Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη....................



















Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού σήμερα το πρωί ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Φώτης Κουβέλης. Μία προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας που σε δύσκολες εθνικές περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας διδάσκοντας σε όλους μας την ενότητα του ελληνικού λαού, την ενότητα του έθνους, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών.

Αγαπητέ Υπουργέ,

σας καλοδεχόμαστε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα Γενικά Επιτελεία, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατεύσιμοι, οι εθνοφύλακες και το πολιτικό προσωπικό είναι σε άριστη κατάσταση με υψηλό ηθικό, με επαγγελματισμό και με ευθύνη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, προασπίζοντας την εδαφική μας ακεραιότητα, και παράλληλα δρώντας προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καιρό ειρήνης να προσφέρουν εκεί που χρειάζεται, δηλαδή στον ελληνικό λαό. Με παραδείγματα πολύ συγκεκριμένα στη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος, στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων καταστροφών και προκλήσεων, στην κοινωνική προσφορά σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές όπως η Θράκη μας.

Είμαι σε θέση σήμερα μετά από τρία χρόνια που μαζί με τον Δημήτρη Βίτσα, τους Αρχηγούς των Επιτελείων και όλο το προσωπικό, την Ειδική μας Γραμματέα που έχει την ευθύνη του πολιτικού προσωπικού και τους συνεργάτες μας, να σας διαβεβαιώσω ότι πλέον στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνετε, χάρη στις άοκνες προσπάθειες υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βίτσα η πατρίδα μας επανέκτησε τη δυνατότητα να έχει Αμυντική Βιομηχανία. Μετά από δυόμιση χρόνια σκληρής δουλειάς και εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης τα εργοστάσια της Αμυντικής μας Βιομηχανίας πήραν μπρος. Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δουλεύουν μέρα και νύχτα, Σάββατο και Κυριακή ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων αλλά και στις νέες προκλήσεις στην εθνική μας οικονομία.

Μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό αντιμετωπίσαμε τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε ημέρες με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των Συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν την ανάγκη προστασίας και θαλπωρής, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση την οποία αναλαμβάνει πλέον ως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Βίτσας.

Θέλω να πω σε εσάς κ. Αναπληρωτά Υπουργέ ότι έχοντας μια κυβερνητική εμπειρία σε δυο κυβερνήσεις, πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό δεν ανταλλάξαμε ούτε μια κουβέντα διαφωνίας. Συνεργαστήκαμε άψογα και τον ευχαριστώ γι αυτό.

Βρεθήκαμε σε δύσκολες στιγμές, σε προκλήσεις, σε κρίσεις, σε στιγμές που χρειάστηκε να αποφασίσουμε, που άλλες έγιναν γνωστές και άλλες όχι, και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την εξαιρετική συνεργασία. Να του ευχηθώ η Υπέρμαχος Στρατηγός, Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων να τον συνοδεύει στη νέα του αποστολή και να τον διαβεβαιώσω ότι η ανάμνηση που αφήνει σε όλους μας, στην πολιτική ηγεσία, στους συνεργάτες μου, στους δικούς του συνεργάτες και στο στρατιωτικό προσωπικό είναι μια ανάμνηση ενός Υπουργού που αγαπήθηκε περισσότερο από πολλούς άλλους στη διάρκεια της θητείας του.

Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχει στο έργο του από εδώ και πέρα και θέλω, Υπουργέ, να σας διαβεβαιώσω και από τη δική μου πλευρά αλλά και όλου του προσωπικού ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη.

Η δική σας βαθιά γνώση των εθνικών θεμάτων αλλά και η εμπειρία στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας είναι εχέγγυο της άριστης συνεργασίας την οποία θα έχουμε και πιστεύω ότι μέσα σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο που μένει μέχρι την παράδοση της ηγεσίας και τη διεξαγωγή εκλογών, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό το έτος είναι αφιερωμένο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε ήδη προχωρήσει αρκετά στη δημιουργία των υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των αξιωματικών και των υπαξιωματικών ιδίως σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Έχουμε καλύψει ένα αρκετά μεγάλο κενό από την επίθεση την οποία εδέχθησαν οικονομικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το πολιτικό προσωπικό και μέσα σε αυτό το χρόνο ελπίζω ότι θα καλύψουμε το σύνολο της απόστασης που δημιουργήθηκε μετά την τεράστια οικονομική κρίση που περάσαμε. 

Σας καλοδεχόμαστε διαβεβαιώνοντάς σας ότι σε αυτό εδώ το Υπουργείο, στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας ως οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με υψηλό επαγγελματισμό».

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, είπε τα εξής:

«Είμαι διπλά ευχαριστημένος. Πρώτον για την εμπειρία που έζησα αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια. Και δεύτερον γιατί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σαν αναπληρωτής υπουργός, έρχεται ένας άνθρωπος, ο οποίος πέρα από το ότι τον σέβομαι, τον αγαπώ, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γράψει τις δικές του πολύ σημαντικές σελίδες στην ιστορία της Αριστεράς και της πολιτικής ζωής του τόπου και που εμπνέει μια σιγουριά, για το τί θα ακολουθήσει και πώς θα μπορέσει να βοηθήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα ήθελα να ξεχωρίσω μερικές στιγμές:

Μια στιγμή ήταν όταν ήρθε ο Υπουργός, ο Πάνος Καμμένος, και μου λέει: αναλάβαμε το προσφυγικό και σε 15 μέρες πρέπει να έχουμε φτιάξει 5 hot spot κλπ. Εκεί αναδείχθηκε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο οργανωμένες, αυτό είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό, αλλά και πως ό,τι πιάνουν στα χέρια τους με μεράκι και έχει να κάνει με την πατρίδα, το φέρουν σε πέρας.

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε το όλο σύστημα, εντός κάποιων ωρών, από το Κέντρο Επιχειρήσεων μέχρι το άλλο Κέντρο Επιχειρήσεων και μέχρι την πραγματικότητα, το πώς δηλαδή θα γίνει στην πράξη, ήταν κάτι το εκπληκτικό. Αυτό θέλει ψυχή και καρδιά, πέρα από γνώση και υπολογισμό για το τι θα κάνεις. Αυτό αποδείχθηκε μετά το κλείσιμο των συνόρων, όταν θα έπρεπε να εκκενωθεί η Ειδομένη, όπου καταφέραμε να βρούμε κατάλυμα, ξαφνικά σε μια μέρα, για χιλιάδες ανθρώπους.

Μια δεύτερη στιγμή ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η γείτονα χώρα. Εκείνο το βράδυ που ξαφνικά μέσα σε μια ώρα μαζευτήκαμε όλοι εδώ μαζί. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν στις θέσεις τους μέσα σε ακριβώς μια ώρα και 32 λεπτά.

Κερδίσαμε και ένα ακόμα πράγμα, αγαπητέ Πάνο. Η μεγαλύτερη τομή είναι ότι μπορέσαμε και λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Αν κάτι μας χαρακτήριζε σαν υπουργικό δίδυμο, Υπουργός και Αναπληρωτής, είναι ότι ακούμε, ότι δεν παίρνουμε αποφάσεις γιατί έτσι μας ήρθε, ότι ακούμε και το παλεύουμε.

Όταν αρχίσαμε να συζητάμε για το νέο ειδικό μισθολόγιο, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι όπως καταλήξαμε. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα και βέβαια συνέβαλε και η θέληση του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε δημιουργήσει αυτή τη στιγμή μια βάση από την οποία μπορούμε να πηγαίνουμε καλύτερα, όσο η χώρα πηγαίνει καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό.

Υπάρχουν κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για την αμυντική βιομηχανία. Κάναμε σοβαρά βήματα και ολοκληρώνουμε ένα πράγμα, που λεγόταν επί περίπου είκοσι χρόνια και ποτέ δεν γινόταν, εννοώ την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα έχουμε κάνει σοβαρότατα βήματα και ολοκληρώνεται. Θα έχουμε ακόμα πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με λιγότερα χρήματα.

Κοιμάμαι ήσυχος γιατί ξέρω. Ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μας και ξέρω ποιοι άνθρωποι ηγούνται των δυνατοτήτων μας. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους με γνώσεις, με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα. Η ισχύς των δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, ως προβολή προς τους συμμάχους μας, είναι πάρα πολύ σημαντική. Τρία χρόνια μετά έχουμε κάνει βήματα μπροστά και σε διεθνές και σε εσωτερικό επίπεδο, έχουμε κάνει άλματα.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση και μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έχει σημασία, όπως είχε πει ο Καζαντζάκης, να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, έχει σημασία να προσπαθούμε να το κάνουμε και τελικά θα κάνουμε αυτά που θα προλάβουμε να κάνουμε. Κάποιοι άλλοι θα ‘ρθουν μετά, θα κάνουν τα άλλα και έτσι κυλάει η ζωή».

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Φώτης Κουβέλης, τόνισε κατά την τοποθέτησή του:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και τεράστια την ευθύνη για αυτό μου ανετέθη από τον πρωθυπουργό. Συγκίνηση για τον λόγο ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά το τι επιτελείτε όλοι σας, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκίνηση γιατί ξέρω ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους που ξέρω ότι προτάσσουν το εθνικό, το δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα.

Παρακολουθώ συστηματικά και επίμονα την μέχρι τώρα την εξέλιξη της λειτουργίας του Υπουργείου και γενικότερα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και οφείλω να καταγράψω την αξιολόγηση και την παραδοχή μου.

Είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτελεστεί και επιτελείται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες, αντίξοες συνθήκες, με κυρίαρχη την αντιξοότητα των οικονομικών ζητημάτων της πατρίδας μας.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι αυτό το Υπουργείο, όλοι εσείς συναρθρώσατε τη δράση σας και τη λειτουργία σας με αυτό το οποίο η ελληνική κοινωνία για πρώτη φορά καταγράφει, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με την κοινωνία, είναι συναρθρωμένες με την κοινωνία, είναι μαζί με τους ανθρώπους.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θέλω να είμαι άξιος συνεχιστής, ενός άξιου έργου, το οποίο έχει επιτελεστεί από τον παρόντα και απερχόμενο για να μεταβεί σε ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο Υπουργείο, τον κύριο Βίτσα.

Και θέλω κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει, διεκδικώ να επιτύχω και εγώ. Έχω τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα είναι εκείνη που θα αναδείξει και το δικό μου έργο και κυρίως το δικό σας έργο.

Επιτρέψτε μου μια κατάθεση: αισθάνομαι, αντιμετωπίζω, βλέπω τις Ένοπλες Δυνάμεις ως ένα εθνικό όλο, χωρίς μερικεύσεις, χωρίς άλλου τύπου τεμαχίσεις και πιστεύω ότι αυτό είναι εκείνο που συγκροτεί την επί της ουσίας έννοια της ενότητας.

Σας ζητώ, κυρίες και κύριοι, τη συνεργασία σας. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσες δυνάμεις διαθέτω, θα τις καταθέτω προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με τη δική σας σημαντική, πρωταγωνιστική πρωτοβουλία και δράση, να έχουν την επιτυχία του στόχου. Και επιτυχία του στόχου είναι να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και θα υπηρετηθεί, όπως υπηρετείται μέχρι τώρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή.

Αγαπητέ Δημήτρη, σου εύχομαι επιτυχία στο έργο σου, σαν αυτή που είχες εδώ. Έχω επίγνωση ότι αυτή η διαδοχή στην άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων, δημιουργεί για εμένα δυσκολία, με την έννοια ότι πρέπει να ανταποκριθώ, τουλάχιστον, όσο και εσύ αγαπητέ Δημήτρη.

Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ πολύ. Θέλω να με θεωρείτε παρόντα. Με τις συμφωνίες σας, με τις διαφωνίες σας , γιατί έχω την συνείδησή μου απόλυτα βέβαιη, και όταν θα διαφωνείτε, θα διαφωνείτε για να υπηρετηθεί το εθνικό, το δημόσιο συμφέρον».

ΠΗΓΗ: http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A151576

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨