρχος (Ι)
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α.


Ξεκινώ κάπως ανορθόδοξα το άρθρο, θέτοντας σε πρώτη θέση τον «λαϊκισμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια. Έτσι, ο πολιτικός ειδικά θέτει σκόπιμα «ψευτοδιλήμματα» όπως, «εμείς ή τίποτα», «εχθροί και φίλοι» κλπ με απώτερο σκοπό την................. καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό και την αυτοπροβολή του ίδιου ως «προστάτη» και «σωτήρα». Δηλαδή, μια τελείως διαφορετική ερμηνεία που δίνει το λεξικό του Cambridge που ορίζει ως λαϊκισμό «Πολιτική Ιδέα και Δράση που στοχεύει στην πραγματοποίηση των υποσχέσεων και εξάλειψη αναγκών του απλού λαού».

Ο λαϊκισμός παρόλα αυτά, στην Ελλάδα ειδικά, ήταν πάντα επικίνδυνος, αλλά ποτέ πολύ περισσότερο απ’ ότι είναι σήμερα. Σήμερα πλήττει θεσμούς, μεταλλάσσει αντιπάλους, διαδίδεται ως μια μολυσματική ασθένεια. Η αντιμετώπιση του σήμερα, τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη πρόκληση εν όψει Εθνικών Εκλογών 2019. Διότι: τώρα δεν παράγει πολιτική, ήτοι στιβαρές θέσεις και υλοποιήσιμες προτάσεις, παρά μόνο άκομψα συνθήματα. Έχουν απομακρυνθεί τελείως από την καθημερινότητα και τα προβλήματα της κρίσης και ασχολούνται με πελατειακές σχέσεις έμμεσα ή άμεσα, ευρισκόμενοι μακράν των υποσχέσεων τους και χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τις ανησυχίες του λαού: οικονομικές, εθνικές, ηθικές, πολιτιστικές κλπ.

Η νυν κυβέρνηση, και ας μην το παραδέχεται, έχει χάσει τελείως την δυνατότητα ορθής καθοδήγησης των εξελίξεων και την επαφή με την πραγματικότητα.

Η αναξιοκρατία, η διάλυση θεσμών, η δημιουργία ανύπαρκτων σκανδάλων, η αθέτηση των υποσχέσεων της, είναι το κύριο μέλημά της.

Πρέπει να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Είναι στο χέρι μας. Στην Δημοκρατία, οι πολίτες που αναλαμβάνουν δημόσιοι λειτουργοί έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τους πολίτες. Γι αυτό εκλέγονται σε αξιώματα και ασκούν εξουσία. Όποιος αποδειχθεί κατώτερος των προσδοκιών είναι υποχρεωμένος να αναλάβει την ευθύνη της επιχειρησιακής ανεπάρκειας και να πάει σπίτι του. Όμως, η ανάληψη ευθύνης, θέλει «κότσια» και «φιλότιμο» πράγματα που λείπουν από τους σημερινούς κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και των «πέριξ αυτού».

Γι αυτό πρέπει να αλλάξει και στη θέση της να έρθει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπου για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης οι πολίτες δηλώνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Πρόεδρο της Ν.Δ. σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας. Και είναι σωστοί. Γιατί όλοι οι Έλληνες, επιθυμούν να γυρίσουν σελίδα και θέλουν μια Ελλάδα Ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, που παράγει και στηρίζει τους πιο αδύναμους, μια Ελλάδα που θα έχει ρόλο και λόγο, που θα μπορεί να υπερασπίζεται τα Εθνικά Συμφέροντα, θέλουν ένα πρόγραμμα «τίμιο», «υλοποιήσιμο», ώστε στο τέλος να ζούμε με αυτά που κερδίζουμε. Να σταματήσει ο συνεχής δανεισμός, που έχει ημερομηνία λήξης. Σεβασμός στη διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος. Έτσι απαντώ στο ερώτημα του άρθρου. Γιατί ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είμαι δε ευτυχής που έθεσα εαυτόν ως υποψήφιο βουλευτή με τους εν «δυνάμει» λοιπούς βουλευτές, με το κόμμα της Ν.Δ. για τη Μονοεδρική της Φωκίδας.

Η χώρα έχει μπει σε ένα σπιράλ οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στα εθνικά μας θέματα και μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους γείτονες μας και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να λοιπόν γιατί ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γιατί είναι το κόμμα που θα αναλάβει το δύσκολο φορτίο να επαναφέρει την Ελλάδα στην ομαλότητα και την κανονικότητα.

ΠΗΓΗ: ¨Η Ωρα της Φωκίδας¨
Ημερομηνία δημοσίευσης:18/03/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨