Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα ταμειακά διαθέσιμα;


Το υπ. Οικονομικών «σκουπίζει» τα μετρητά από Ταμεία και φορείς των ΕΔ

«Κόκκινος συναγερμός» χτύπησε στους στρατιωτικούς, καθώς από εκεί που περίμεναν να πάρουν (τα λεφτά του ΣτΕ) βρέθηκαν να… δίνουν, μέσω της υποχρεωτικής εισφοράς των χρημάτων τους για την ενίσχυση των άδειων κρατικών ταμείων, με την κατάθεση των διαθεσίμων των Ταμείων τους, και όχι μόνο, στην ΤτΕ.

Με επιστολή της......... η ΠΟΕΣ ζητά εξηγήσεις για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα σαρώσει τα μετρητά των εξής φορέων: Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ), Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ), Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού (ΠΟΝ), Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), Πολεμικό Μουσείο (ΠΜ), Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ), Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ), Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ), Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ), Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ), Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων αξιωματικών Ναυτικού(ΟΣΜΑΝ), Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας «ΙΚΑΡΟΣ» (ΟΣΜΑΑ «ΙΚΑΡΟΣ»).

Ερώτηση ΠΟΕΣ

«Επειδή σε αριθμό εκ των ανωτέρω φορέων αρκετά μέλη μας είναι μέτοχοι ή/και μέλη των φορέων αυτών (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΟΣΜΑΕΣ, ΟΣΜΑΝ, ΟΣΜΑΑ κ.λπ.), από την ανάγνωση της ανωτέρω ΠΝΠ δημιουργήθηκαν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων τους, και κατ’ επέκταση των μελών μας, ως ταμειακών διαθεσίμων των αυτών φορέων, έχοντας, δε, ως παράδειγμα τη διαχείριση και τα παραδείγματα του παρελθόντος (PSI).

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τι ακριβώς συνεπάγεται η υπόψη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και των κεφαλαίων προθεσμιακών καταθέσεων για δεκαπέντε (15) ημέρες, σε ποια επένδυση ακριβώς θα επενδυθούν τα εν λόγω χρήματα και τι ακριβώς θα συμβεί εάν δεν πετύχει η όποια επένδυση;

Υπάρχουν εχέγγυα μη αποτυχίας ή αντίστοιχη ρήτρα;» ρωτά η ΠΟΕΣ (αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η υποχρεωτικότητα δεν ισχύει για όλους τους φορείς και είναι… προαιρετική π.χ. για τους φορείς ασφάλισης).

Η αλήθεια μάλλον είναι πως ο αιφνιδιασμός του ΥΠΟΙΚ πέτυχε και, πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς μετά την απομάκρυνση εκ του (αδειασμένου) ταμείου…

Κώστας Αττίας

* Ρεπορτάζ από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 25/04/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨