Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση Αποστράτων: Η Απόφαση 4/18 του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. που αφορά το υπόλοιπο 50%


Η 4/16-01-2018 είναι η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε και αφορά το υπόλοιπο 50% των συντάξεων των Αποστράτων που δεν δόθηκε με το νόμο 4307/14 κατά παράβαση της απόφασης 1125/16.

Η απόφαση 4/16-01-2018 του Τριμελούς Συμβουλίου του Σ.τ.Ε αφορά τη συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην απόφαση 1125/2016 με την οποία ο Ν.4307/2014 ο οποίος αναπροσάρμοζε τις συντάξεις των αποστράτων ΜΟΝΟ κατά 50% ,μετά την μείωση με το μνημονιακό νόμο 4093/2912, καίτοι με την απόφαση του Σ.τ.Ε 2193/2014 ακυρωνόταν η ΟΙΚ. 2/83408/0022/14/11/2012 του ΥΠ.ΟΙΚ και διατασσόταν η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε μετά από σκεπτικό που περιλαμβάνεται με 11 σελίδες αποφαίνεται:.................


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 

«Με τα δεδομένα αυτά, κατά την κρίση του Συμβουλίου, συντρέχει περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης (ΥΠ.ΟΙΚ) προς την 1125/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε, για το λόγο δε αυτό πρέπει να κληθεί η Διοίκηση να συμμορφωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 3 παρ. 1 του Ν. 3068/2002 και 3 παρ. 2 του Π. Διατάγματος 61/2004 και καταλήγει: . .

Για τους λόγους αυτούς
Διαπιστώνει την μη συμμόρφωση του Δημοσίου του Δημοσίου (ΥΠ.ΟΙΚ) 1125/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε .

Καλεί το ΥΠ.ΟΙΚ. ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΊ προς την εν λόγω απόφαση εντός 8 μηνών από την κοινοποίηση του παρόντος πρακτικού.

Ορίζει νέα ημερομηνία συζητήσεως της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμορφώσεως την 23η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018».



Επιπρόσθετα :

Το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης εντός οκτώ μηνών θα εφαρμόσει το Ν.3068/2002 αρθ. 3 παρ. 1 που προβλέπει τα εξής:

«Αν η αρχή που υποχρεούται σε συμμόρφωση δεν συμμορφωθεί προς την απόφαση μέσα στη ταχθείσα προθεσμία , το Τριμελές Συμβούλιο βεβαιώνει τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς τη δικαστική απόφαση και προσδιορίζει ένα χρηματικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί στον ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.

Εάν μετά την επιβολή της χρηματικής κύρωσης η Διοίκηση εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται μπορεί να επιβληθεί από το Τριμελές Συμβούλιο και νέα χρηματική κύρωση .

















13 σχόλια:

  1. Απο την αποφαση,φαινεται οτι τελικα οι "θεσμικές" Ενωσεις δεν ειχαν προσφυγει,αλλα η Π.Ο.Ε.Σ!!Αραγε γιατί οι "θεσμικές" Ενωσεις Αποστράτων βγήκαν και πανηγύριζαν για κατι που ο αγωνας καποιων αλλων εφερε αποτελεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ έχετε δίκαιο!
    https://enstoloi.net/sxolia/epikerotita/comment-page-38/#comment-63025

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα οι "θεσμικες ενωσεις" εβγαλαν ανακοινωσεις χωρις τελικα να εχει εκδικασθει η προσφυγη τους;Εφοσον εχει παρει αναβολη η προσφυγη τους γιατι εκαναν ανακοινωση για μια προσφυγη που η ΠΟΕΣ ειχε κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην αρχή μας είπατε ότι οι "θεσμικές" Ενωσεις δεν ειχαν προσφυγει (η ορθογραφία δική σας).
    Τώρα μας λέτε ότι "εχει παρει αναβολη η προσφυγη τους".

    Τελικά το θέμα είναι να κερδίσουμε την υπόθεση ή να αναδείξουμε ποιός είναι "περισσότερο συνδικαλιστής" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα ειναι αγαπητε μου ,να μην κανουμε ανακοινωσεις "fake"!!!Με ξενα κολυβα μνημοσυνο δεν γινεται!!!Θα περιμεναμε απο ΝΠΔΔ να εινα ιπερισσοτερο σοβαρα σε αυτο!!Φυσικα και ο ΑΝΣΚ ειναι η επαναφορα των εισοδηματων μας συμφωνα με το σκεπτικο της αποφασης του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαθετε να διαβαζετε κυριε!!Ειπαμε το εξης"Απο την αποφαση,φαινεται οτι τελικα οι "θεσμικές" Ενωσεις δεν ειχαν προσφυγει"!!!Απο την αποφαση που δημοσιευεται στο παρον ιστολογιο ο προσφευγων ειναι η ΠΟΕΣ!!!
    Και λεμε"χωρις τελικα να εχει εκδικασθει η προσφυγη τους;Εφοσον εχει παρει αναβολη η προσφυγη τους",συμφωνα με το σχολιο του 15 Μαρτίου 2018 - 3:25 μ.μ. στο λινκ που μας παραπεμπει!!!Τι δεν καταλαβατε;Ειμαστε παντα στη διαθεση σας για να σας λυσουμε οποια απορια εχετε.Αν και καλυτερα να απευθυνθειτε στη θεσμικη σας ενωση να σας πουν γιατι κανουν fake ανακοινωσεις!!Αμα σας το πουν ενημερωστε μας και εμας.Ειναι υποχρεωμενοι να σας λυσουν τις αποριες,μιας και για αυτο πληρωνονται!!Δεν ειναι εθελοντες εκει,πληρωνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιπαρέρχομαι το επιτιμητικό προς το πρόσωπό μου "Μαθετε να διαβαζετε κυριε!!".

    Λοιπόν, στο τέλος της σελ. 3 και της σελ. 8 την απόφασης γράφει: "Επί παρομοίων αιτήσεων ... και των ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ ...".

    Δεν θα συνεχίσω άλλο αυτόν το διάλογο, υποχωρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι θα πρεπει να μαθετε να διαβαζετε κυριε.Εμεις δεν σχολιαζουμε τις αρχικες προσφυγες και τις αποφάσεις του ΣτΕ στις οποιες και βεβαια συμφωνουμε οτι προσεφυγαν και οι Ενωσεις Αποστρατων!!Μιλαμε για την προσφυγη στην επιτροπη ακυρωσης!!Που ειναι η αποφαση;Μονο στην προσφυγη της ΠΟΕΣ υπαρχει αποφαση!!Τι δεν μπορειτε να καταλαβετε;Σας ειπαμε,ειμαστε παντα στη διαθεση σας για οποια απορια εχετε!!Μη συνεχιζετε διοτι εκτιθεστε μιας και δεν κατανοητε προφανως την Ελληνικην!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και επειδη εμεις μιλαμε παντα με αποδειξεις,διαβαστε το παρακατω λινκ!!
    Κι οτι απορια εχετε,εδω ειμαστε παλι!!
    http://psaemth.blogspot.gr/2018/03/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορίες:
    1. Γιατί εγκαλείτε εσείς (ΠΣΑΕΜΘ) το Συντονιστικό
    και όχι η ΠΟΕΣ η οποία φαίνεται ως άμεσα θιγόμενη;
    2. Γιατί λέτε ότι οι ΕΑΑΣ-Ν-Α είναι απόντες ενώ γνωρίζετε ότι και αυτοί προσέφυγαν, ομοίως, στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.Διοτι αυτες τις ενωσεις τις πληρώνουμε εμείς με τα λεφτά μας απο τις κρατήσεις που υποχρεωτικά μας γινονται υπέρ τους!!!Οσο τους πληρωνουμε για να κάνουν τζάμπα εκδρομουλες ,θα τους κρινουμε!!Η ΠΟΕΣ δεν τους πληρωνει!!
    3.Ειναι απόντες απο τα ουσιαστικά θέματα που απασχολούν την οικογένεια των αποστράτων!!Δεν είπαμε ποτέ οτι δεν προσέφυγαν!!!Την ανακοίνωση τους κρίνουμε,όπως είναι δικαίωμα αλλα και καθήκον μας !!!Διότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας με κάτι τέτοια!!Ας ασχοληθουν καλυτερα με τοςυ κεφτεςδες των ΚΑΑΥ του Αγ.Ανδρεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον "πετάτε την μπάλα στην εξέδρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨