Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

κ.Γεννηματά σας προσκαλέσαμε αλλά....μήπως ήσασταν και σεις γνώστης του εμπαιγμού και αποφύγατε την προσέλευσή σας;;;

 
Γράφει 
ο Νικόλαος Βούλγαρης
Σμηναγός ε.α – Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α

Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2014
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Σχεδόν πρίν ένα χρόνο είχα λάβει απάντησή σας σε επιστολές μου στις οποίες εξέφραζα το παράπονό μου για την απουσία της Πολιτικής Ηγεσίας από τις ορκωμοσίες τις 63ης & 65ης σειράς της Σχολής Σ.Τ.Υ.Α. Σε αυτή δε την απάντησή σας στην τελευταία παράγραφο τονίζατε «Τιμώ και σέβομαι στον υπερθετικό βαθμό τους αποφοίτους της ΣΤΥΑ και τις καθημερινές τους θυσίες. Ακόμα περισσότερο τιμώ και σέβομαι όσους έχουν πέσει υπέρ Πατρίδος εν ειρήνη ή εν πολέμω».

Ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α (Σ.Α.Σ) , του οποίου έχω την τιμή να είμαι Γενικός Γραμματέας, κρίθηκε ότι.......
η δήλωσή σας αυτή έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, γεγονός το οποίο και έγινε στο φύλλο της εφημερίδας μας «Νέα του Σ.Α.Σ» με αριθμό 232 , Ιαν. – Φεβ. 2014. Σας γνωρίζω μάλιστα ότι η δήλωσή σας είχε αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το πρόσωπό σας.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, τελέστηκε η Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αποφοίτων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στην οποία είχατε προσκληθεί.

Δυστυχώς δεν είχαμε την τιμή να σας δούμε να μετουσιώνετε τα προαναφερθέντα λόγια σας σε έργα. Και σας διαβεβαιώνω ότι, μετά από αυτά, όλο το Δ.Σ θεωρούσε βεβαία την παρουσία σας.
Δεν μπορώ να αποκρύψω την βαθιά απογοήτευσή μου, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, για την απουσία σας και μάλιστα όταν άμεσος συνεργάτης σας στο γραφείο σας είναι συνάδελφος απόφοιτος Σ.Τ.Υ.Α, ο οποίος είχα την προσδοκία ότι θα έπρεπε να σας ενημέρωνε για να κατατάξετε την παρουσία σας στην επιμνημόσυνη δέηση - μικρής διάρκειας - ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά
σας, εκτός και αν πραγματικά άλλοι πιο σοβαροί λόγοι δεν σας επέτρεπαν να παρευρεθείτε.

Κυρία Υπουργέ,
Ζούμε μια εποχή που - δυστυχώς και περιέργως - παρατηρείται μια τάση απαξίωσης των Ε.Δ. (προσωπικού και μέσων), όταν τα συμβαίνοντα γύρω μας εκπέμπουν σημαντικά μηνύματα. Έτσι βιώνουμε, πέραν κάποιων λαϊκίστικων απόψεων βουλευτών και ανάλογες απόψεις πολλών δημοσιογράφων ΜΜΕ, αν όχι και με αντιμιλιταριστικές απόψεις. Οι κύριοι αυτοί άσκησαν αυστηρή κριτική κατά της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν.4093/12,
αποκαθιστώντας κάποιες από τις πολλές αδικίες που είχε προκαλέσει και επηρέαζε τα ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ., με αποκορύφωμα την πρόσθετη διπλή μείωση συντάξεων που προκαλούσε, ταυτόχρονα, ο υπόψη νόμος μόνο στους αποστράτους και σε καμία άλλη κοινωνική ομάδα.

Όλοι αυτοί οι κύριοι πνέοντες μένεα κατά των στρατιωτικών, έτρεξαν να μιλήσουν για «αυξήσεις» , υποκίνησαν έτσι , ωστόσο, έναν προκλητικό σε βάρος των στρατιωτικών κοινωνικό αυτοματισμό με συνέπεια η κυβέρνηση να ενδώσει σε αυτές τις πιέσεις και με το Ν.4307/14 αποφάσισε να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ κατά το 50%!!!

Ποιος από όλους αυτούς θα αισθανθεί την υποχρέωση να ομολογήσει και να διαλαλήσει την αλήθεια, πλέον, όταν με τη βοήθεια των ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης Ιανουαρίου 2015, αποκαλύπτεται το μένος των κυρίων αυτών, αλλά και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης; Οι «αυξήσεις» που ουσιαστικά ήταν για αποκατάσταση του συνόλου της βλάβης που είχε προκαλέσει ο Ν.4093/12, αποδεικνύονται «άνθρακες ο θησαυρός»!!! 

Το ύψος αποκατάστασης είναι τόσο αστείο, που έχουν ήδη προκαλέσει οργή , δεδομένου ότι πέραν της ενίοτε αμελητέου ύψους αποκατάστασης, σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου 2012, σε πολλές περιπτώσεις είναι ελάχιστες ή μηδενικές, αλλά και οδηγεί πολλούς σε επίπεδα μικρότερα και του Δεκεμβρίου 2014!!!! Χάσαμε τη αίσθηση των μεγεθών ή επανερχόμαστε σε παλιότερες εποχές που κάποιοι όταν είμαστε στην ενεργό υπηρεσία προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το 0+0 θα μας απέδιδε αύξηση 14%;

ΝΤΡΟΠΗ κ. Υπουργέ. 
Μόνο οργή και απογοήτευση, προκαλούν όλα αυτά, αντί ως κυβέρνηση να δίνετε την αίσθηση ότι νοιάζεστε για το δίκαιο και τον άνθρωπο.
Οι εξελίξεις αυτές με κάνουν να σκέπτομαι : μήπως ήσασταν και σεις γνώστης του εμπαιγμού και αποφύγατε την προσέλευσή σας, για ευνόητους λόγους ;

Με τέτοιες ενέργειες η Πολιτεία δεν τιμά ούτε τους απόστρατους, πολλοί από τους οποίους διατελούν ακόμη σε κατάσταση εφεδρείας, αλλά, πολύ περισσότερο ούτε τους νεκρούς συναδέλφους μας, που πιστοί στον όρκο τους, δώσανε τη ζωή τους, ώστε οι δικοί τους και εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε αυτή τη μεταχείριση!!!

Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν αισθάνεστε την ανάγκη να δώσετε κάποια απάντηση σε κάποια από όσα απογοητευμένος - και γιατί να αποκρύψω - και οργισμένος, βιώνω από μια Πολιτεία όταν μας στέλνει τέτοιες ώρες τέτοια μηνύματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Νικόλαος Βούλγαρης
Σμηναγός ε.α – Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨