Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

"Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις". Ότι αφορά το Προσωπικό!


  • Εντάσσεται για πρώτη φορά η ειδικότητα Αξιωματικών Έρευνας-Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας
  • Προσωπικό που έχει εξειδικευμένη εμπειρία σε φύλαξη στρατιωτικών χώρων δύναται να αποκτήσει σχετικό τίτλο υπηρεσιών security
  • Τι προβλέπεται για τις Καταστάσεις Επιβίβασης , περιπτώσεις μειωμένου ωραρίου εργασίας, μετατάξεις Υπξκών σε θέσεις Αξκών, παροχής αποκλειστικών νοσοκόμων και τα οφειλόμενα των ασφαλιστικών ταμείων προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και άλλες διατάξεις.........


Στο Γ΄ κεφάλαιο σχετικά με τη μέριμνα προσωπικού:

Περιέχονται διατάξεις που αφορούν τη ρύθμιση ειδικών και ευαίσθητων θεμάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής συνδρομής στις ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Πιο αναλυτικά, ρυθμίζουν:......


α. Τη χορήγηση ειδικής πρόσθετης άδειας μετ’ αποδοχών 10 ημερών σε νοσηλευτές, μαίες, βοηθούς νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές.

β. Την επέκταση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών αποκλειστικών νοσοκόμων.

γ. Την επέκταση, πέραν του πολιτικού προσωπικού, και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της δυνατότητας μειωμένου ωραρίου εργασίας και σε όσους έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, καθώς και στους αναδόχους γονείς ατόμου με αναπηρία για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναδοχή, καθώς και

δ. Τη μεταβολή της προϋπόθεσης του βαθμού που είναι απαραίτητος για την υποβολή αίτησης μετάταξης υπαξιωματικών σε θέσεις αξιωματικών.

Ειδικότερα θα ήθελα να σημειώσω εδώ την παροχή δυνατότητας καταβολής των δικαστικών εξόδων σε κάθε είδος και κατηγορία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο, για λόγο αναγόμενο στην εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, εμπλέκεται σε ποινική, πολιτική ή διοικητική δίκη, είτε προσωπικά είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Η ανάγκη που καθιστά επιβεβλημένη τη ρύθμιση αφορά την εξασφάλιση της προστασίας του κάθε είδους και κατηγορίας προσωπικού εκ μέρους της Υπηρεσίας, ώστε να λαμβάνεται η πληρέστερη δυνατή μέριμνα για τη διαμόρφωση των συνθηκών και προϋποθέσεων απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης εκτέλεσης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Στη διάταξη δεν γίνεται πλέον αναφορά σε αναλογική εφαρμογή προϊσχυόντων νομοθετημάτων, αλλά παρέχεται πρωτογενές νομικό έρεισμα κάλυψης των σχετικών εξόδων.

Εννοείται δε ότι από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται απολύτως οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες δεν υπάρχει τελεσίδικη ή αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου για την πλήρη απαλλαγή τους από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με την υπόθεση. Αυτό είναι αυτονόητο και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα ερχόταν σε αντίθεση με τη ρύθμιση αυτή.

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος βρίσκεται ήδη στην τελική φάση επεξεργασίας του από τα Γενικά Επιτελεία, περιλαμβάνει συγκεκριμένες, ρητές και αυστηρές προϋποθέσεις για τους δικαιούχους και θα προωθηθεί για υπογραφή το συντομότερο δυνατό.

Στο Δ΄ κεφάλαιο σχετικά με τις άλλες διατάξεις:

Πέραν των επιμέρους ρυθμίσεων, που αφορούν θέματα που θεωρώ σημαντικά για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού, όπως για παράδειγμα ο εξορθολογισμός του νομικού πλαισίου που αφορά τους ολυμπιονίκες στους οποίους έχει απονεμηθεί βαθμός αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να γίνει στο θέμα της προκαταβολής του 90% των συνολικών ποσών που οφείλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, όπως αυτά προκύπτουν από τις μηνιαίες δαπάνες νοσηλείας, προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Η διάταξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία, τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Επίσης, προστίθενται οι πρώην κοινότητες Οθωνών, Μαθρακίου και Ερεικούσσης του νομού Κερκύρας στις παραμεθόριες περιοχές, στις οποίες υπάρχουν περιορισμοί στις δικαιοπραξίες ακινήτων και καταργούνται τα Γραφεία Υπηρεσίας Εφέδρων κατά Νομό, τα οποία, με παρωχημένους νόμους είχαν σκοπό την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών, Αγωνιστών, Θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην εκπλήρωση της αποστολής της για την υποστήριξη των εφέδρων.

Ως προς τις τροπολογίες που εισάγαμε:

Τροποποιείται και εξορθολογίζεται το νομικό πλαίσιο των δαπανών μετακίνησης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι υπηρεσιακές και μη μετακινήσεις οπλιτών θητείας, μαθητών στρατιωτικών σχολών και των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών, καθώς και οι μη υπηρεσιακές μετακινήσεις των μονίμων στελεχών πραγματοποιούνται επί πιστώσει, με τη χορήγηση καταστάσεων επιβίβασης, η κάλυψη των οποίων βαρύνει τον κρατικό Π/Υ. Προβλέπεται, δηλαδή, συγκεκριμένος αριθμός καταστάσεων επιβίβασης ανά κατηγορία προσωπικού, χωρίς δυνατότητα παρέκκλισης ή προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας.

Κρίναμε, λοιπόν, σκόπιμη την τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Υπουργό να προσδιορίζει τον αριθμό των χορηγούμενων καταστάσεων επιβίβασης, αναλόγως των εκάστοτε διατιθεμένων πιστώσεων και να καθορίζει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια της χορήγησής τους.

Με τον τρόπο αυτό το νομικό πλαίσιο γίνεται περισσότερο ευέλικτο, καταργούνται οι προϋποθέσεις και ο ελάχιστος αριθμός των χορηγουμένων καταστάσεων και εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση των εν λόγω θεμάτων.

Εισάγεται νέα διάταξη, που αφορά την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χρηματικών ποσών που καταβάλλονται προς εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων ή ως πρόστιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας. Σκοπός της εγγραφής αυτής είναι η κάλυψη της δαπάνης που απαιτείται για την ανακατάταξη ή επανακατάταξη Οπλιτών Βραχείας Περιόδου και αυξάνουν ισόποσα την αντίστοιχη πίστωση που αφορά τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Η εγγραφή των ποσών αυτών εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για τη στελέχωση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με έμπειρο, εκπαιδευμένο και σε παραγωγική ηλικία κατώτερο προσωπικό, το οποίο εκτιμάται ότι αφενός θα ενδυναμώσει τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και αφετέρου θα δώσει διέξοδο στη συνεχή μείωση του αριθμού των κατατασσομένων στρατευσίμων.

Επιπρόσθετα, η πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Περιόδου συμβάλλει στη μείωση της ιδιαίτερα υψηλής ανεργίας των νέων και αποβαίνει τελικά επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Εντάσσεται για πρώτη φορά η ειδικότητα Αξιωματικών Έρευνας-Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας στο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει την ιεραρχία και τις προαγωγές τους. Με την εν λόγω ρύθμιση, η οποία έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο ήδη από το έτος 2011, η Πολεμική Αεροπορία έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει υπηρεσιακά προσωπικό που έχει εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής, το οποίο μέχρι σήμερα κατανέμεται σε άλλες ειδικότητες.

Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε με τον πρόσφατο νόμο 4274/2014, καθορίζονται τα είδη αδειών εργασιών προσωπικού, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και παρέχεται εξουσιοδότηση προς τους συναρμοδίους υπουργούς για τον καθορισμό των τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση των αδειών ανά κατηγορία.

Με την προσθήκη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στους αποδέκτες της εξουσιοδότησης αυτής, δίνουμε τη δυνατότητα σε στρατιωτικό προσωπικό που έχει εξειδικευμένη εμπειρία κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις σε φύλαξη στρατιωτικών χώρων, να δύναται να αποκτήσει σχετικό τίτλο, ώστε να προσληφθεί αργότερα σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών security».

Ολόκληρη η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨