Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΟΥΣΑ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
Μέλους του Δ.Σ. ΕΑΑΑ – τ. Δ/ντος Συμβούλου

Στη δεκαετία του 60 την απουσία του κοινωνικού κράτους επιχείρησε να καλύψει ένας φιλεύσπλαχνος , ελεήμων και φιλάνθρωπος συμπολίτης μας, ο γνωστός σε όλους εμάς τους παλαιοτέρους Αδαμάντιος Καραμουρτζούνης.

- Τότε η ευρεσιτεχνία όσων αρέσκονται να ζουν χωρίς να εργάζονται δεν είχε ακόμη επινοήσει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) - Ο Καραμουρτζούνης έστηνε, εν είδη κουμπαρά, μεγάλα......... χαρτoκιβώτια έξω από δημόσια κτίρια, εκκλησίες, υπουργεία, ή άλλα πολυσύχναστα μέρη και περισυνέλεγε τον οβολό των πονόψυχων χριστιανών, με στόχο την παράθεση συσσιτίων, οργάνωση εκδρομών και οικονομική ενίσχυση απόρων και αναξιοπαθών οικογενειών. Φημολογείται ότι μετά το θάνατό του διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξηθεί κατά πολύ και τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία. Ανεξαρτήτως όμως αν αυτό είναι αληθές ή όχι, επ’ ουδενί μπορεί να ακυρώσει την κοινωνική προσφορά του, σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Στις μέρες μας το ρόλο του Καραμουρτζούνη υπερκέρασε ο γνωστός πλέον ανά το πανελλήνιο κ. Αρτέμης Σώρας. Η… πληθωρική φιλευσπλαχνία του εν λόγω συμπατριώτου μας, δεν περιορίστηκε στην ενίσχυση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, αλλά επεκτάθηκε στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία. Με δημόσιες δηλώσεις του, ο υποτιθέμενος «μέγας ευεργέτης», ανέλαβε να καταβάλλει το ποσό των 600 δις ευρώ, για την αποπληρωμή του οφειλομένου χρέους της χώρας προς τους δανειστές, αλλά και των οφειλών των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος.

Δυστυχώς προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ήτοι να γίνει αποδοχή της δαψιλούς γενναιοδωρίας…από τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, ο μεγάλος δωροδότης καταδικάστηκε για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και αναζητείται, προκειμένου να εκτίσει ποινή οκταετούς καθείρξεως στις φυλακές. Ευελπιστούμε ότι η χώρα δεν θα γνωρίσει και τυπικά πλέον τη χρεοκοπία – διότι ουσιαστικά έχει ήδη χρεοκοπήσει - μέχρι την αποφυλάκισή του, οπότε πιθανολογούμε ότι ο οικτίρμων «μεγάλος ευεργέτης» της χώρας θα είναι σε θέση να τακτοποιήσει … οριστικά το θέμα, ώστε να απαλλάξει τη χώρα από τα νύχια των τοκογλύφων δανειστών μας.

Τέλος τις αγαθοεργίες του μακαρίτη Καραμουρτζούνη εζήλωσε και ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής, με τις εξής διαφορές. Πρώτον ότι τα χρήματα που διαθέτει ο κ. Βούτσης δεν προέρχονται από εθελοντικές προσφορές φιλεύσπλαχνων συμπατριωτών μας, αλλά από τον οβολό των πενομένων Ελλήνων φορολογουμένων και δεύτερον ότι τα χρήματα δεν δίδονται για ενίσχυση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, αλλά «ημετέρων» ΜΚΟ με άδηλους στόχους. Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να παραδεχθούμε ότι όλοι οι Πρόεδροι της Βουλής έβαζαν χέρι στον προϋπολογισμό της, προκειμένου να ενισχύσουν φιλικές τους ΜΚΟ. Η διαφορά είναι ότι επί Προεδρίας του κ. Βούτση η ενίσχυση ξεπέρασε κάθε λογικό και θεμιτό όριο.

Αναλυτικότερα.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ο κ. Βούτσης ενέκρινε ενισχύσεις προς άσχετες με το γενικότερο λαϊκό συμφέρον ΜΚΟ, οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό των 360.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 31! ενισχυθέντων υπό του κ. Βούτση φορέων περιλαμβάνονται, η Εταιρία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καρλοβασίου, η Αλληλεγγύη της Κω, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου κ. ά.

Κατόπιν όλων αυτών των παραδόξων που συμβαίνουν στην ταλαίπωρη χώρα μας, ερωτούμε κάθε καλόπιστο συμπολίτη μας τα εξής. Όταν οι δύο προηγούμενοι Πρόεδροι της Βουλής Ευάγ. Μεϊμαράκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου ενέκριναν ενισχύσεις 7.000 και 21.000 ευρώ αντιστοίχως , σε μια περίοδο οικονομικής κρίσεως, συνεπεία της οποίας 20.000 συμπολίτες μας – μόνο στη περιοχή Αθηνών - είναι άστεγοι (homeless) και κοιμούνται στους δρόμους και πολλαπλάσιοι σιτίζονται από τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου , δικαιολογείται η ενίσχυση αδήλων σκοπών ΜΚΟ, όπως η Εταιρία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας, ή ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καρλοβασίου;

Διερωτώμεθα ειλικρινά. Τι θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός από τη γνώση της ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας, ώστε να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη; Αλλά και πέραν αυτού, τι θα κάνει ο κ. Βούτσης αν υποβληθούν αλλεπάλληλα αιτήματα οικονομικής ενισχύσεως από Συλλόγους, όπως π.χ. ο Σύλλογος Κυριών και Κορασίδων Κολοκοτρωνιτσίου, Κυρίων και Παίδων Κάτω Παρταλίου, ή και άλλους παρεμφερείς Συλλόγους διαφόρων περιοχών της χώρας; Φρονούμε ότι σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική κατάσταση, που η πατρίδα μας ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει, οι διαχειρισταί του δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι φειδωλοί , δίνοντας εμπράκτως το παράδειγμα του σεβασμού του χρήματος, το οποίο προέρχεται από τις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι να κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. H γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τιμία, έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Τι να περιμένει όμως κανείς από μια κυβέρνηση, η οποία σκυλεύει κυριολεκτικά μια χρεοκοπημένη χώρα, καθιστώντας το ελληνικό κράτος πολιτικό γραφείο του Κόμματος.

Αναμφιβόλως, αν η περίπτωση του κ. Βούτση αποδεικνύει περίτρανα τη διαφθορά σύσσωμου του πολιτικού συστήματος της χώρας, η περίπτωση του κ. Σώρα αποδεικνύει την απόλυτη παρακμή του ελληνικού κράτους. Διότι αν η Ελλάδα αποτελούσε ευνομούμενο και οργανωμένο ευρωπαϊκό κράτος, θα είχε βάλλει από χρόνια στη θέση του τον κ. Σώρα και δεν θα του επέτρεπε να παραμυθιάζει τη μισή Ελλάδα ότι μπορεί να απαλλάξει τη χώρα απ’ τους δανειστές, βασιζόμενος στη ρήση του Λένιν « το ψέμα γίνεται πειστικότερο, όσο μεγαλύτερο είναι». Δυστυχώς η άθλια αντιμετώπιση του θέματος από όλες της κυβερνήσεις της χώρας είχε ως αποτέλεσμα η «Ελλήνων Συνέλευση» του κ. Σώρα να διαθέτει 214 Γραφεία σε ολόκληρη την επικράτεια και να προαναγγέλλει την κάθοδό της στις εκλογές, επαγγέλλοντας το σκίσιμο των μνημονίων και την επάνοδο της χώρας στην ομαλότητα.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨