Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το ΣτΕ θωρακίζει με τις σημερινές του (13/5) αποφάσεις .........(Δείτε την Ανακοίνωση)




Αθήνα, 13-05-2016
Αριθ. Πρωτ.: 200/4/178-α

ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με τις υπ’ αριθ. 1125-28/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα 13 Μαΐου 2016, κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014 τόσο κατά το μέρος της μειωμένης κατά 50% αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς των μηνιαίων αποδοχών από 1-8-2012 έως 15-11-2014, όσο και κατά το μέρος της αναπροσαρμογής τους για το μέλλον, σε επίπεδα χαμηλότερα του έτους 2012!

Ως προς το αναδρομικό κεφάλαιο, το........
Ανώτατο Δικαστήριο αποφαίνεται ότι οι ρυθμίσεις του ν.4307/2014 συνιστούν «πλημμελή συμμόρφωση» και παραβιάζουν το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος περί υποχρέωσης της Διοίκησης για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις.

Μέγιστες νομικές συνέπειες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις επιφέρει η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του Νόμου για το μέλλον!

Ειδικότερα, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, οι διατάξεις του ν. 4307/2014:

-αντιβαίνουν στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

-εισάγουν κριτήρια«οιονεί μαθηματικού χαρακτήρα» και μόνον,

-παραγνωρίζουν την σημασία της αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των στελεχών τους, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί σε προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Δικαστηρίου, με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές του Ν. 4093/12, με αναδρομική μάλιστα ισχύ.

Με τις αποφάσεις αυτές το Συμβούλιο Επικρατείας:

-Θωρακίζει τα ειδικά μισθολόγια από την πιθανή κατάργησή τους,

-θέτει τα συνταγματικά δεδομένα πάνω στα οποία θα πρέπει να στηριχθεί η Κυβέρνηση για την επικείμενη ρύθμιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας,

-εντέλει την αξιοπρεπή διαβίωση των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, στα μισθολογικά επίπεδα του έτους 2012,
-θέτει νέα δεδομένα για την πρόσφατη ενιαία και εξομοιωτική ασφαλιστική αντιμετώπισή τους.


Οι Ομοσπονδίες μας εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους συμβούλους Χαράλαμπο Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη.

Με τις αποφάσεις αυτές ολοκληρώνεται δικαστικά η συνταγματική θωράκιση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργούνται νέα δεδομένα για τη νομοθέτηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους θεμάτων, δεδομένα που δεν μπορεί να παραγνωριστούν ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από τους δανειστές της Χώρας....

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

3 σχόλια:

  1. Ωραία είναι όλα αυτά, αλλά σημασία έχει να δικαιωθούμε και στην πράξη.
    Περιμένουμε τι επιτέλους θα πράξει η κυβέρνηση, όταν τον Ιούλιο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για όλους εμάς τους αδικημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και είναι ωραία.
    Η Ολομέλεια όμως έχει κάνει ένα λάθος.
    Εάν εγώ δηλώσω κλοπή χιλίων ευρώ από συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια αποδειχθεί ότι είναι ένοχος, η Αστυνομία - Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένοι εφόσον το ποσό βρεθεί να μου το επιστρέψουν ακέραιο. Δεν είμαι υποχρεωμένος να το διεκδικήσω ξανά και ξανά. 50% και 50%. Μη μας δουλεύουν λοιπόν σαν χαζούς, έκανες προσφυγή - δεν έκανες προσφυγή, παίρνεις - δεν παίρνεις. Αυτά είναι δικηγορίστικα τερτίπια. Εάν το πάνε έτσι θα ξεκινήσουμε στο εξής και άλλου είδους ατομικές αγωγές για χρωστούμενα καθώς και ψυχικές οδύνες για τη διαφορετική αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " ΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ Σ.Τ.Ε. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ .." ( ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ 2014 ). ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΝΑΝΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨