Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ίκαροι και ΣΤΥΑ απέδωσαν τιμές στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα


Αντιπροσωπεία Ικάρων, μαθητών του τετάρτου έτους της Σχολής Ικάρων (Σ.Ι.) καθώς και μαθητών, διαφόρων ετών, της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), συνοδευόμενοι από τους αξιωματικούς τους, επισκέφθηκαν σήμερα 27 Απριλίου, τα Καλάβρυτα και απέδωσαν φόρο τιμής και σεβασμού, στους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς, κατά το Ολοκαύτωμα της 13-12-1943, κατέθεσαν στεφάνια στον Τόπο της Εκτέλεσης (στη Ράχη του Καππή) και επισκέφθηκαν το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.......


Τους ικάρους και τους μαθητές της ΣΤΥΑ, υποδέχθηκε και ξενάγησε ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μαζί με τις βοηθούς Δημάρχου Χρύσα Παπαδάτου και Χαρά Γεωργακοπούλου και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου Θεόδωρο Χαλμούκη.
Οι ίκαροι και οι μαθητές της ΣΤΥΑ εξέφρασαν το σεβασμό, τη συγκίνηση και τον προβληματισμό τους για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και κατανόησαν τα μηνύματα καταδίκης του πολέμου, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού, της ειρήνης και της φιλίας και συναδέλφωσης των λαών, που αυτό εκπέμπει, μηνύματα και αξίες για τις οποίες και αυτοί αγωνίζονται να διαφυλάξουν και να περιφρουρήσουν μέσα από τις τάξεις της ένδοξης Πολεμικής μας Αεροπορίας, είτε στον αέρα (οι ίκαροι) είτε στη στεριά (οι υπαξιωματικοί της ΣΤΥΑ).


Η επίσκεψη αυτή των Ικάρων και των μαθητών της ΣΤΥΑ (μετά την επίσκεψη των Ευελπίδων, που έγινε στις 17 Απριλίου), αποτελεί, μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Πάνου Καμμένου και της ηγεσίας των ενόπλων Δυνάμεων, να επισκέπτονται μαθητές των στρατιωτικών σχολών τα διάφορα Ολοκαυτώματα της χώρας, με προφανείς σκοπούς, τη διατήρηση της μνήμης τους, την ανάδειξη των μηνυμάτων και νοημάτων που εκπέμπουν, τη διαπαιδαγώγηση των νέων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, δεδομένου ότι, ακόμα, υπάρχει και η μεγάλη εκκρεμότητα, σε σχέση με τα Ολοκαυτώματα, της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Μια εκκρεμότητα, την οποία, ο Δήμος Καλαβρύτων διεκδικεί αταλάντευτα, ασυμβίβαστα και χωρίς συμψηφισμούς, μαζί, με την Ελληνική κυβέρνηση.


Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, στη σύντομη ομιλία του, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ικάρους και τους μαθητές της ΣΤΥΑ και τους αξιωματικούς τους, καθώς και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την πρωτοβουλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
“Πριν από 72 χρόνια, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, στα Καλάβρυτα, ο τακτικός Γερμανικός στρατός κατοχής, - η Βερμαχτ - με μια οργανωμένη εκκαθαριστική επιχείρηση, γνωστή ως “Επιχείρηση Καλάβρυτα”, δολοφόνησε όλους τους άνδρες και τα αγόρια από 14 ετών και πάνω και πυρπόλησε την πόλη μας.


Και ενώ κάθε έγκλημα πολέμου, εναντίον αμάχων και αθώων – όπως το έγκλημα των Καλαβρύτων – σύμφωνα με τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες πρέπει να τιμωρείται και να αποδίδεται δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα, ακόμη, οι δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και των άλλων μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, για την καταβολή αποζημιώσεων και επανορθώσεων, από τη Γερμανία, παραμένουν ανικανοποίητες, ανεξόφλητες, εκκρεμείς.
Ο Δήμος Καλαβρύτων συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα να διεκδικεί την καταβολή τους, όχι για την καθαρά οικονομική, χρηματική αξία τους – άλλωστε ο τραγικός θάνατος των αθώων και αμάχων συμπολιτών μας δεν αποζημιώνεται – αλλά για την ηθική δικαίωση, την αγαλλίαση, την απάλυνση του πόνου που θα αισθανθούν οι συγγενείς των θυμάτων, από το γεγονός ότι, οι Γερμανοί, που δολοφόνησαν τους ανθρώπους τους, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για το έγκλημά τους αυτό.


Σήμερα, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη και στη θυσία των άδικα εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της θυσίας τους που είναι “καταδίκη του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού”, “ποτέ πια πόλεμος”, “ειρήνη”, “φιλία, συνεργασία και συναδέλφωση των λαών”, αξίες και αρχές, για τις οποίες και εσείς αγωνίζεσθε, στην Πολεμική μας Αεροπορία.
Σήμερα, 72 χρόνια μετά το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, ο ελληνικός και ο γερμανικός λαός, προχωρούν μαζί για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος. Μαζί και με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, με αγώνες, διαμορφώνουμε στην Ευρώπη ένα μέλλον ειρήνης, δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένα μέλλον στο οποίο δεν έχουν πλέον θέση οι καταστροφές και τα ολοκαυτώματα.


Σ’ αυτό το μέλλον είναι καθοριστική και η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, των στρατευμένων παιδιών μας και της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Εμείς και ιδιαίτερα οι νέοι μας, έχουμε χρέος αλλά και συμφέρον να είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή μίσους, μισαλλοδοξίας, καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βαρβαρότητας και πολέμου.
Μόνο σε μια Ευρώπη και σ’ έναν κόσμο, όπου δεν κυριαρχούν, η βία, το μίσος και οι διαχωρισμοί, μπορούν οι νέοι μας να αναπτύξουν πλήρως τα χαρίσματά τους, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.


Τα σημερινά Καλάβρυτα – αναστημένα από τις στάχτες της καταστροφής – βαδίζουν στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης, επιδιώκοντας την ευημερία των συμπολιτών μας και ιδίως των νέων μας και σας περιμένουμε και πάλι στην όμορφη, φιλόξενη και μαρτυρική μας πόλη”.
Τέλος, μεταξύ του Δημάρχου Καλαβρύτων και των αξιωματικών της Σχολής Ικάρων και της ΣΤΥΑ συζητήθηκε και η πρόταση των αξιωματικών να επισκεφθούν τη Σχολή Ικάρων και τη ΣΤΥΑ, μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Καλαβρύτων, στα πλαίσια και του επαγγελματικού τους προσανατολισμού και της γνώσης και της ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας, την οποία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποδέχθηκε.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


http://www.kalavrytanews.com/2015/04/ikaroi-kai-stya-sta-kalavryta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨