Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Άνιση μεταχείριση προσωπικού "μέρος 2ο". Επιστολή (2η) στον Καμμένο την ίδια ημέρα για τις σειρές 40 – 41 ΣΤΥΑ


Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.)

Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ. 394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email: info@seensa.gr


ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                                 Αρ.Πρωτ. 68
             Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ. κ. Παναγιώτη Καμμένο                   Αθήνα, 11 Μαϊου 2016  
ΚΟΙΝ : Αναπλ. Υπουργό Εθν. Άμυνας
            Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού AΓΕΑ
            Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
            Στρατιωτικοί Συντάκτες                                                                                            
                                                                                                                 
ΘΕΜΑ : Άνιση μεταχείριση στρατιωτικού προσωπικού σειρών 40 – 41 ΣΤΥΑ.

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σήμερα το πρωί 11 Μαΐου 2016 σας γνωστοποιήσαμε επιστολή περί άνισης μεταχείρισης προσωπικού της 41ης και 42ης σειράς ΣΤΥΑ. Δυστυχώς όμως η αστοχία και οι παραβλέψεις του νομοθέτη δεν έχουν τέλος. Αν και κατά το παρελθόν έχουμε τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος πολλές φορές σε κάθε μας δραστηριότητα, αν και αποτελεί ένα από τα πιο βαρύνουσας σημασίας αιτήματα μας στην ατζέντα θεμάτων μας για το 2016, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επιτρέψτε μας να επανέλθουμε στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας των σειρών 40 και 41 ΣΤΥΑ που εδώ και έξι χρόνια αναμένουν δικαίωσης, διαχωρίζοντας το από το δίκαιο αίτημα που αφορά την επιστολή μας με αριθμό πρωτοκόλλου 67 / 11-5-2016 / ΣΕΕΝΣΑ.

Συνεπεία του μη εναρμονισμού, ως προς την............ έναρξη εφαρμογής, των διατάξεων του ν.3883/10 με αυτές του ν.3865/10 δημιουργηθήκαν προβλήματα διοικητικής εξέλιξης στους αποφοίτους ΑΣΣΥ της ΠΑ ετών κατάταξης 1988 και 1989 δηλαδή της 40ης και 41ης ΣΤΥΑ (μόνο στη ΣΤΥΑ εισήχθησαν στελέχη εκείνα τα χρόνια όσον αφορά τις ΑΣΣΥ της ΠΑ). Στα συγκεκριμένα στελέχη:

- Έχει δοθεί σύμφωνα με το ν.3883/10 διοικητική εξέλιξη κατανεμημένη σε 40 έτη υπηρεσίας ενώ σύμφωνα με το ν.3865/10 είναι οι τελευταίοι που έχουν συντάξιμη υπηρεσία 35 ετών όπως και οι παλαιότεροι από αυτούς. Συγκεκριμένα καλούνται να λάβουν τον προβλεπόμενο κατά το ν.3883/10 καταληκτικό βαθμό του Ασμχου στα 36 έτη οι εισακτέοι το 1988 (40η ΣΤΥΑ) και στα 37 έτη οι εισακτέοι το 1989 (41η ΣΤΥΑ). Φυσικά για να κατέχουν το βαθμό αυτό πρέπει να μείνουν εν ενεργεία περεταίρω και όλα αυτά ενώ έχουν ήδη τελειώσει πλήρως συνταξιοδοτικά και οικονομικά στα 35 έτη. Έτσι, δεδομένου του προβλεπόμενου καταληκτικού βαθμού του Σμχου από το ν.2439/96 που ήταν και ο νόμος με τον οποίο προήχθησαν σε αξκούς, οι εισακτέοι του 1988 χάνουν δυο βαθμούς και οι εισακτέοι το 1989 τρεις. Σημειώνεται ότι ουδείς, τόσο από τους παλαιότερους όσο και τους νεότερους από αυτούς αξκους της ιδίας προέλευσης, δεν πρόκειται να υποστεί κάτι παρόμοιο δεδομένου ότι άπαντες οι υπόλοιποι έχουν εναρμονισμένη τη διοικητική τους εξέλιξη με τη συντάξιμη υπηρεσία. Επισημαίνεται επιπροσθέτως ότι αυστηρά σύμφωνα με τα υσχίοντα από τις διατάξεις του ν.3883/10, η προέλευσή τους (ΑΣΣΥ), ετών κατάταξης 1988-89, είναι η μόνη που δεν προλαβαίνει να λάβει τον καταληκτικό της βαθμό εντός της συντάξιμης υπηρεσίας σε αντίθεση και με όλες τις άλλες προελεύσεις αξκών που υπάρχουν των ιδίων ετών κατάταξης.

- Έχει αποδοθεί και καταγραφεί στο μητρώο τους και την Επετηρίδα αναδρομικότητα αξιωματικού (ΛΟΓΙΖΕΣΘΕ) όπως ορίζει ο τρόπος προαγωγών του ν.2439/96 για τους Αξκούς εξ Ανθστών δεδομένου ότι είναι οι τελευταίοι που κριθήκαν και προήχθησαν σε Αξκούς με το συγκεκριμένο νόμο σε ισχύ όπως οι παλαιότεροι από αυτούς. Επιπροσθέτως ο εν λόγω νόμος προέβλεπε καταληκτικό βαθμό αυτόν του Σμηνάρχου χωρίς πτυχίο ΑΕΙ μόνο για τις ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας. Με την ψήφιση του ν.3883 το 2010 και συνεπεία της αστοχίας του νομοθέτη, τα στελέχη της 40ης και 41ης ΣΤΥΑ είναι οι μόνοι Αξιωματικοί από όλους τους εν ενεργεία Αξκους εκ ΣΤΥΑ τη στιγμή ψήφισης του ν.3883/10, που εξαιρέθηκαν από τον τρόπο προαγωγών του ν.2439/96 βάση αναδρομικότητας και τον καταληκτικό βαθμό του Σμηνάρχου χωρίς πτυχίο ΑΕΙ.

- Υπάρχει κίνδυνος μετά από 28 έτη υπηρεσίας, να ανατραπεί η αρχαιότητά τους έναντι των Αξκων εξ εθελοντών οι οποίοι έως τώρα ήταν νεότεροι. Αυτό θα γίνει γιατί με το προωθούμενο Σ/Ν γίνεται διαχωρισμός των επετηρίδων ΑΣΣΥ - Εθελοντών και έτσι ένας αριθμός Αξκών εξ Εθελοντών που ακολουθούσαν την 40η έως τώρα, κρινόμενος με το ν.2439/96, θα ‘’τρέξει’’ βαθμολογικά και θα προαχθεί νωρίτερα από τα στελέχη της 40ης (που ακολουθούν τον βραδύτερο στην εξέλιξη ν.3883/10) αφού δεν θα βρίσκεται πλέον μπροστά τους στην επετηρίδα η 40η να τους φρενάρει. Πλήρης ανατροπή της αρχαιότητας μετά από 28 χρόνια.



Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η κατάσταση που περιγράφεται είναι κατά την άποψή μας ο ορισμός της άνισης μεταχείρισης προσωπικού καθότι αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της αρχής της ισότητας (άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος). Έτσι με ζητούμενο να αρθεί η αδικία που επωμίζονται τα συγκεκριμένα στελέχη και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα στις τάξεις τους, ευελπιστούμε στο προσεχές Σ/Ν να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με την εισαγωγή κατάλληλης διάταξης.

- Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ανωτέρω διοικητικό πρόβλημα των στελεχών της 40ης και 41ης ΣΤΥΑ ουδεμία σχέση έχει με το διοικητικό πρόβλημα της 42ας ΣΤΥΑ που περιγράφηκε σε προηγουμένη αποσταλείσα επιστολή.

- Διευκρινίζεται ότι σε εκείνη την επιστολή έγινε αναφορά και στην 41η ΣΤΥΑ γιατί αυτή η σειρά θίγεται και στις δυο περιπτώσεις που αναλύθηκαν στην προηγούμενη και στην παρούσα επιστολή. Η 41η όμως μαζί με την 40η ΣΤΥΑ, θίγεται διοικητικά κυρίως με τον αντισυνταγματικό τρόπο που περιγράφηκε ανωτέρω.

Κύριε Υπουργέ, συνεπαγωγικά όπως αναλύετε παραπάνω είναι εμφανής η αδικία που έχουν υποστεί οι σειρές 40 – 41 ΣΤΥΑ. Εξίσου εμφανής και η αδικία που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι της 42ας σειράς ΣΤΥΑ. Δύο αστοχίες του νομοθέτη που η μια επηρεάζει την καθημερινότητα των συναδέλφων των σειρών 40-41 ΣΤΥΑ και η άλλη που επηρεάζει τους συναδέλφους της σειράς 42 ΣΤΥΑ. Ευελπιστούμε ότι τα δύο διαφορετικά δίκαια αιτήματα που σας επικαιροποιούμε σήμερα, θα κριθούν από μέρους σας ευμενώς και θα συμπεριληφθούν, στο κείμενο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί προσεχώς, ώστε να αρθούν και οι δύο διαφορετικές και καταφανείς αδικίες.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανθσγος ΤΣΕ                                  Σγος ΥΔΚ
Ηλίας Κολλύρης                                     Δημήτρης Ρώτας


ΓΙΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΘΈΜΑ ΠΑΤΉΣΤΕ εδω

1 σχόλιο:

  1. Η προσπάθεια των σειρών 40-41 και του ΣΕΕΝΣΑ σαμποτάρεται εκ των εσω . Ο κος Κολλυρης γνωρίζει και δυστυχώς δεν ξεμπροστιάζει τους "δηθεν" συναδέλφους προελευσεως ΣΤΥΑ που με αντάλλαγμα την παραμονή τους πέραν της 35ετίας, ξημεροβραδυάζονται καθημερινά στα επιτελικά γραφεία αρχηγών και υπουργών , "θαβοντας" συναδέλφους και προσπάθειες για το κοινό καλό και λιβανίζουν καταστάσεις για να γλυτώσουν ενα χρόνο αποστρατείας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨