Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

"Ξεκαθαρίζει" η Ε.Α.Α.Σ. για τα αναδρομικά.Η Ε.Α.Α.Ν. & Ε.Α.Α.Α θα συνεχίσουν το"βάθος χρόνου";;;

 Η Ε.Α.Α.Σ με ανακοίνωσή της 9/7 ξεκαθαρίζει την θέση της απέναντι στα μέλη της Αποστράτους, για την επαναφορά των συντάξεων στις 31/7/2012 αλλά και για  Άμεση Επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα των αναδρομικών.

Περιμένουμε αντίστοιχες ανακοινώσεις από τις Ε.Α.Α.Ν & Ε.Α.Α.Α. σύμφωνα με τον Ν.3068/2002 που οι ίδιες επικαλέστηκαν στις επιστολές τους προς τον Σταικούρα  και όχι τα λεγόμενα των δύο (2) Προέδρων <<για βάθος χρόνου των αναδρομικών>> όπως ακούγεται στα βίντεο που ακολουθούν στο τέλος της ανάρτησης     

Δείτε επίσης την ανάρτηση του aeroporiapostratos που πρώτο ανακίνησε το θέμα: 

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79, Αθήνα
Τηλ.: 210 36 33 797 - Τηλεομοιότυπο.: 210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αθήνα, 9 Ιουλίου 2014 
   Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με την υπ’αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου, ΔΗΛΩΝΕΙ κατηγορηματικά πως η θέση της Ε.Α.Α.Σ. είναι αδιαπραγμάτευτη και συγκεκριμένα απαιτεί:..............

Άμεση και πλήρη εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, με
Άμεση Επαναφορά των συντάξεων στα ύψη προ της 01-08-2012.
Άμεση Επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις.
Η Ε.Α.ΑΣ. μέχρι τώρα έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. Έχει αποστείλει τη σχετική απόφαση του ΣτΕ με συστημένη επιστολή στο ΥΠΟΙΚ με κοινοποίηση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ, προκειμένου να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή της. Επίσης αναμένεται στο άμεσο προσεχές διάστημα και στα πλαίσια της κοινής δράσης με το Συντονιστικό των 3 ΕΑΑ εκ νέου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, προκειμένου να μας γνωσθούν οι προτάσεις –προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τη νομοθετική ρύθμιση υλοποίησης της απόφασης.
Πέραν αυτών όμως, λόγω του χρόνου που παρέρχεται απράκτως, της «βραδύτητας» εκδήλωσης ενεργειών από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και της μη μέχρι τώρα σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η Ε.Α.Α.Σ. θέτει υπόψη των Μελών της τις παρακάτω επιλογές δράσης που δύνανται ο καθένας ατομικά, σταθμίζοντας τα δεδομένα, να αναλάβει.
➢ Άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα.
➢ Υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την οποία να ζητείται η αναγνώριση της απαιτήσεως των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαιτήσεως αυτής. Σε αυτή την περίπτωση απλά κερδίζεται χρόνος μέχρι να πάρει επίσημα θέση το Υπουργείο Οικονομικών επί της αποφάσεως του ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών.
Σημειωτέον ότι σε κάθε περίπτωση, κατά την ασφαλέστερη εκδοχή, ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1-8-2014.
Επιπλέον ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι στο Ν.2362/95, Άρθρο 93 αναφέρονται ρητώς τα περί “Διακοπής Παραγραφής Απαιτήσεων κατά του Δημοσίου”.
Η Ε.Α.Α.Σ. συνεχίζει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, χωρίς χρονοτριβές, σεβόμενη τα Συνταγματικά δικαιώματα των αποστράτων.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.



Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις για το <<βάθος χρόνου>> των αναδρομικών μας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨