Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δραστηριότητες ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α




Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ   Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ
            Β Ε Τ Ε Ρ Α Ν Ω Ν    Α Ε Ρ Ο Π Ο Ρ Ω Ν   
                                           ΑΚΡΙΤΩΝ  3  ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ   ΑΘΗΝΑ  142 34                  
                                 ΤΗΛ.  210  27 75 267   FAX  210  27 16 168
           e-mail:  cptmga@otenet.gr & pansyva@gmail.com
ΕΠΕΙΓΟΝ                                                        ΑΠ: ΠΑΝΣΥΒΑ


ΑΘΗΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΝΟΕ 2014
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΙ ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ......





ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.) στο πλαίσιο των καταστατικών του υποχρεώσεων για την διατήρηση και διάδοση της Ιστορίας μας έχει θέσει υπό την αιγίδα του πρωτοβουλία Ομάδος Μελών του υπό την επωνυμία ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», η οποία δι΄ ιδίων μέσων και πόρων κατασκεύασαν ακριβή αντίγραφα στολών και μέσων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς της περιόδου 1940-1941 προκειμένου να αναβιώσουν ζωντανά το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν.

Η Ομάδα μας αυτή μετά από συντονισμένες ενέργειες του ιστοριοδίφη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, την άμεση συμπαράσταση και υποστήριξη του Δκτού Γ’ Σώματος Στρατού / NDC-GR Αντιστρατήγου κου Ηλία Λεοντάρη, καθώς και την ενθουσιώδη υποστήριξη του Περιφερειάρχου Δυτικής Μακεδονίας κου Απόστολου Γ. Τζιτζικώστα, έλαβε μέρος στην επίσημη παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1949 στην Θεσσαλονίκη, με επίσημο εκπρόσωπο του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. τον Υποστράτηγο (ΠΒ)ε.α. κον Χαράλαμπον Τσιρκινίδην .                                                                                     

Η συμμετοχή μας αυτή ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.. για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2014 που αφορούσαν, τόσο την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, όσο και τον Εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ προστατών της Ελληνικής Αεροπορίας. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν η Ομάδα ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης την τρίτη 28 Οκτ 2014.

Κορωνίδα των δράσεων της Ομάδος μας ήταν η συμμετοχή και σε άψογη παράσταση διέλευση ενώπιων των Επισήμων, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρακολουθούντες και τους Επισήμους Ορθίους, με πρώτον τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Δημοκρατίας, όταν η Πολεμική μας Σημαία διήρχετο έμπροσθεν αυτών, με οκτώ (08) μέλη μας στην επίσημο παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Συμπρωτεύουσα.

Η Ομάδα ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» γεννήθηκε με την πρώτη μεμονωμένη παρουσία μέλους μας εν στολή και εξοπλισμό, κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως που έκανε ο ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. το 2011, για την διατήρηση της ιστορικής γνώσεως και μνήμης που αφορούσε την λειτουργία της «ΣΧΟΛΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» (νυν Ικάρων) εις το Β΄ ον Δημοτικόν Σχολείον του Άργους κατά την διάρκειαν των Ελληνοϊταλικού και Ελληνογερμανικού, Πολέμων 1940-1941.

C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7153_onl.jpg


C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7160_onl.jpg
Αμέσως μετά την παρέλαση η Ομάδα ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ 
ΔΥΝΑΜΕΩΝ», επεσκέφθη το Πολεμικό Μουσείο Βορείου Ελλάδος, όπου και ο φυσικός χώρος της διασώσεως 
και διασώσεως της Ιστορίας μας. Στην φωτογραφία τα μέλη της Ομάδος μας μαζί με τον εκπρόσωπο μας, 
Υποστράτηγον (ΠΒ)ε.α. κον Χαράλαμπον Τσιρκινίδην, τον Διοικητή του Μουσείου και τον 
Ιστοριοδίφη Βουλευτή Ν.Δ Θεσσαλονίκης κο Κωνσταντίνο Γκιουλέκα .


Συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 όπου μετά από ένα (01) έτος ενδελεχούς ερεύνης ανακατασκευάσθηκαν εκ του μηδενός όλα τα υλικά και ράφτηκαν οι στολές όλων των μελών.
C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7196_onl.jpg C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7195_onl.jpg C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7198_onl.jpg
Μια χαρακτηριστική σκηνή αναβιώσεως της Ιστορίας μας, εντός του Πολεμικού Μουσείου Βορείου Ελλάδος 
από τα μέλη της Ομάδος ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», 
φέροντα Οπλισμό και Πολεμικό Φόρτο της περιόδου 1940-1941.

Η παρθενική εμφάνιση της ομάδος μας έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2013 με την συμμετοχή της στην παρέλαση για την Εθνική μας εορτή του «ΟΧΙ» στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συμπράττοντας με τον ουλαμό του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» (ΠΣΕΕΔ).

C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7159_onl.jpg
Όταν το Ιστορικό παρελθόν στο Πολεμικό Μουσείο Βορείου Ελλάδος συναντάται με το παρόν της Ομάδος ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» 
και την νέα γενιά, το Μέλλον της Αιωνίας Ελλάδος.

Εκτοτε η ομάδα των «ΑΝΑΒΙΩΤΩΝ» συμμετέχουν εθελοντικά σε Εθνικές επετείους που αφορούν μεγάλες μάχες και γεγονότα του Ε.Σ. όπως στα Πολεμικά Μουσεία Αθηνών και Βορείου Ελλάδος, στο οχυρό Ιστίμπεη της «Γραμμής Μεταξά» αλλά και σε σχετικές εκδηλώσεις (όπως στην βιβλιοπαρουσίαση του Αεροπορικού Ιστορικού βιβλίου «ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ της 33ης ΜΟΙΡΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ Ε.Β.Α.» που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 11 Μαρτίου 2014) καθώς και άλλου όπου το κοινό και κυρίως οι νέοι μας, έχει την ευκαιρία να δεί ξανά ζωντανά τον Έλληνα στρατιώτη όπως πολέμησε σε διάφορα σημεία της σύγχρονης ιστορίας μας.

C:\Users\gmerm\Desktop\ΠΑΝΣΥΒΑ\DSC_7210_onl.jpg
Τα μέλ

η Ομάδος ΑΝ.ΣΥ.Β.Α./ «ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» 
στην κυρία είσοδο του Πολεμικού Μουσείου Βορείου Ελλάδος, με τον στυλοβάτη των προσπαθειών μας 
για την διατήρηση και διάδοση της Ιστορίας μας, Ιστοριοδίφη Βουλευτή Ν.Δ Θεσσαλονίκης
κο Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Στους προσεχείς άμεσους σχεδιασμούς μας είναι η πρόσκτηση Αυθεντικών Αεροπορικών Στολών, ειδών και μέσων, του Ιστορικού Παρελθόντος και η αναπαραγωγή τους, προκειμένου η Ομάδα μας, να αποκτήση, «Διακλαδικότητα» στις εμφανίσεις της, με το νέον Έτος 2015.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΖΗΤΩ ΑΙ ΕΝΟΠΛΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ


Εκ του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨