Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Μετά την δημοσίευση της απόφασης  της ολομέλειας του Ε.Σ. υπ’ αριθμ. 244/2017 που αφορά την κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης στις Συντάξεις μας και την οποία σας την παρουσιάσαμε την 08/03/2017 ΕΔΩ  
Το aeroporiapostratos χωρίς να παίρνει θέση επί του θέματος θα σας ενημερώνει - πληροφορεί συνεχώς για το επόμενο χρονικό διάστημα  με αναρτήσεις του αναδημοσιεύοντας τις προτάσεις των ειδικών για τα επόμενα βήματα π.χ. περί κατάθεσης αιτήσεων στο Γ.Λ.Κ. - αγωγών κλπ. όπως θα τις ανακοινώσουν οι Ενώσεις Αποστράτων - οι Σύλλογοι Αποστράτων - τα Ιστολόγια - τα Δικηγορικά γραφεία κλπ). 
Για συγκεντρωτική ενημέρωση όλων των απόψεων επί του θέματος δημιουργήσαμε  ΕΤΙΚΕΤΑ στα δεξιά της σελίδας μας με θέμα: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. 

Ακολουθείστε μας πατώντας την εικόνα για να βρίσκεται όλες τις αναρτήσεις και όλες τις απόψεις. Η απόφαση για το τι θα πράξει ο καθ΄ένας  είναι προσωπική.

Διαβάστε την πρώτη (1η) άποψη για το θέμα και ποιες είναι οι  ενέργειες που προτείνονται ..........

 

Προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα οι αναγνώστες του Papaparisis' blog,επί της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά και στα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ζητήσαμε τη βοήθεια του δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, και Συμβουλίω της Επικρατείας, πρώην Προέδρου Στρατοδικείου Λάρισας, Αθανασίου Γεωργακάκη*.
 
Ερώτηση: Κύριε Γεωργακάκη πείτε μας τι αναγράφει η καθαρογραμμένη απόφαση 244/2017 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απάντηση: Χθες έγινε γνωστό το πλήρες περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 244/2017 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το οποίο κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ως αντισυνταγματική η κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης του Ν.3865/2010, με το σκεπτικό ότι τελικός αποδέκτης των εισφορών δεν είναι το Δημόσιο, από το οποίο συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι, αλλά οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν υπάγονται στο Δημόσιο και από τους οποίους δεν έχουν απολαβές οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.


Ερώτηση: Η απόφαση μπορούμε να πούμε ότι είναι άμεσα εκτελεστή;

Απάντηση: Θα μπορούσε, κατ’ αρχήν, να υποστηρίξει κανείς ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να εφαρμοσθεί, τουλάχιστον για το μέλλον (από 9-2-2017 και μετά) έναντι πάντων (όπως έπρεπε άλλωστε να εφαρμοστεί και η απόφαση του ΣτΕ). Ωστόσο στην πράξη δεν αναμένεται ως πιθανό κάτι τέτοιο. Με αυτό το δεδομένο η υποβολή σχετικής αίτησης με την οποία να ζητείται η συμμόρφωση προς όσα το Ε. Σ. αποφάσισε θα έχει χαρακτήρα οχλήσεως της Διοίκησης, χωρίς άλλο έννομο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Με προλάβατε. Άρα η υποβολή αίτησης δεν έχει κάποιο νόημα. Τι θα γίνει όμως με τα αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά; Μπορούμε να τα διεκδικήσουμε αναδρομικά;

Απάντηση: Η ίδια ως άνω απόφαση απεφάνθη περαιτέρω ότι οι τυχόν απαιτήσεις για επιστροφή των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών της εισφοράς αυτής [εκτός από αυτούς που ήδη έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν κάποιο ένδικο μέσο (αγωγή - ένσταση)], αρχίζουν από την επομένη της δημοσίευσης της απόφασης, ήτοι την 9-2-2017.

Ερώτηση: Δηλαδή όποιος δεν έκανε αγωγή ή ένσταση δεν μπορεί να διεκδικήσει αναδρομικά;

Απάντηση: Δυστυχώς, ανεξάρτητα από την αμφισβήτηση, που προβλήθηκε από ισχυρή μειοψηφία των Συμβούλων, σχετικά με το κατά πόσο συνάδει η άποψη αυτή με συνταγματικές διατάξεις, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι νέες αγωγές πού θα αναφέρονται σε χρόνο πριν την 9-2-2017 δεν θα γίνουν δεκτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο (άσχετα εάν θα μπορούσαν να αναζητηθούν ενδεχομένως σε επίπεδο Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Έτσι η τυχόν άσκηση αγωγής για επιστροφή των παρακρατηθέντων εισφορών θα πρέπει να αναφέρεται σε χρόνο μετά την 9-2-2017 αλλά πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ημερομηνία αυτή, ώστε αφ’ ενός να συγκεντρωθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό προς διεκδίκηση, χωρίς ωστόσο να αρχίσει σταδιακά κατά μήνα η παραγραφή των παλαιοτέρων απαιτήσεων.

Ερώτηση: Δηλαδή στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 θα πρέπει να γίνει αγωγή και να ζητηθούν τα αναδρομικά από 9-2-2017 μέχρι 9-2-2019 σε περίπτωση που δεν εφαρμοσθεί η απόφαση από την κυβέρνηση. Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Απάντηση: Η υπ’ αριθμ. 244/2017 απόφαση αναφέρεται αποκλειστικά στην εισφορά αλληλεγγύης του Ν.3865/2010, που επιβλήθηκε σε όλους τους συνταξιούχους. Ωστόσο επειδή συντρέχουν οι ίδιοι νομικοί λόγοι για επιστροφή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του Ν.4002/2011 (για όσους συν/χους δεν είχαν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας) είναι αυτονόητο ότι μπορεί να αναζητηθεί συγχρόνως και το ποσό που αναλογεί σε αυτή.

Κύριε Γεωργακάκη, σας ευχαριστούμε θερμά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨