Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Άνιση μεταχείριση προσωπικού.Επιστολή στον Καμμένο για τις αδικημένες σειρές 41η -42η ΣΤΥΑΣύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.) 
Νόμιμα αναγνωρισμένος Σύνδεσμος με την υπ’αρ. 394/2015 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.seensa.gr Email: info@seensa.gr
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                                 Αρ.Πρωτ. 67
             Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ. κ. Παναγιώτη Καμμένο             Αθήνα, 11 Μαϊου 2016
ΚΟΙΝ : Αναπλ. Υπουργό Εθν. Άμυνας
            Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού AΓΕΑ
            Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας
            Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ
            Στρατιωτικοί Συντάκτες          
                                                                                                                                                      ΘΕΜΑ : Άνιση μεταχείριση στρατιωτικού προσωπικού. 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες προβληματισμών και εύλογων ερωτηματικών από συναδέλφους των σειρών της 41ης & 42ης Σειράς ΣΤΥΑ. Βάση των συνδυαστικών διατάξεων των Ν.2439/1996 & Ν.3883/2010, οι δύο αυτές σειρές, θα έχουν στο μέλλον μια εξόχως δυσμενέστερη (βραδύτερη) εξέλιξη σε σχέση με τις προγενέστερες Σειρές, καθώς και με τις νεότερες αυτών.

Η πρόθεση του νομοθέτη στον.........
Ν.3883/2010 για επέκταση παραμονής στο βαθμό του Ανθυποσμηναγού, πρέπει να αφορά, με βάση το πνεύμα του νόμου και την κατά έννοια ερμηνεία του, τους αποφοίτους ΑΣΣΥ που θα κάνουν χρήση του ευεργετήματος της προαγωγής στον βαθμό του Ανθυποσμηναγού στα 19 έτη υπηρεσίας, σε όσους δηλαδή το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν.3883/2010) μειώνει το χρονικό όριο με το οποίο που θα γίνονται Ανθυποσμηναγοί οι εξ ΑΣΣΥ προερχόμενοι Αξιωματικοί. Αυτό αφορά ξεκάθαρα την 43η Σειρά ΣΤΥΑ και εντεύθεν (κατάταξη μεταγενέστερα του έτους 1991).

Οι προηγούμενες όμως Σειρές έως και την 42η ΣΤΥΑ (κατάταξη έως 1990), προήχθησαν στον επόμενο βαθμό (του Ανθυποσμηναγού) μόλις συμπλήρωσαν τα 20 έτη υπηρεσίας με βάση τον Ν.2439/1996, και όχι στα 19 έτη όπως προβλέπει ο Ν.3883/2010. Αυτό έχει ως δυσμενή συνέπεια οι σειρές 41 κ 42 ΣΤΥΑ να γίνονται Επισμηναγοί στα 35 έτη υπηρεσίας, όταν όλες οι υπόλοιπες σειρές θα έχουν γίνει ή θα γίνονται στα 34 έτη υπηρεσίας ή και νωρίτερα.

Συμπερασματικά, οι Σειρές 41η – 42η ΣΤΥΑ κρίνονται και προάγονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, με τις συνδυαστικές διατάξεις των παραπάνω δύο νόμων, επί το δυσμενέστερο κατά περίπτωση σενάριο, είτε εμπίπτοντας σε κάποια διάταξη του παλαιού νόμου, είτε σε κάποια άλλη αντίστοιχη του νέου νόμου.

Ως Σύνδεσμος θα θέλαμε να σας επικαιροποιήσουμε ότι η πλειοψηφία των θεμάτων που αναδεικνύουμε ως ΣΕΕΝΣΑ, αφορούν θέματα που δεν επιβαρύνουν οικονομικά στο ελάχιστο την Υπηρεσία και πάντα ως γνώμονα έχουν το δίκαιο των συναδέλφων, μετά από αξιολόγηση και ενδελεχή έρευνα.

Αυτή η άνιση μεταχείριση προσωπικού από την ‘’αστοχία’’ του νομοθέτη, όπως γίνετε εύκολα αντιληπτό, δυσχεραίνει ψυχολογικά την καθημερινότητα των συναδέλφων που ανήκουν στις σειρές 41-42 ΣΤΥΑ, οι οποίοι περιμένουν χρόνια τη δικαίωση τους.

Κύριε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημα που σας γνωστοποιούμε σήμερα, θα κριθεί από μέρους σας ευμενώς και θα συμπεριληφθεί στο κείμενο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί προσεχώς, ώστε να αρθεί αυτή η καταφανής αδικία.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανθσγος ΤΣΕ                                              Σγος ΥΔΚ

Ηλίας Κολλύρης                                 Δημήτρης Ρώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨