Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.Σιωπηλή Διαμαρτυρία για το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 (ΒΙΝΤΕΟ - ΨΉΦΙΣΜΑ)


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ , ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. (VIDEO) - Ψ'ΗΦΙΣΜΑ 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έξω απο το Υπουργείο Εργασίας διαμαρτυρία συμπολιτών μας που πλήττονται από το άρθρο 12 του Ν.4387/2016, σύμφωνα με το οποίο οι σύζυγοι δικαιούνται σύνταξη εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου...........

Σε περίπτωση που ο θάνατος έχει συμβεί προτού συμπληρωθεί το 55ο έτος ηλικίας τους, τότε καταβάλλεται σύνταξη για διάρκεια τριών (3) ετών. Εάν ο δικαιούχος συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του κατά τη διάρκεια λήψης της σύνταξης, η καταβολή της διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας και άρχεται εκ νέου με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. 

Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν εφαρμόζονται εφόσον και για όσο χρόνο η σύζυγος, κατά τον ως άνω χρόνο, έχει τέκνο ή τέκνα που υπάγονται στην παράγραφο 1 Β (ανήλικα – που σπουδάζουν μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας τους) του παρόντος ή είναι ανίκανες για την άσκηση κάθε βιοποριστικής εργασίας κατά ποσοστό 67% και άνω.

Τη σημερινή » σιωπηλή» διαμαρτυρία έξω απο το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), οργάνωσαν χήρες αποθανόντων συνταξιούχων , από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι οποίες κατέβηκαν στην Αθήνα για να επιδώσουν ψήφισμα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο. Δείτε  video στο οποίου μιλούν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Στρατηγός Βασίλειος Ροζής , ο ε.α Σχης ΤΧ Παπαπαρίσης Απόστολος και γυναίκες που πλήττονται απο τον άδικο αυτό νόμο.

Συμπαραστεκόμενοι στις συζύγους που δεν δικαιούνται σύνταξη, λόγω ηλικίας, βρέθηκαν σήμερα δίπλα τους , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ) Βασίλης Ροζής, μέλη του Δ.Σ της ΕΑΑΣ, ο ε.α Σχης ΤΧ Απόστολος Παπαπαρίσης που έχει δώσει τις δικές του «μάχες» στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για το παραπάνω θέμα και -δυστυχώς- ελάχιστοι – στρατιωτικοί ε.α.

Μέχρι να εκδοθεί το δελτίο τύπου της συνάντησης της ΕΑΑΣ με τον κ. Πετρόπουλο (αύριο) από την αντιπροσωπεία που τον συνάντησε, κρατήστε τα εξής λόγια του: «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Θα εξετάσουμε δυνατότητα οικονομικών μέτρων στήριξης.»


Ψ ή φ ι σ μ α 
«Σιωπηρής Συγκέντρωσης Αξιοπρέπειας» για Συντάξεις Χηρείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε με το άρθρο 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» του ν.4387/2016, καθορίσθηκε:

(1) Να χορηγείται στον επιζώντα σύζυγο το 50% και όχι το 70% που ίσχυε μέχρι πρότινος, της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών κατά το χρόνο του θανάτου του.

(2) Η «προσωπική διαφορά» μετά τον υπολογισμό της σύνταξης να μην μεταφέρεται στις συντάξεις χηρείας

(3) Η σύνταξη να χορηγείται με ηλικιακά κριτήρια, όπως παρακάτω:

(α) Είσαι πάνω από 55 ετών, παίρνεις σύνταξη εσαεί.

(β) Είσαι 52 έως 55 ετών, χορηγείται σύνταξη για 3 έτη, διακόπτεται και χορηγείται ξανά στην ηλικία των 67 ετών.

(γ) Είσαι κάτω των 52 ετών, χορηγείται σύνταξη μόνον για 3 έτη και μετά διακόπτεται οριστικώς.

(δ) Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα παιδιά η περίοδος χορήγησης σύνταξης παρατείνεται μέχρι να γίνει το μικρότερο 18 ετών ή 24 ετών εφόσον φοιτά σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πολλά και αμείλικτα τα ερωτήματα:
(1) Αν ζούσε ο σύζυγος δεν θα έπαιρνε σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική; Τι θα γίνουν οι εισφορές των 25, 30 και 35 χρόνων του/της συζύγου;

(2) Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύνταξη κάποιος που είναι 55 ετών και 1 ημέρα και να μην δικαιούται κάποιος άλλος που είναι 55 ετών παρά 1 ημέρα;

(3) Ποιος θα δώσει εργασία σε μία κυρία/κύριο 50 ετών, πόσο θα τον/την πληρώνει και για πόσο διάστημα; Εδώ δεν βρίσκουν εργασία νεαρά άτομα με περγαμηνές, θα μπορέσουν να βρουν μεσήλικοι άνθρωποι; Ακόμα και αν βρεθεί εργασία θα προλάβει να αποκτήσει δικαίωμα σύνταξης ή θα «κλαπούν» για δεύτερη φορά οι εισφορές, του/της συζύγου αυτή τη φορά;

(4) Πως είναι δυνατόν μία χήρα άνω των 55 ετών με πολύ λίγα χρόνια γάμου να δικαιούται σύνταξης και μία άλλη μικρότερη των 55 ετών που ήταν παντρεμένη μια ζωή (άρα και υψηλές εισφορές) να μην δικαιούται σύνταξη;

(5) Μήπως το κράτος θα έπρεπε να βρει μία αξιοπρεπή εργασία στο προστατευόμενο μέλος της οικογένειας αφού καταχράται τις εισφορές δεκαετιών ή/και να επιστρέψει εντόκως αυτές στην οικογένεια; Μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια κληρονομεί και χρέη (και υποχρεώσεις) του θανόντος.

(6) Ποιος σκέφτηκε ένα τέτοιο μέτρο, που πρόκειται να επιφέρει στα ταμεία του κράτους, κάποιο μικρό δημοσιονομικό έσοδο και αυτό από το 2020 και μετά;

(7) Με δεδομένο ότι οι συντάξεις που θα δοθούν είναι πολύ μικρές λόγω του 50% και θα γίνουν ακόμη μικρότερες λόγω της μη μεταφοράς της προσωπικής διαφοράς το δημοσιονομικό όφελος θα είναι ελάχιστο μπροστά στο κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει. Υπόψη ότι οι συντάξεις αυτές θα είναι. κατά μέσο όρο, της τάξεως των 450 €, και θα καλύπτουν μετά βίας τις βασικές ανάγκες σίτισης, θέρμανσης, ηλεκτρισμού κλπ. Τι σκέφτεστε να πράξετε;

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε τους συζύγους μας σε αυτήν την ηλικία, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας. Η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο. Είναι το βαρύ κτύπημα της μοίρας που ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε και προτείνουμε όπως φέρετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογία, που να αφορά το άρθρο 12 του ν.4387/2016, και ειδικότερα στην άρση του το ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης χηρείας. 

Μετά τιμής
Γυναίκες κάτω των 55 ετών
που πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨