Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α.:Παρέμβαση στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία για το θέμα της τριετούς φοιτήσεως στη ΣΥΔ


aeroporiapostratos: Καλώς ορίζουμε στην Αεροπορική παρέα το νέο επίσημο http://sasyda.blogspot.gr/ των συναδέλφων αποφοίτων της Σ.Υ.Δ. Επιτυχίες!!! 
Θα το βρίσκεται στα δεξιά του ιστολογίου μας καθώς και την Εφημερίδα του Συλλόγου τους.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα ανάρτηση στο επίσημο blog του ΣΑΣΥΔΑ και παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας δημοσίευσή της.
Σγός (ΥΔΚ) ε.α. Ηλίας Ντούβλης
Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ


Επιβεβλημένη παρέμβαση του ΣΑΣΥΔΑ είχαμε σήμερα στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου στη ΣΥΔ. Αφορμή στάθηκαν τα όσα προέκυψαν από την έρευνα της Ειδικής Επιτροπής για θέματα ε.ε. ΣΥΔιτών, που συστάθηκε αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ (3 Δεκ 2014).
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, μετά από αλληλογραφία μεταξύ των Γενικών Επιτελείων, αποφασίσθηκε η τροποποίηση μόνο του ΚΟΛ της ΣΤΥΑ και εφαρμογή από το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016, ώστε η φοίτηση σε αυτή, να επεκταθεί στα 3 έτη, εξαιρώντας τις άλλες σχολές (ΣΥΔ-ΣΙΡ) από το μέτρο αυτό.
Επειδή θεωρούμε ότι παρόμοια θέματα ενδεχομένως να παγιωθούν, ο Σύλλογος προέβη στην αποστολή του παρακάτω εγγράφου, εκφράζοντας την αγωνά και την ανησυχία όλων μας......






           Αρ. Πρωτ. : 11
Αθήνα, 8 Δεκ 2014



ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)

Κύριε Αρχηγέ,

Πολλά τα διαχρονικά προβλήματα, κατά βάση απορρέοντα από τις στρεβλώσεις των υφιστάμενων θεσμών, που απασχολούν τους αποφοίτους των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ε.Δ., στις οποίες εντάσσεται και η Σχολή μας, η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ). Προβλήματα που αναζητούν την οριστική λύση τους, την πραγματική δίκαιη λύση τους.

Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές της Πατρίδας μας, η μεγιστοποίηση του θετικού αποτελέσματος της κάθε κρατικής δραστηριότητας, με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Αυτή η ανάγκη απαιτεί μια γενικότερη συλλογική προσπάθεια, σε κάθε επίπεδο του κρατικού μας μηχανισμού, στην οποία εντάσσεται και προέχει η υπηρεσιακή πυροδότηση του στελεχιακού δυναμικού της κάθε Υπηρεσίας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι Ηγεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και οι Διοικήσεις της ΣΥΔ, τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν καταβάλει αξιόλογες προσπάθειες, τόσο για την ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών της Σχολής μας, προκειμένου τα νέα διοικητικά στελέχη να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ΠΑ, όσο και για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της.

Επίσης, είναι άξιο επισήμανσης το γεγονός, το οποίο προκύπτει από τους πίνακες των επιτυχόντων στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια, ότι η ΣΥΔ - με μόρια βάσης εισαγωγής 18234 και μόρια πρώτου 19108 - καταλαμβάνει την 45ηθέση, σε σύνολο 339 Σχολών ΑΕΙ, ενώ υπερτερεί και πολλών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Με βάση λοιπόν τους στοιχειώδεις κανόνες της βιολογικής εξέλιξης ενός ατόμου, ο πνευματικός αυτός δυναμισμός, στο υπηρεσιακό επίπεδο, δεν μπορεί να εκφυλιστεί στη διαδρομή της νεανικής του πορείας, εκτός εάν σκόπιμα επιδιωχθεί η περιθωριοποίησή του.

Κάθε νέος σπουδαστής της Σχολής μας, έχει οράματα για τη δικαίωσή του στην οικογενειακή, κοινωνική αλλά και επαγγελματική του ζωή. Στις δύο πρώτες, οι επιλογές είναι δικές του. Όμως στην υπηρεσιακή του ζωή, η μεν δικαίωσή του σε ότι αφορά στην ανέλιξή του στα επαγγελματικά γνωστικά πεδία και καταξίωση στον υπηρεσιακό χώρο, κατά κύριο λόγο, εξαρτάται από τον ίδιο, η δε βαθμολογική του εξέλιξη είναι απόρροια του πλέγματος της κατεστημένης αντίληψης.
Η ΣΥΔ, βάσει τυπικής διάταξης νόμου (ν.2913/2001), ανήκει και αυτή στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Διάταξη όμως χωρίς περιεχόμενο, γιατί δεν συμπληρώθηκε με το αναγκαίο θεσμικό κείμενο, για μια ουσιαστική ένταξη της Σχολής μας στην ανώτερη αυτή βαθμίδα.
Με έκδηλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε τις ανακοινώσεις της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας (κ. Α/ΓΕΕΘΑ), για αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα ΑΣΣΥ, επεκτείνοντας τη φοίτησή τους από τα δύο στα τρία έτη.

Η επόμενη όμως ενέργεια της Διοικήσεως, για εφαρμογή του μέτρου της τριετούς φοιτήσεως μόνο για τη ΣΤΥΑ, μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, στα οποία, παρακαλούμε τη σεβαστή Ιεραρχία, όπως έχουμε μία σαφή και καθαρή απάντηση.

Επικροτούμε και χαιρετίζουμε την πιλοτική, θέλουμε να πιστεύουμε, εφαρμογή του μέτρου στη ΣΤΥΑ, πλην όμως εκφράζουμε την αγωνία και την έκπληξή μας για την επιλεκτική αυτή εφαρμογή του.

Το μόνο αντεπιχείρημα που διασκεδάζει τις ανησυχίες μας, είναι το γεγονός ότι για την εφαρμογή του μέτρου στη Σχολή μας, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αφού στον ιδρυτικό της νόμο, όπως ισχύει σήμερα, ρητά αναφέρεται ότι η φοίτηση είναι δύο έτη, ενώ στην περίπτωση της ΣΤΥΑ, η διάρκεια της φοίτησης καθορίζεται - ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας αυτής.
Εν κατακλείδι, παρακαλούμε την Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και την Ιεραρχία του Κλάδου μας, όπως, στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης, μας απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημά μας και μας γνωρίσει το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της, αναφορικά με την αναβάθμιση της Σχολής μας.
Κύριε Αρχηγέ,

Πριν από λίγες ημέρες (28 Νοε) εορτάσαμε, όλοι μαζί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, τα 60 χρόνια λειτουργίας της Σχολής μας, μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και υπερηφάνειας. Στα χρόνια που πέρασαν, αποφοίτησαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες τριακόσιοι (2300) συνάδελφοί μας, οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλλουν, κατά γενική ομολογία, και αυτοί στην εξέλιξη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Οι απόφοιτοι της ΣΥΔ, με το επίπεδό τους και τις διευρυμένες επαγγελματικές αναζητήσεις, αποτελούν ένα διακριτό στελεχιακό δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μην τους ισοπεδώσετε με τη στασιμότητα, δώστε τους την ευκαιρία να αναδείξουν τις πραγματικές δυνατότητές τους.


Το Μέλος Δ.Σ.                                                ο Πρόεδρος
Σχης ε.α. Γεώργιος Γκόγκου                     Ταξχος ε.α. Γεώργιος Ρούσσος



         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨