Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Επιστολή Π.Ο.Σ. (με κοστολογημένη προσέγγιση) σε Χουλιαράκη - ΓΛΚ για Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

                                                   
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) απέστειλε επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία, αναλύοντας τους λόγους (με κοστολογημένη προσέγγιση) που επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ εφαρμογή της απόφασης, πέραν της εκ του Συντάγματος υποχρέωσης εκτέλεσης των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.


Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ  
Αρ. Σωμ. 19611,
Αριθ. μητρ. Ομοσπονδιών 808
Site :  www.hellasmil.gr  
e-mail :  info@hellasmil.gr Αριθμ. Πρωτ.  18/2017    
Ακαδημίας 31, ΤΚ 10672, Αθήνα. Αθήνα,  24  Απρ.  2017  
Τηλ. 6972717990


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:  Όπως Πίνακας Αποδεκτών


    
ΘΕΜΑ:  Εισφορά  Αλληλεγγύης  Συνταξιούχων.
ΣΧΕΤ.:  Η υπ’ Αριθμόν 244/2017 Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


1. Όπως είναι γνωστό, με το σχετικό εκδόθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει ως αντισυνταγματική την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).
2. Η απόφαση αφορά στους Συνταξιούχους του Δημοσίου (Στρατιωτικούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους) που λαμβάνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ βασική (μικτά).  Ο αριθμός δε αυτών υπολογίζεται στους 210.000 περίπου συνταξιούχους, έναντι των συνολικά 470.000 περίπου συνταξιούχων του Δημόσιου τομέα.
3. Θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση, καθόσον, με βάση επεξεργασμένα στοιχεία που διαθέτει η Ομοσπονδία μας, αναφορικά  με το πλήθος των συντάξεων που επηρεάζονται, διαπιστώνεται ότι η Γενική Κυβέρνηση (ΕΦΚΑ), ΔΕΝ επιβαρύνεται από την εφαρμογή της απόφασης, αλλά αντιθέτως ωφελείται!  Πιο συγκεκριμένα, όταν εφαρμοσθεί η απόφαση 244/2017 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα προκύψουν τα παρακάτω:
α. Ο ΕΦΚΑ θα εξοικονομεί ετησίως τουλάχιστον 103 εκατ. ευρώ, διότι θα αυξηθούν οι μνημονιακές μειώσεις των νόμων Ν4024/2011, 4051/2012 και 4392/2012, με αποτέλεσμα να μειωθεί το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων, οπότε θα μειωθεί αντίστοιχα η συνταξιοδοτική δαπάνη του.
β. Θα αυξηθεί, σε μερικές περιπτώσεις, η κράτηση υγειονομικής περίθαλψης προς όφελος του ΕΟΠΥΥ.
γ. Θα μειωθούν φυσικά τα έσοδα του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), κατά 210 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως.
4. Αντίθετα, η μη έγκαιρη εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέραν του γεγονότος ότι θα κλονίσει για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του Πολίτη προς το Κράτος, εκτιμάται ότι θα έχει και τα παρακάτω αποτελέσματα:
α. Άσκοπη επιβάρυνση των συνταξιούχων με έξοδα, κόπο και χρόνο για την υποβολή ατομικών αιτήσεων.
β. Αύξηση του φόρτου εργασίας της Υπηρεσίας από την διεκπεραίωση μεγάλου όγκου αλληλογραφίας.
γ. Συσσώρευση μεγάλων ποσών αναδρομικών, τα οποία θα καταστήσουν πιθανόν προβληματική την υλοποίηση της απόφασης με καθυστέρηση.
5. Κατόπιν των παραπάνω, σε συνδυασμό και με το χαμηλό ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από την υλοποίηση της απόφασης, παρακαλούμε για την άμεση εφαρμογή της απόφασης και την επιστροφή στους δικαιούχους των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών από 8 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία δημοσίευσής της.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       Ο         Ο
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                         
Νικολόπουλος Βασίλειος             Ταραντίλης Δημήτριος
      Ταξίαρχος  εα               Συνταγματάρχης  εα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κύριο Γιώργο  Χουλιαράκη,   Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών,  
Πανεπιστημίου  37,  10562  Αθήνα.
Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο,  Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης
Σταδίου 29,  105 59 Αθήνα.
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,    Γενική Διεύθυνση Συντάξεων
Κάνιγγος 29 - Τ.Θ. 1116, 10110  Αθήνα.


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΕΔ, ΠΣΑΠ, ΣΑΑΙΤΘ, ΣΑΑΠΒ, ΣΑΑΜΧ, ΛΑΣ, ΣΑΑΑΣ, ΣΑΑΣΥΠ, ΣΑΑΣΕΜ, ΣΑΑΟΙΚ, ΣΑΑΥΣ,  Σύνδεσμοι Αποφοίτων Αξκων Τάξεων ΣΣΕ 1957-1959-1961-1962-1963-1965-1968-1969-1973-1975-1976-1977-1978-1981.

για περισσότερα εδώ : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨