Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Ενιαία Εγκατάσταση Στρατιωτικών Σχολών Αεροπορίας


Γράφει ο 
Δημήτριος Τρέσσος Σμήναρχος ε.α.
Τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)
Τέως Διευθυντής Ακαδημαϊκής Εκπαιδεύσεως ΣΤΥΑ Ωρομίσθιος Καθηγητής Σεμιναρίων της ΣΔΙΕΠ

ΘΕΜΑ :  Ενιαία Εγκατάσταση Στρατιωτικών Σχολών Αεροπορίας

Αξιότιμους:
 κ. Πάνο Καμμένο,
     ΥΕΘΑ
κ. Χρήστο Βαΐτση,
    Αρχηγό ΓΕΑ
κ. κ.
Παίρνω το θάρρος ως τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ), τέως Διευθυντής Ακαδημαϊκής Εκπαιδεύσεως της Σχολής μου (ΣΤΥΑ) καθώς και λόγω της πάρα πολύ μεγάλης μου εμπειρίας σε θέματα εκπαιδεύσεως της Π.Α. ως εκπαιδευτής της τέως ΣΠΑ και νυν ΣΔΙΕΠ στα σεμινάρια επιμόρφωσης να σας εκφράσω δια της παρούσης μου επιστολής μερικές σκέψεις μου, προς όφελος των συναδέλφων και παράλληλα προς όφελος της Υπηρεσίας.

Στο ευρύτερο πλαίσιο περικοπών δαπανών χωρίς την ύπαρξη προβλημάτων βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση, μέσα από την επιστολή μου αυτή, να προτείνω την καθιέρωση ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ για την Πολεμική Αεροπορία, που θα είναι ο υπεύθυνος και αποκλειστικός φορέας για όλους τους σπουδαστές όλων των στρατιωτικών σχολών της Π.Α. και όλων των ειδικοτήτων.

Η Σχολή αυτή όπως συμβαίνει με όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που έχουν Τμήματα Σχολών, θέλω να πιστεύω ότι ενδείκνυται εκ των πραγμάτων να είναι η Σχολή Ικάρων (Σ.Ι.). Προς τούτο προτείνω τα ακόλουθα :.................


Το νέο οργανόγραμμα της Σ.Ι. σύμφωνα με τα ανωτέρω  να περιλαμβάνει:
-          Αντιπτέραρχο (Ι) ως Διοικητή των Σχολών.
-          Υποπτέραρχο (Ι) ή Ταξίαρχο (Ι) ως Διοικητή της Σ.Ι./Τμ. Ιπταμένων.
-          Υποπτέραρχο (ΜΑ) ή Ταξίαρχο (ΜΑ) ως Διοικητή της Σ.Ι./Τμ. Μηχ/κων.
-          Σμήναρχο προερχόμενο από ΑΣΣΥ ως Διοικητή της νεοσύστατης Σχολής Υπαξιωματικών το όνομα της οποίας πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει για λόγους ιστορίας – συνέχειας της Πολεμικής μας Αεροπορίας ΣΤΥΑ της οποίας η ΝΕΑ ερμηνεία θα είναι Σχολή Τεχνολόγων Υπαξιωματικών Αεροπορίας αντί του Τεχνικών που ήταν έως σήμερα, για ενημέρωσή σας, σας διαβιβάζω παλαιότερη τεκμηριωμένη απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου του οποίου Συμβουλίου η Ολομέλεια απεφάνθη θετικά στην τροποποίηση της λέξεως Τεχνικών με τη λέξη Τεχνολόγων που παραπάνω ανέφερα, η οποία έγινε μετά την ψήφιση του Νόμου 2913/2001 που ενέταξε την Σχολή ΣΤΥΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια συγκέντρωση όλων των στρατιωτικών Σχολών της Π.Α. υπό τη σκέπη της Σχολής Ικάρων, είναι πολλαπλά καθότι : 
-          Θα χρησιμοποιούνται οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, οπότε δεν θα υπάρξει ανάγκη κατασκευής νέων οικημάτων για τη νεοσύστατη σχολή ΣΤΥΑ.
-          Θα αποφευχθούν οι συντηρήσεις εγκαταστάσεων παλαιού τύπου. Άλλωστε ο αριθμός των σπουδαστών που εισάγονται στις σχολές διαρκώς μειώνεται, με συνέπεια οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, να δύνανται να εξυπηρετήσουν το δυναμικό των σπουδαστών, με αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την ύπαρξη συγκεκριμένων υπαρχόντων αιθουσών διδασκαλίας – αθλητικών εγκαταστάσεων – hobby rooms – γυμναστηρίων – εργαστηρίων – κολυμβητηρίου – μαγειρείων – εστιατορίων – ιατρείων – υπνοδωματίων, που δύνανται να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων των στρατιωτικών σχολών.
-          Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση προσωπικού διοικητικής μέριμνας (μάγειρες, τραπεζοκόμοι, κ.α.) και πιθανώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση εκπαιδευτικού διδακτικού προσωπικού, εξ ανακατανομής του ήδη υπάρχοντος.

Παράλληλα μεταξύ των σπουδαστών όλων των Σχολών θα καλλιεργηθούν και θα ενισχυθούν τα αισθήματα συναδελφικότητας και συνεργασίας με ανταλλαγή απόψεων αεροπορικού περιεχομένου, και προοπτική μέλλοντος, προς όφελος της υπηρεσίας.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση των σπουδαστών της στρατιωτικής σχολής, θα καταστεί το έργο περισσότερο επιτυχές, αφού ο φορέας εποπτείας θα είναι πλέον ένας.

Ευελπιστώ ότι η πρότασή μου αυτή θα αξιολογηθεί ευμενώς προς όφελος της Π.Α. και του προσωπικού της .
 Μετά τιμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨