Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Με πρόσκληση της ΕΑΑΑ/Λάρισας το Ελληνορθόδοξο Σχολείο «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» Αργυροκάστρου στη Λάρισα(φωτο)



ΣΧΟΛΙΟ: Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. Συναδέλφους του Παραρτήματος Λάρισας

Μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2017 εκδρομή-επίσκεψη στη Λάρισα του Ελληνορθόδοξου εννιάχρονου σχολείου «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» του Αργυροκάστρου Αλβανίας.


Το Εννιάχρονο Σχολείο «Πνοή Αγάπης» ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος οραματίστηκε για το αγαπημένο του Ποίμνιο ένα σχολείο, που θα παρείχε στους μαθητές του πέρα από την άριστη μόρφωση, τη χριστιανική αγωγή της ψυχής.

Τους 43 μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε στην ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας ο πρόεδρος, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και τα μέλη του ΔΣ. Μετά το καλωσόρισμα η διευθύντρια του σχολείου κα. Μελπομένη Κουρεμένου, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρόσκληση, πρόσφερε δώρα και αναμνηστικά του σχολείου και ακολούθησε παράθεση μικροδεξίωσης στο χώρο της λέσχης του Παραρτήματος.

Επόμενος σταθμός η 110 ΠΜ και η 337 Μοίρα όπου τα παιδιά υποδέχτηκαν ο Δκτης της 110 ΠΜ, Σμχος (Ι) Κων/νος Καραμεσίνης και ο Δκτης της 337 Ασμχος (Ι) Παναγιώτης Παπαμαυρουδής. Μετά την ενημέρωση για το ρόλο της Μοίρας από τον Επγο (Ι) Ιωάννη Τζικόπουλο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να εξερευνήσουν το πιλοτήριο ένα α/φους F-16 ενώ ο κ. Τζικόπουλος προσπαθούσε με απλό τρόπο να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη λειτουργία και τις επιδόσεις του α/φους.

Λίγο μετά ένα F-16 με κυβερνήτη τον Αρχηγό της Τ.Α, Απτχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη προσγειώθηκε στην 110 ΠΜ. Ο Αρχηγός δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά και τη σημασία του έργου των εκπαιδευτικών ήρθε κοντά τους, τους χαιρέτησε, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στη Λέσχη αξιωματικών της 110 ΠΜ όπου τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της ΤΑ, Απτχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Δκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) Κων/νος Καραμεσίνης και ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» κ. Ιωάννης Καραμήτρος.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παρ Λάρισας καλωσόρισε και πάλι τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και επέδωσε στη διευθύντρια του σχολείου κα. Κουρεμένου αναμνηστικά δώρα, με το έμβλημα της πόλης καθώς και μια εικόνα του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου ενώ αναμνηστικά δώρα δόθηκαν από τα μέλη του ΔΣ σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Δκτης της 110 ΠΜ πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Μονάδας.



Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καλωσόρισε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και τους μίλησε για την αγάπη του Χριστού, που ακουμπά τις καρδιές όλων των ανθρώπων και για την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας μέσα στον χρόνο.

Τα παιδιά γεμάτα χαρά και ευγνωμοσύνη, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο και τον Ενδοξώτατο Αρχηγό έψαλλαν και τραγούδησαν σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αλβανικά και Αγγλικά ύμνους και όμορφα χριστιανικά τραγούδια, μέσα από τα οποία φάνηκε το ξεχωριστό ήθος τους, η καλλιέργειά τους και η άριστη παιδεία και διαγωγή τους. Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στα παιδιά μία εικόνα του αγίου Αχιλλίου, ώστε και να θυμούνται την πόλη του, αλλά και να προσεύχονται ενώπιόν του, επικαλούμενοι την χάρη του και την προστασία του.

Μετά το συγκινητικό αποχαιρετισμό των παιδιών στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και τους οικοδεσπότες στην 110 ΠΜ ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο, με το ρόλο του ξεναγού να έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός κ. Καραμήτρος ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αχιλλίου στον ομώνυμο Μητροπολιτικό του Ιερό Ναό. Στο ναό τους υποδέχτηκε ο εφημέριος, πατήρ Ραφαήλ, ο οποίος τους μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου.

Καθώς το βράδυ πλησίαζε οι επισκέπτες αναχώρησαν για το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) ΣΚΟΤΙΝΑΣ προκειμένου να διανυκτερεύσουν. Μετά την υποδοχή από τον Δκτη Σμχο (Ι) Γεώργιο Φιλιππίδη τα παιδιά με αξιοζήλευτη τάξη και ευπρέπεια ταχτοποιήθηκαν στα δωμάτιά τους ενώ αμέσως μετά η παιδική περιέργεια, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, τα οδήγησε στην εξερεύνηση του πολύ όμορφου αύλειου χώρου του ΚΕΔΑ και κοντά στη Θάλασσα.

Λίγο αργότερα το δείπνο ήταν έτοιμο και επισκέπτες απόλαυσαν την περιποίηση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού του ΚΕΔΑ.
Αν και η ώρα ήταν σχετικά προχωρημένη και η κούραση αναμενόμενη τα παιδιά, ενθουσιασμένα από το περιβάλλον, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κατευθύνθηκαν στην παραλία και άρχισαν όλοι μαζί το παιχνίδι στην άμμο χωρίς να πτοούνται από το κρύο και τη βροχή που σποραδικά έπεφτε.

Την επόμενη μέρα, αν και το πρωινό είχε καθορισθεί νωρίς, τα παιδιά είχαν ήδη σχεδιάσει από το βράδυ να βρίσκονται στην παραλία αρκετά νωρίτερα για να παίξουν και να εκμεταλλευτούν κάθε λεπτό από την παρουσία τους στο ΚΕΔΑ.

Μετά το πρωινό και αφού τα παιδιά ευχαρίστησαν τη Δκτη της Μονάδας και το προσωπικό τραγουδώντας παλαιά υπέροχα τραγούδια, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού.

Την αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του ΚΕΔΑ ακολούθησαν οι αγκαλιές αδελφικής αγάπης και τα δάκρυα συγκίνησης. Οι ευχές δεν ήταν πλέον ανάμεσα σε οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους αλλά σε μέλη της ίδιας οικογένειας που περιμένουν με προσμονή να έρθει γρήγορα η στιγμή που θα ανταμώσουν και πάλι από κοντά.

Είναι βέβαιο ότι η παρουσία του εννιάχρονου σχολείου «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» στη Λάρισα θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας τη διευθύντρια του σχολείου κα. Κουρεμένου, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τις υπέροχες, ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισαν.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

Τον Σεβασμιότατο Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάτιο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΔΣ να ευλογήσει το γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων παρόλο που οι αρχιερατικές του υποχρεώσεις ήταν ιδιαίτερα πιεστικές.

Τον Αρχηγό της ΤΑ, Απτο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη και τον Δκτη της 110 ΠΜ Σμχο (Ι) Κων/νο Καραμεσίνη για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στην οργάνωση της φιλοξενίας καθώς και για την τιμητική τους παρουσία στην υποδοχή και το γεύμα των φιλοξενουμένων.
Το Δκτη της 337 Μοίρας Ασμχο (Ι) Παναγιώτη Παπαμαυρουδή και τον Επγο (Ι) Ιωάννη Τζικόπουλο για την υποδοχή και την ενημέρωση.

Το Δκτη Σμχο (Ι) Χρήστο Πανταζή και το προσωπικό της 140 ΣΕΠΗΠ για τη φωτογραφική κάλυψη.

Τον πρόεδρο, Επγο Αλέξανδρο Τζερεμέ και το προσωπικό της λέσχης α/ξκων για το υπέροχο γεύμα που ετοίμασαν αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον άψογο επαγγελματισμό που τους διακρίνει.

Το Δκτη του ΚΕΔΑ Σκοτίνας, Σμχο (Ι) Γεώργιο Φιλιππίδη και το προσωπικό για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Την Υποσμηναγό, Ευαγγελία Καραχάλιου για την προετοιμασία της φιλοξενίας στο ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ.

Τον πρόεδρο του Φιλανθρωπικού σωματείου «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» κ. Ιωάννη Καραμήτρο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υποδοχή και την ξενάγηση.

Τα μέλη της ΕΑΑΑ/ Παρ. Λάρισας που με την προσφορά τους ενισχύουν το έργο του σχολείου και ευρύτερα το φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.

Τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ, Απτχο (Ι) ε.α. Σπυρίδων Καββούρη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα του Παραρτήματος Λάρισας και στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στην όλη προσπάθεια.


​Περισσότερες φωτογραφίες στο:http://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=413:2017-05-28-15-52-40&catid=4:an&Itemid=5



--
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                          ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
                       ΛΑΠΗΘΩΝ 6, 5ος Όροφος
                             Τηλ. :2410250650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨