Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Μεγάλωσε με πατέρα πιλότο της ΠΑ - Διαβάστε το συγκινητικό του μήνυμα

Ο Χρίστος Σωτηρόπουλος, γιος του Ιπταμένου της 348 ΜΤΑ Ανδρέα Σωτηρόπουλου, αναπολεί με ένα συγκινητικό του μήνυμα την εποχή της δεκαετίας του '80, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Οι οικογένειες των Ελλήνων πιλότων, ζουν καθημερινά με την αγωνία καθώς οι δικοί τους άνθρωποι πετούν καθημερινά στα όρια. Μια ατέλειωτη, καθημερινή δοκιμασία, για όσους μένουν πίσω και περιμένουν...

Ο Χρίστος Σωτηρόπουλος, παιδί του Ιπταμένου της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης Ανδρέα Σωτηρόπουλου, αναπολεί με ένα συγκινητικό του μήνυμα εκείνη την εποχή, της δεκαετίας του '80, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Διαβάστε το... Απηχεί τις εμπειρίες και τις σκέψεις πολλών παιδιών που έβλεπαν κάθε μέρα προς τον ουρανό και περίμεναν τον πατέρα τους να επιστρέψει στο σπίτι...
"Μεγάλωσα μέσα σε αεροδρόμια, Γεννήθηκα στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Η παιδική μου χαρά ήταν ένα τεράστιο αεροδρόμιο με άπειρους δρόμους για να εξερευνήσω με το ποδηλατάκι μου. Ήταν τα κόκπιτ του RF-84 που με έβαζε μέσα ο πατέρας μου και έκανα "βουμ-βουμ" κουνώντας πέρα δώθε το χειριστήριο.

Ή μέσα στο υπόστεγο με την καταπληκτική ακουστική να φωνάζω και να ακούω την φωνή μου να αντηχεί στα τοιχώματα του.
Ξύπναγα το πρωί με την τρομπέτα που έπαιζε στην έπαρση της σημαίας και με τα RF-84 που έφευγαν για τις πρωινές αποστολές, αλλά αυτό που με πέταγε από το κρεβάτι ήταν ο θόρυβος από τα πανίσχυρα F4 και RF-4 που έκανα τα γυαλικά στο σπίτι να τρίζουν πάνω στα τραπέζια.

Το βράδυ χάζευα ανάμεσα στα αστέρια τα φώτα των αεροσκαφών που γυρνούσαν ή έφευγαν για νυχτερινές αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την μυρωδιά του λαδιού και της καμμένης κηροζίνης, μια εσάνς που πότιζε τα ρούχα μου και την μνήμη μου".

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
στο http://defenceline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨